Exposición en Barcelona, España

Música i art en la litografia vitolfílica i la pintura

Dónde:
Biblioteca Pública Arús / Passeig de Sant Joan, 26 / Barcelona, España
Cuándo:
16 sep de 2021 - 12 nov de 2021
Inauguración:
16 sep de 2021
Promociones arteinformado
Descripción de la Exposición
La Biblioteca Pública Arús presenta una exposició sobre la producció vitolfílica inspirada en la música Del 16 de setembre al 12 de novembre, la Biblioteca Pública Arús (pg. Sant Joan, 26) presenta l’exposició col·lectiva Música i art en la litografia vitolfílica i la pintura, fruit d’un projecte organitzat pel Grup Vitolfílic de Barcelona amb la participació d’un grup d’artistes plàstics. La mostra reuneix un conjunt d’obres pictòriques i de litografies vitolfíliques sota el denominador comú de la inspiració en les temàtiques de la música, la dansa i l’òpera. Comissariada per Sonya Torres, els artistes presents a l’exposició són Mary Franquet, Nuria Khano, Ferran Lajusticia, Aurèlia Martín i Marta Puigcerver. Consta de 36 creacions d’obra pictòrica original de diverses tècniques i formats. Per crear aquestes obres els artistes s’han inspirat en una obra litogràfica original dels segles XIX i XX d’un total de 93 peces sobre compositors, dansa, òpera, teatre i peces musicals ... d’instruments de corda, percussió i vent. Des del punt de vista artístic, la característica més important de la tècnica litogràfica que la va convertir en un dels sistemes d’impressió més acceptats als segles XIX i XX, era el fet que el mateix artista dibuixava directament sobre la matriu i per tant no havia de recórrer necessàriament a la figura del gravador professional que tradicionalment era l’encarregat de traspassar les imatges que els pintors realitzaven sobre el paper de la matriu. Música i Art en la litografia vitolfílica i la pintura pretén ser una exposició itinerant a través de l’ art i la tecnologia. La intenció és acostar l’art a tothom a través d’un recorregut visual i sonor mitjançant la tecnologia dels qr’s. El catàleg de l’exposició incorpora la fitxa tècnica de les peces vitolfíliques emprades, les característiques de les obres pictòriques, les dades biogràfiques i la trajectòria dels artistes i un estudi preliminar de la història de l’art imprès i de la seva concreció en l’àmbit de la vitolfília. Aquest catàleg es presenta com una recerca monogràfica, posant el focus en la producció vitolfílica i en el seu context històric. Les vitoles i les litografies vitolfíliques que apareixen al catàleg formen part de les col•leccions privades del Grup Vitolfílic de Barcelona. S’han escollit segons criteris de valoració i selecció per temàtica, marca, procedència, antiguitat, raresa, bellesa i conservació de les peces dins del col•leccionisme. L’exposició es pot visitar dins de l’horari habitual de la Biblioteca i amb entrada lliure. També s’hi organitzen visites guiades. La Biblioteca Pública Arús va ser fundada per Rossend Arús i Arderiu el 1895 com a biblioteca general. Actualment, s’ha convertit en una biblioteca de recerca especialitzada en maçoneria, moviment obrer, anarquisme i l’univers de Sherlock Holmes, amb un predomini d’obres publicades al segle XIX i primer terç del XX.

 

 

Entrada actualizada el el 14 sep de 2021

¿Te gustaría añadir o modificar algo de esta ficha?

Infórmanos si has visto algún error en este contenido o eres este artista y quieres actualizarla. ARTEINFORMADO te agradece tu aportación a la comunidad del arte.

¿Quieres estar a la última de todas las exposiciones que te interesan?

Suscríbete al canal y recibe todas las novedades.

Recibir alertas de exposiciones

Plan Avanzado

¡Posiciona tu galería o museo a través de nuestra plataforma!

  • Publica y promociona hasta 500 obras de tus artistas.
  • Contacta con tus clientes potenciales desde cada una de ellas ¡No cobramos comisiones!
  • Da mayor visibilidad a tus eventos o exposiciones ¡Te garantizamos un acceso destacado a todas ellas!
  • Accede al Algoritmo de ARTEINFORMADO y mantente informado sobre los artistas con mayor crecimiento en los últimos 5 años.
  • Conecta con la gente del sector como artistas o coleccionistas a través de sus fichas.
Promociones arteinformado
Exposición Online
Exposición
17 sep de 2021 - 23 ene de 2022

Museo Guggenheim Bilbao / Bilbao, Vizcaya, España

Formación
27 sep de 2021 - 06 oct de 2021

Sala de Protocolo del Edificio Nouvel - Museo Reina Sofía / Madrid, España

¿Quieres estar a la última de todas las exposiciones que te interesan?

Suscríbete al canal y recibe todas las novedades.

Recibir alertas de exposiciones