Exposición en Sant Celoni, Barcelona, España

Naturaleses. Pintura i gravat de Josep Clopés

Dónde:
La Rectoria Vella / Parc de la Rectoria Vella, s/n / Sant Celoni, Barcelona, España
Cuándo:
12 nov de 2016 - 22 ene de 2017
Inauguración:
12 nov de 2016 / 19:00
Horario:
Dijous, divendres i dissabtes de 5 a 8 del vespre. Diumenges i festius de 2/4 de 12 a 2/4 de 2 del migdia i de 5 a 8 del vespre.
Organizada por:
Artistas participantes:
Descripción de la Exposición
Naturaleses. Paisatges. Arbres que amb les branques formen una infinitat de gestos i geometries. Formes canviants que estructuren llums i ombres. Gradacions de color que vibren, guspiregen o es difonen. Petits branquillons amb una munió de fulles i direccions. Petits organismes. Línies i líquens. Pigments i roures. Cada tècnica s'expressa segons la seva naturalesa. La pintura a l'oli té cos i presència. S'imposa des d'un suport sòlid i tota mena de recursos: es pot diluir, difuminar, velar, gratar, esquitxar... permet tapar el que hi ha pintat o deixar que es vegin pinzellades anteriors. La pintura a l'oli mostra físicament la pintura. El seu timbre és antic, dens, adobat... L'aquarel·la corre líquida sobre el paper creant una delicadesa de matisos quasi imperceptibles. L'aquarel ·la juga i balla. Té una veu fina, lleugera, subtil. Els llapis per la seva naturalesa expliquen les coses i les delimiten. Serveixen també per guixar. Parlen mil veus de mil colors ... i intensitats. El seu traç pot transmetre alhora delicadesa o ràbia. L'aiguafort és una empremta, un segell que marca un territori. Cada petjada és irreparable i imprevisible. Cada fita una simfonia de grisos. El seu negre és intens, violent i a vegades dolorós. Els impulsos, les intuïcions, els rampells, la sensibilitat... condueixen la pròpia naturalesa. A l'hora de pintar no hi pot haver límits ni es pot preveure un resultat. Cal entregar-se al treball deixant que la mà es mogui, recordi i pinti. Desplegar el color i trobar un paisatge, un contrast, un gest. Tacar el paper o la tela, refregar, evocar, pensar, veure, viure, imaginar, poetitzar, silenciar... Donar-se i que la música traspuï i assaoni. A vegades pintar és una petita batalla i a estones acull les més íntimes afinitats. Som naturaleses. Josep Clopés

 

 
Imágenes de la Exposición
Josep Clopés

Entrada actualizada el el 15 nov de 2016

¿Te gustaría añadir o modificar algo de esta ficha?

Infórmanos si has visto algún error en este contenido o eres este artista y quieres actualizarla. ARTEINFORMADO te agradece tu aportación a la comunidad del arte.

¿Quieres estar a la última de todas las exposiciones que te interesan?

Suscríbete al canal y recibe todas las novedades.

Recibir alertas de exposiciones

servicio galería de obra

¡Difunde tu obra en la mayor plataforma iberoamericana de arte!

  • Publica y difunde tus obras o las de tus artistas, enlazándolas con las exposiciones y ferias donde se presentan ¡Multiplicarás su visibilidad!
  • No cobramos comisión por venta. Solo facilitamos el contacto de tus clientes potenciales contigo.
  • Mostramos tus obras de forma natural, sugiriéndolas a nuestros usuarios por similitud de etiquetas, proximidad…
  • Las 5 primeras las tienes GRATIS ¡Pruébalo sin compromiso!
Exposición Online
16 nov de 2022 - 15 nov de 2023

Online

Exposición
31 may de 2023 - 28 ago de 2023

Museo Nacional Centro de Arte Reina Sofía (MNCARS) / Madrid, España

Formación
El 06 jun de 2023

Auditorio 200 - Edificio Nouvel - Museo Reina Sofia / Madrid, España

¿Quieres estar a la última de todas las exposiciones que te interesan?

Suscríbete al canal y recibe todas las novedades.

Recibir alertas de exposiciones