Exposición en Barcelona, España

Otra luz cegadora (Una altra llum enlluernadora)

Dónde:
La Capella / Hospital, 56 / Barcelona, España
Cuándo:
11 oct de 2022 - 08 ene de 2023
Inauguración:
11 oct de 2022
Organizada por:
Artistas participantes:
Enlaces oficiales:
Web 
Promociones arteinformado
Descripción de la Exposición
Una altra llum enlluernadora és un projecte expositiu que proposa una aproximació a la ciència-ficció des de la narrativa d’un objecte lumínic i la influència que exerceix en un espai. L’esdevenir de la llum, la qualitat temporal i l’expectativa davant el succés convergeixen en un esdeveniment cíclic. El 15 de setembre de 2011 es va descobrir el planeta extrasolar Kepler-16b, un sistema binari de sols, en òrbita de dues estrelles a la vegada. Una altra llum enlluernadora pren aquest descobriment com a punt de partida per construir una ficció: un pseudocos celeste que no existeix serà introduït en el nostre sistema solar i, en la seva trajectòria, el punt de màxima lluminositat es podrà observar des de l’espai expositiu. Aquesta peça ha estat produïda a Hangar. Textos: El motor inmóvil, Camila Cañeque. ∞∞∞, Sonia Fernández Pan Amb la col·laboració d'Irene Estévez Caride, doctora en física (especialitat en òptica) per la Universitat Autònoma de Barcelona. Diego ... Paonessa. Buenos Aires, 1970. Llicenciat en Belles Arts per l’Institut Universitari Nacional d’Art (Buenos Aires), també posseeix un DEA (diploma d’estudis avançats), que va obtenir en el programa de doctorat Pintura en l’Era Digital (Universitat de Barcelona). Ha fet l’especialització de Disseny d’Interacció i Usabilitat a la UOC. Centra els seus projectes en la investigació de les relaciones entre producció tècnica i producció artística. Ha rebut la beca de creació artística de la Fundació Guasch Coranty; la beca Carta Blanca, atorgada pel FAD (Foment per a les Arts i el Disseny), en el marc de la qual va dur a terme un projecte interdisciplinari de recerca; la beca Baden Württemberg-Catalunya 2016, i una beca per a la recerca i la innovació en els àmbits de les arts visuals (OSIC). Va participar com a col·laborador a Visualizar 2011 i Interactivos 2013 a Medialab-Prado. Ha fet residències a Corelabs (New Media Art Production Center), a Pequín; a Constant - Association for Art and Media, a Brussel·les; a Hangar.org - Centre de Producció i Recerca dʼArts Visuals, a Barcelona, i a la Kunststiftung Baden-Württemberg, a Stuttgart. Ha treballat i exposat en contextos com el Centre d’Arts Santa Mònica, BCN Producció, La Capella, Hangar, BIAM, el Centro Cultural Borges (Buenos Aires), ISEA 2016 (Hong Kong) o el Württembergischer Kunstverein Stuttgart.

 

 

Entrada actualizada el el 06 oct de 2022

¿Te gustaría añadir o modificar algo de esta ficha?

Infórmanos si has visto algún error en este contenido o eres este artista y quieres actualizarla. ARTEINFORMADO te agradece tu aportación a la comunidad del arte.

¿Quieres estar a la última de todas las exposiciones que te interesan?

Suscríbete al canal y recibe todas las novedades.

Recibir alertas de exposiciones

servicio galería de obra

¡Difunde tu obra en la mayor plataforma iberoamericana de arte!

  • Publica y difunde tus obras o las de tus artistas, enlazándolas con las exposiciones y ferias donde se presentan ¡Multiplicarás su visibilidad!
  • No cobramos comisión por venta. Solo facilitamos el contacto de tus clientes potenciales contigo.
  • Mostramos tus obras de forma natural, sugiriéndolas a nuestros usuarios por similitud de etiquetas, proximidad…
  • Las 5 primeras las tienes GRATIS ¡Pruébalo sin compromiso!