Exposición en L' Hospitalet de Llobregat, Barcelona, España

Palau de vent

Dónde:
Centre d'Art Tecla Sala / Avda. Josep Tarradellas i Joan, 44 / L' Hospitalet de Llobregat, Barcelona, España
Cuándo:
04 nov de 2021 - 09 ene de 2022
Inauguración:
04 nov de 2021
Precio:
Entrada gratuita
Organizada por:
Artistas participantes:
Descripción de la Exposición
L’obra “Palau de vent”, de l’artista Lúa Coderch, ha sigut co-guanyadora del 7è Premi de Videocreació de la Xarxa de Centres Territorials d’Arts Visuals de Catalunya, Arts Santa Mònica, Departament de Cultura Generalitat de Catalunya i LOOP Barcelona. Palau de vent és un projecte videogràfic que adopta les formes de la tragèdia clàssica, excepte que en aquest cas no hi ha heroi, la narrativa sembla suspesa en el temps, sense desenllaç i sense lliçó moral. El cor, qui tradicionalment exercia de guia i d’intermediari, està format per personatges dubtosos, híbrids, nascuts d’una revisió de la figura de la sirena mitològica: veus que representen alhora el coneixement, l’atracció i el perill, en una criatura mig dona, mig animal i mig màquina. El projecte està estructurat en una sèrie de càpsules que poden funcionar de manera independent entre si, però que juntes formen un cicle complet. Lluny de tractar grans gestes èpiques, Palau ... de vent és una exploració de la qüestió de la desorientació, la desintegració i reintegració dels relats que conformen la vida. Lúa Coderch (Iquitos, Perú, 1982) Artista catalana d’origen peruà, combina les pràctiques narratives i les pràctiques objectuals en vídeos, performances i instal·lacions que configura com a dispositius d’investigació. Llicenciada en Belles arts, té un Màster en Produccions artístiques i recerca per la Universitat de Barcelona, i es va formar també com a escultora a l'Escola Massana. El seu treball s’ha mostrat a MUAC (Ciutat de Mèxic, MX, 2020), CCCB (Barcelona, ES, 2019); Bienal de Cuenca (Cuenca, EC, 2019); Centro Centro (Madrid, ES, 2018); Fundación BBVA (Madrid, ES, 2018); Art Institute (Viena, AT, 2017); MUSAC (León, ES, 2017); ARTIUM, (Álava, ES, 2017); LAZNIA Centre for Contemporary Art (Gdansk, PL, 2017); KGLU (Slovenj Gradec, SI, 2016); MSUV (Novi Sad, RS, 2016); MACBA (Barcelona, ES, 2016); Fundació Joan Miró (Barcelona, ES, 2014); SMART (Amsterdam, NL, 2012), entre d'altres. Va obtenir la beca PAIR de la Fundació Suñol, la beca de creació artística de la Fundació Guasch-Coranty i la beca del CoNCA per a la recerca i la creació en els àmbits artístics i del pensament. Ha estat artista resident a SMART (Amsterdam), amb una beca A'dam Hangar-SMART del programa internacional d'intercanvi HANGAR-AECID.

 

 

Entrada actualizada el el 29 oct de 2021

¿Te gustaría añadir o modificar algo de este perfil?

Infórmanos si has visto algún error en este contenido o eres este artista y quieres actualizarla. ARTEINFORMADO te agradece tu aportación a la comunidad del arte.

¿Quieres estar a la última de todas las exposiciones que te interesan?

Suscríbete al canal y recibe todas las novedades.

Recibir alertas de exposiciones

servicio galería de obra

¡Difunde tu obra en la mayor plataforma iberoamericana de arte!

  • Publica y difunde tus obras o las de tus artistas, enlazándolas con las exposiciones y ferias donde se presentan ¡Multiplicarás su visibilidad!
  • No cobramos comisión por venta. Solo facilitamos el contacto de tus clientes potenciales contigo.
  • Mostramos tus obras de forma natural, sugiriéndolas a nuestros usuarios por similitud de etiquetas, proximidad…
  • Las 5 primeras las tienes GRATIS ¡Pruébalo sin compromiso!
Premio
05 abr de 2024 - 05 may de 2024

Madrid, España

Exposición
26 abr de 2024 - 30 jun de 2024

Fundación Juan March / Madrid, España

Formación
21 sep de 2023 - 04 jul de 2024

Museo Nacional Centro de Arte Reina Sofía (MNCARS) / Madrid, España

Exposición Online
¿Quieres estar a la última de todas las exposiciones que te interesan?

Suscríbete al canal y recibe todas las novedades.

Recibir alertas de exposiciones