Exposición en Argentona, Barcelona, España

María Oriza Pérez. La certeza oculta

Dónde:
Museu del Cantir de Argentona / Plaza de la Iglesia, 9 / Argentona, Barcelona, España
Cuándo:
07 jul de 2023 - 17 sep de 2023
Inauguración:
07 jul de 2023 / 18:00
Horario:
Dimarts a divendres de 10 a 14 h i de 16 a 20 h Dissabtes d'11 a 14 h i de 17 a 20 h Diumenges i festius d'11 a 14 h Dilluns tancat
Precio:
Entrada gratuita
Artistas participantes:
Enlaces oficiales:
Web  Twitter 
Teléfonos:
+34937972152
Correo electrónico:
fina@museucantir.org
Descripción de la Exposición
MARIA ORIZA (Aranda de Duero 1964) María Oriza Pérez és una de les grans ceramistes contemporànies de l’estat espanyol, amb una obra de gran personalitat que la fa absolutament única i diferenciada, amb una tècnica molt desenvolupada, tot i que no és gaire coneguda fora dels cercles especialitzats. Oriza resideix i té el seu taller a Madrid. Gairebé mai ha exposat a Catalunya, pel que la seva exposició a Argentona es pot considerar una fita important dins la seva carrera i també un esdeveniment important per al públic català. L’autora va iniciar la seva trajectòria artística a principis de la dècada dels 90, sempre centrada en l'escultura, començant a treballar amb diversos materials: ferro, formigó, polièster i gres. La seva formació en ceràmica a Madrid, a la dècada dels vuitanta, li va proporcionar la base tècnica per a posteriorment centrar-se en la investigació del mètode, a partir del qual desenvoluparà obres distintives ... en què la relació del volum amb la superfície ofereix una visió personal de l´escultura. Ha realitzat onze exposicions individuals i nombroses mostres col·lectives a Espanya, França, Itàlia, Anglaterra, Països Baixos, Japó i Xina. El seu treball ha estat reconegut amb diversos premis i la seva obra ha estat publicada a Espanya, Alemanya, Itàlia, Xina, Estats Units o Xile. El 2007 és nomenada membre de l'Acadèmia Internacional de Ceràmica. A la seva presentació a Astarté (Madrid), la galeria que la representa, hi diu: “a la gènesi de la seva obra s’hi troba el buit com a contenidor d’allò immaterial. Això és conseqüència directa de la seva manera d'entendre i construir el volum partint del pla: unint, plegant, corbant, tallant, buscant simetries o asimetries, repeticions, trobades… Totes aquestes accions físiques recalen directament al material definint el fluir de la forma i configurant el llenguatge que descriu el contingut de l'obra, de l'anàlisi del qual es desprenen connotacions simbòliques i metafòriques.” I afegeix: “Aquest procediment d'aconseguir volum a partir d'un pla ofereix la possibilitat d'omplir de significat el buit que es genera i de percebre amb nitidesa l'energia que flueix entre interior-exterior i en les diferents superfícies de les parets. La intervenció a través del dibuix amb línies, xarxes, retícules o elements reiteratius a la superfície serveix per evidenciar l'estructura formal del volum dotant-lo d'unitat i coherència”.

 

 
Imágenes de la Exposición
María Oriza

Entrada actualizada el el 12 jun de 2023

¿Te gustaría añadir o modificar algo de este perfil?

Infórmanos si has visto algún error en este contenido o eres este artista y quieres actualizarla. O si lo prefieres, también puedes ponerte en contacto con su autor. ARTEINFORMADO te agradece tu aportación a la comunidad del arte.

¿Quieres estar a la última de todas las exposiciones que te interesan?

Suscríbete al canal y recibe todas las novedades.

Recibir alertas de exposiciones

servicio galería de obra

¡Difunde tu obra en la mayor plataforma iberoamericana de arte!

  • Publica y difunde tus obras o las de tus artistas, enlazándolas con las exposiciones y ferias donde se presentan ¡Multiplicarás su visibilidad!
  • No cobramos comisión por venta. Solo facilitamos el contacto de tus clientes potenciales contigo.
  • Mostramos tus obras de forma natural, sugiriéndolas a nuestros usuarios por similitud de etiquetas, proximidad…
  • Las 5 primeras las tienes GRATIS ¡Pruébalo sin compromiso!
Premio
05 abr de 2024 - 05 may de 2024

Madrid, España

Exposición
26 abr de 2024 - 30 jun de 2024

Fundación Juan March / Madrid, España

Formación
21 sep de 2023 - 04 jul de 2024

Museo Nacional Centro de Arte Reina Sofía (MNCARS) / Madrid, España

Exposición Online
¿Quieres estar a la última de todas las exposiciones que te interesan?

Suscríbete al canal y recibe todas las novedades.

Recibir alertas de exposiciones