Exposición en Girona, España

No m'ho perdis

Dónde:
Espai 3er Esquerra - CoEspai / Anselm Clave, 32 3r / Girona, España
Cuándo:
08 abr de 2022 - 06 may de 2022
Inauguración:
08 abr de 2022 / 18:30
Horario:
Dimarts de 10:00 h a 13:00 h i de 16:00 h a 18:00 h, dimecres de 10:00 h a 13:00 h i de 16:00 h a 18:00 h, dijous de 10:00 h a 13:00 h i divendres de 10:00 h a 13:00 h. Fora d'aquest horari, demanar visita concertada a hola@terceresquerra.com
Precio:
Entrada gratuita
Organizada por:
Enlaces oficiales:
Web 
Correo electrónico:
terceresquerra@gmail.com
Descripción de la Exposición
"No me lo pierdas" és la petició del Bilal a una persona adulta de confiança en demanar-li si li pot guardar la carpeta on té tota la documentació per aconseguir els “papers”. Tot el camí burocràtic per aconseguir uns somnis. Com per tants d’altres joves migrats hi ha un mantra que es repeteix: la necessitat d’aconseguir els “papers”. La carpeta del Bilal, i la d’altres persones migrades, es torna molt més que un tros de plàstic, representa el futur, però també el passat i el present. Tot el camí recorregut que va construint la seva identitat, un tresor impensable de perdre. Aquest treball gira entorn la influència dels processos migratoris dels joves en la construcció de la seva pròpia identitat. Durant aquests processos migratoris hi ha dos conceptes que travessen i interpel·len la subjectivitat dels joves: la memòria i el territori. La identitat i la memòria es troben en una relació dialèctica. La ... memòria construeix identitat, alhora que la identitat selecciona i resignifica la memòria. En aquesta equació, el territori esdevé un espai de socialització on es generen aquests processos de construcció d’identitat i de memòria. Els elements expositius que es mostren volen reflexionar sobre la memòria i el territori com a elements -espacials i temporals- que formen part del procés de construcció d’aquesta identitat de les persones joves migrades. A nivell expositiu, es vincula identitat i territori mostrant una sèrie de fotografies fetes al territori de destí de la migració del Bilal. Aquestes fotografies busquen generar preguntes relacionades amb els 3 conceptes esmentats, incidint sobretot en l’aspecte més paisatgístic del concepte de territori. La relació del jove amb les plantes i la vegetació és dona a diferents nivells, ja que ell treballa de jardiner i gràcies a aquesta feina ha pogut aconseguir un contracte de feina per poder obtenir els “papers”. A un nivell més general, se’ns generen preguntes com: fins a quin punt el paisatge i l’entorn físic poden influir en el procés migratori? L’existència d’unes mateixes plantes o arbres en la població d’origen i de destí pot afectar a la construcció de la identitat? Un mapa amb corbes de nivell contextualitza el viatge i el vincle entre els conceptes d’identitat i territori. Aquest vincle entre conceptes que ens acompanya tota l’estona de manera transversal, es materialitza en aquest mapa. Finalment, No me lo pierdas, també és una reflexió i revisió de privilegis, de mancances i possibilitats de la societat d’acollida. La identitat no és una definició estàtica de cada individu, sinó que és quelcom en constant construcció.

 

 

Entrada actualizada el el 08 abr de 2022

¿Te gustaría añadir o modificar algo de este perfil?

Infórmanos si has visto algún error en este contenido o eres este artista y quieres actualizarla. O si lo prefieres, también puedes ponerte en contacto con su autor. ARTEINFORMADO te agradece tu aportación a la comunidad del arte.

¿Quieres estar a la última de todas las exposiciones que te interesan?

Suscríbete al canal y recibe todas las novedades.

Recibir alertas de exposiciones

Servicio Promoción

¡Dale más visibilidad a tu evento!

  • Accede a la mayor y más atractiva comunidad del arte iberoamericano de forma rápida, eficaz y económica.
  • Obtendrás una posición destacada en todas las secciones de ARTEINFORMADO, priorizando a los usuarios de la ciudad/país del evento.
  • Multiplica las visitas a la perfil de tu exposición.
  • Te garantizamos un mínimo de 25.000 impresiones cada 15 días. Además, podrás hacer un seguimiento en tiempo real de todas tus visitas diarias.
Premio
05 abr de 2024 - 05 may de 2024

Madrid, España

Exposición
20 abr de 2024 - 31 may de 2024

Galería Pedro Cera - Madrid / Madrid, España

Formación
21 sep de 2023 - 04 jul de 2024

Museo Nacional Centro de Arte Reina Sofía (MNCARS) / Madrid, España

Exposición Online
¿Quieres estar a la última de todas las exposiciones que te interesan?

Suscríbete al canal y recibe todas las novedades.

Recibir alertas de exposiciones