Exposición en Girona, España

MANERA, geometria i moviment

Dónde:
Galería Richard Vanderaa [ESPACIO CERRADO] / Carrer Auriga, 3 bxs / Girona, España
Cuándo:
20 oct de 2022 - 25 nov de 2022
Inauguración:
20 oct de 2022 / 17.00
Horario:
Martes a viernes 17:00 - 20:00h
Precio:
Entrada gratuita
Comisariada por:
Organizada por:
Artistas participantes:
Correo electrónico:
galeriarichardvanderaa@gmail.com
Descripción de la Exposición
La GALERIA RICHARD VANDERAA presenta a partir del 2 d'octubre l'exposició MANERA, Geometria I moviment, amb una nova selecció de l'exquisida obra cinètica que va realitzar Joan Puig Manera (Olot, 1921–L'Escala, 2013) entre mitjans dels anys cinquanta i finals dels setanta. Nascut a Olot, Manera va fer la seva carrera a l'estranger. Primer a París, i després als Estats Units. No va ser recuperat fins a 1971, uan li va ser concedida per la Diputació de Girona una medalla d'or per l'obra Transparències i la mítica galeria Dau al Set li dediqués una primera individual a Barcelona. Manera és un pintor que utilitza un llenguatge sense fronteres. La seva especial versió de les trames, la transparència del seu cinetisme i la cuidada i harmoniosa composició del seu món geomètric ens permeten descobrir en ell uns dels autèntics pioners de l'art òptic. Després uns moguts anys 70, amb exposicions a la Phoenix Gallery ... de Pittsburgh, EE.UU. (1972); la Galeria Dau al Set de Barcelona (1974); la Galeria Proinco a Alacant (1978) i al Museu d'Empordà de Figueres (1978) entre altres, i unes exposicions esporàdiques als principis dels 80 (1983 a Palafrugell Art, amb César López Osornio) la carrera de Manera queda estancada i Manera oblidat, fins que Richard van der AA el recupera amb una exposició a la Fundació «La Caixa» de Santa Cristina d'Aro el 2007 -coincidint amb l’inclusió de l'obra Transparències a l'exposició Lo(s) Cinético(s) al Museo Nacional Centro de Arte Reina Sofia de Madrid, escollit pel comissari Osbel Suárez- i amb continuació a la Galeria José de la Mano de Madrid que li dedica l'exposició JOAN PUIG MANERA (1955-1960), un pintor cinético en París el mateix any. És després de quasi quaranta anys quan es pot tornar a apreciar l'obra de Manera a la ciutat de Girona mitjançant l'exposició retrospectiva A la manera d'en Manera a la Fundació Valvi el 2011. El 2018, Richard van der AA, ja amb la galeria establerta a Girona presenta La Geometria en Moviment. L'Art cinètic de Joan Puig Manera als anys 70.

 

 

Entrada actualizada el el 19 oct de 2022

¿Te gustaría añadir o modificar algo de este perfil?

Infórmanos si has visto algún error en este contenido o eres este artista y quieres actualizarla. O si lo prefieres, también puedes ponerte en contacto con su autor. ARTEINFORMADO te agradece tu aportación a la comunidad del arte.

¿Quieres estar a la última de todas las exposiciones que te interesan?

Suscríbete al canal y recibe todas las novedades.

Recibir alertas de exposiciones

Plan básico

Si eres artista o profesional… ¡Este plan te interesa! (y mucho)

  • Sube y promociona eventos y exposiciones que hayas creado o en los que participes ¡Multiplicarás su visibilidad!
  • Podrás publicar (y también promocionar) hasta 100 obras tuyas o de tus artistas. ¡Conecta con tus clientes desde cada una de ellas!
  • Disfruta de acceso a todo el contenido PREMIUM y al Algoritmo ARTEINFORMADO (Ecosistema AI e Indice AI de Notoriedad de artistas iberoamericanos).
  • Mantendremos actualizada tu perfil o la de tus artistas. Además, podrás contactar con los gestores de otras.
Premio
05 abr de 2024 - 05 may de 2024

Madrid, España

Exposición
20 abr de 2024 - 31 may de 2024

Galería Pedro Cera - Madrid / Madrid, España

Formación
21 sep de 2023 - 04 jul de 2024

Museo Nacional Centro de Arte Reina Sofía (MNCARS) / Madrid, España

Exposición Online
26 mar de 2024 - 29 abr de 2024

Online

¿Quieres estar a la última de todas las exposiciones que te interesan?

Suscríbete al canal y recibe todas las novedades.

Recibir alertas de exposiciones