Exposición en Turin, Piemonte, Italia

Miró! Sogno e colore

Dónde:
Palazzo Chiablese / Piazza S. Giovanni, 2 / Turin, Piemonte, Italia
Cuándo:
04 oct de 2017 - 14 ene de 2018
Inauguración:
04 oct de 2017
Descripción de la Exposición
Dos palaus italians, concretament el Palazzo Albergati del Bologna i el Palazzo Chiablese de Torí, acolliran a partir de l’11 d’abril i fins el gener de 2018 l’exposició exterior MIRÓ! SOGNO E COLORE. La Fundació Pilar i Joan Miró en col·laboració amb Arthemisia Museum Srl. han organitzat aquesta nova exposició en terres italianes. Un total de 131 obres, entre pintura, escultura, obra gràfica, dibuixos i llibres il·lustrats, així com una selecció dels objectes i els materials que formaven part dels seus espais de creació: Taller Sert i Son Boter, conformen la mostra que parteix en la seva totalitat del fons de la Fundació Pilar i Joan Miró a Mallorca. Aquesta nova exposició individual de Joan Miró a Bologna i Torí ofereix un conjunt de claus per aproximar-nos a l’esperit i al pensament de l’artista. És impossible acostar-se a la seva figura sense parlar de la gran afició que sent per les seves ... arrels i la seva identitat, aspectes que influeixen de manera molt directa en la seva obra. Partint d'aquests conceptes i, considerant així mateix la idea que Joan Miró concep la seva obra com un monòleg interior alhora que un diàleg obert amb el públic, és com sorgeix l’exposició “Miró! Sogno e colore”. La mostra presenta un argument expositiu dividit en cinc grans àmbits diferenciats i a la vegada complementaris, i reuneix obres realitzades íntegrament a Mallorca en la seva etapa de maduresa més vital i artística —la menys coneguda i la més innovadora de la seva trajectòria—. Els cinc grans àmbits temàtics són: arrels, principals influències plàstiques, Mallorca espais creatius, la metamorfosi creativa i vocabulari de la forma. Miró se sent molt vinculat i arrelat a dos llocs, Mont-roig i Mallorca, que li permeten viure i treballar en la intimitat i estar immers en una natura primigènia. A través de l’exposició explorarem les arrels de l’obra mironiana: les cultures primitives i l’art popular, els frescos romànics, l’arquitectura d’Antoni Gaudí, la poesia, i l’aproximació posterior a l’Expressionisme Abstracte americà i l’art oriental. Podrem explorar els seus espais de creació a Mallorca, un enclavament de gran importància per a l'artista, i el context de creació del Taller Sert i Son Boter. Per a acabar, coneixerem la fecunditat creadora de l’artista a través dels seus recursos plàstics, la varietat de tècniques i materials i la seva particular iconografia, que testimonien l’afany insaciable de renovació i ruptura que caracteritza la seva darrera etapa creativa a Mallorca (1956-1981). Un Miró més transgressor i inconformista, agressiu i salvatge, conviu amb un altre Miró més reflexiu i poètic, donant lloc a nous reptes creatius que farà servir per fugir de la banalitat i encunyar així el seu propi llenguatge plàstic, universal i únic.

 

 

Entrada actualizada el el 10 abr de 2017

¿Te gustaría añadir o modificar algo de este perfil?

Infórmanos si has visto algún error en este contenido o eres este artista y quieres actualizarla. ARTEINFORMADO te agradece tu aportación a la comunidad del arte.

¿Quieres estar a la última de todas las exposiciones que te interesan?

Suscríbete al canal y recibe todas las novedades.

Recibir alertas de exposiciones

Club AI

Si amas el arte…¡querrás formar parte de nuestro club!

  • Organiza tus alertas sobre los temas que más te interesan: exposiciones, premios y concursos, formación… ¡Elige dónde, cómo y cuándo!
  • Entérate de todo lo que sucede en nuestros boletines de noticias.
  • Te mostramos la información que más se ajuste a tus preferencias.
  • Sigue a tus artistas, profesionales, galerías o museos favoritos. ¡Recibirás una notificación cada vez que actualicen contenido!
Premio
28 nov de 2023 - 31 ago de 2024

Madrid, España

Exposición
Desde 21 mar de 2024

Galería Elvira González / Madrid, España

Formación
21 sep de 2023 - 04 jul de 2024

Museo Nacional Centro de Arte Reina Sofía (MNCARS) / Madrid, España

Exposición Online
17 feb de 2024 - 06 abr de 2024

Online

¿Quieres estar a la última de todas las exposiciones que te interesan?

Suscríbete al canal y recibe todas las novedades.

Recibir alertas de exposiciones