Exposición en Barcelona, España

Maresia. El ritme pausat i constant d’un paisatge

Dónde:
Art Jove. Sala d'Art de la Generalitat / Calabria, 147 / Barcelona, España
Cuándo:
30 mar de 2023 - 28 abr de 2023
Inauguración:
30 mar de 2023 / 18:00
Artistas participantes:
Enlaces oficiales:
Web 
Descripción de la Exposición
Maresia és una instal·lació audiovisual que parteix del caràcter d’un territori i de les persones que l’habiten. El títol de l’obra correspon a un mot canari que es refereix a l’olor del mar. El procés de creació està estretament vinculat a la convivència dels elements naturals i la vida quotidiana del municipi de l’Escala. Dibuixa una línia que travessa l’imaginari de les llegendes populars, els textos de l’escriptora Caterina Albert i d’Azucena Momo, i les diferents generacions que han viscut en aquest paisatge. Aquest projecte es va dur a terme gràcies a la Beca Internacional de Primavera de l’Escala 2021 (edició de tardor) i ha estat guanyador de la Menció Especial d’Art Jove del Festival Inund’Art 2022. Nota de les autores Durant el procés de creació de Maresia, hem viscut en un paisatge marítim molt concret, ple de llegendes i tradició. Hem conviscut amb el so del mar 24/7 durant dos mesos; amb ... els estornells cantant esbojarrats a les finestres quan es ponia el sol; amb la fi de temporada dels banyistes i l’arribada dels surfistes; amb les ruïnes gregues i romanes. Hem conviscut dues amigues de la infància, abans de fer els trenta. Hem compartit els projectes paral·lels, les angoixes i les ganes de motivar-nos cada dia i de seguir endavant. Hem conviscut amb el Fluvià abocat al mar; amb les tempestes que venen blau endins i prenen la terra; amb les dunes protegides; amb les restriccions postcovid; amb les curioses que miren a les nostres finestres els diumenges. Hem conviscut amb els gats que s’amaguen al carrer i darrere les portes de les cases. Hem conviscut amb tot el que dúiem i amb el que somiem que encara ha d’arribar. Hem conviscut amb l’horitzó. Entenem que la creació tracta de la vida i que, d’alguna manera, encara que a vegades no es té en compte en l’àmbit professional, l’amor i la cura que tenim en les relacions ens vertebra. Sense aquesta convivència quotidiana no hi hauria creació ni resultat. Tot el que desemboca i acaba naixent en una forma i nom concrets és un procés que no s’atura; només es captura en una de les formes possibles en què pot ser mostrat. Azucena Momo i Maria Alzamora

 

 

Entrada actualizada el el 28 mar de 2023

¿Te gustaría añadir o modificar algo de este perfil?

Infórmanos si has visto algún error en este contenido o eres este artista y quieres actualizarla. ARTEINFORMADO te agradece tu aportación a la comunidad del arte.

¿Quieres estar a la última de todas las exposiciones que te interesan?

Suscríbete al canal y recibe todas las novedades.

Recibir alertas de exposiciones

Plan básico

Si eres artista o profesional… ¡Este plan te interesa! (y mucho)

  • Sube y promociona eventos y exposiciones que hayas creado o en los que participes ¡Multiplicarás su visibilidad!
  • Podrás publicar (y también promocionar) hasta 100 obras tuyas o de tus artistas. ¡Conecta con tus clientes desde cada una de ellas!
  • Disfruta de acceso a todo el contenido PREMIUM y al Algoritmo ARTEINFORMADO (Ecosistema AI e Indice AI de Notoriedad de artistas iberoamericanos).
  • Mantendremos actualizada tu perfil o la de tus artistas. Además, podrás contactar con los gestores de otras.
Premio
05 abr de 2024 - 05 may de 2024

Madrid, España

Exposición
20 abr de 2024 - 31 may de 2024

Galería Pedro Cera - Madrid / Madrid, España

Formación
21 sep de 2023 - 04 jul de 2024

Museo Nacional Centro de Arte Reina Sofía (MNCARS) / Madrid, España

Exposición Online
26 mar de 2024 - 29 abr de 2024

Online

¿Quieres estar a la última de todas las exposiciones que te interesan?

Suscríbete al canal y recibe todas las novedades.

Recibir alertas de exposiciones