Exposición en Palma, Baleares, España

Michael Staniak

Dónde:
Can Vivot / Carrer de Can Savellà / Palma, Baleares, España
Cuándo:
06 abr de 2022 - 23 abr de 2022
Inauguración:
06 abr de 2022
Precio:
Entrada gratuita
Organizada por:
Artistas participantes:
Correo electrónico:
hello@labibigallery.com
Descripción de la Exposición
Quan parlem d’art contemporani, més enllà d’un període concret de la cronologia de la His- tòria de l’Art, es fa referència a l’art que reflecteix el seu propi temps en temàtica, tècniques i referències. La contemporaneïtat artística en el segle XXI passa per l’internet, que domina la realitat quotidiana a tots els nivells. Especialment des de l’arribada de la pandèmia que pro- bablement haurà canviat de forma irreversible la forma en la que ens relacionem, convertint al món digital en més que un mitjà, en un entorn pràcticament natural per l’esser humà. Michael Staniak pren consciencia del poder d’aquesta tecnologia a les nostres vides i els efectes d’aquesta, així és com es comença a donar lloc al concepte que el defineix, el de l’art post-internet, on ‘post’ no significa ‘després de’ sinó ‘sobre’. Staniak assumeix un nou paradigma creatiu en el qual ell viu a les dues realitats, la física i la ... virtual, on ja no existeix separació, sinó una fusió d’universos. Per tant, com a creador no pot abstreure’s a la inspiració que genera la navegació en la web ni la influència dels continguts vists en ella. Les seves obres ofereixen experiències completament diferents quan s’aprecien a través d’una pantalla o en persona. Quan es veuen en persona, semblen completament planes, com si fossin impressions digitals o pantalles retro-il.luminades, mentres que si s’aprecia l’obra a través d’un ordinador o mòbil, emfatitza la seva textura i materialitat física al màxim. Així és com l’obra aconsegueix generar en l’espectador una reflexió sobre la realitat que per- cebem en tots dos mons i com aquests s’interrelacionen. La seva obra actua com a portal a un món post-digital en el qual habiten tant el físic com el virtual. A través de superfícies amb textures hipnòtiques, reflexiona sobre els efectes de viure en un món digitalitzat i estudia les noves dinàmiques humanes com a resultat. Aquest concepte és palpable a la seva tècnica creativa, perquè encara que la seva obra és re- coneguda per tenir una forta estètica futurista i digital, les tècniques emprades són purament tradicionals; des de les seves pintures modelades en fibra sobre tela, a les seves escultures foses en bronze i pintades a mà. Per a aquest projecte expositiu que es desenvoluparà a Mallorca, l’artista no sols usa el món virtual com a suport sinó com a possibilitat temàtica i d’anàlisi, on Internet no sols és una eina, sinó l’objecte de reflexió i anàlisi estètica i conceptual. Submergit en un comportament virtual i digital es fa conscient de la influència que opera en el seu treball i aquesta nova ma- nera d’interacció dins de la cultura de la xarxa, donant una resposta als reptes i possibilitats que brinden les

 

 
Imágenes de la Exposición
Staniak 2

Entrada actualizada el el 06 jun de 2022

¿Te gustaría añadir o modificar algo de este perfil?

Infórmanos si has visto algún error en este contenido o eres este artista y quieres actualizarla. ARTEINFORMADO te agradece tu aportación a la comunidad del arte.

¿Quieres estar a la última de todas las exposiciones que te interesan?

Suscríbete al canal y recibe todas las novedades.

Recibir alertas de exposiciones

Club AI

Si amas el arte…¡querrás formar parte de nuestro club!

  • Organiza tus alertas sobre los temas que más te interesan: exposiciones, premios y concursos, formación… ¡Elige dónde, cómo y cuándo!
  • Entérate de todo lo que sucede en nuestros boletines de noticias.
  • Te mostramos la información que más se ajuste a tus preferencias.
  • Sigue a tus artistas, profesionales, galerías o museos favoritos. ¡Recibirás una notificación cada vez que actualicen contenido!
Premio
28 nov de 2023 - 31 ago de 2024

Madrid, España

Exposición
Desde 21 mar de 2024

Galería Elvira González / Madrid, España

Formación
21 sep de 2023 - 04 jul de 2024

Museo Nacional Centro de Arte Reina Sofía (MNCARS) / Madrid, España

Exposición Online
17 feb de 2024 - 06 abr de 2024

Online

¿Quieres estar a la última de todas las exposiciones que te interesan?

Suscríbete al canal y recibe todas las novedades.

Recibir alertas de exposiciones