Exposición en Terrassa, Barcelona, España

Please don't smile

Dónde:
Factoria Cultural de Terrassa / Rambla d'Ègara, 340 / Terrassa, Barcelona, España
Cuándo:
16 sep de 2021 - 09 ene de 2022
Inauguración:
16 sep de 2021
Artistas participantes:
Descripción de la Exposición
Frank Horvat (Abbazia, Itàlia, 1928-París, França, 2020) és un reconegut fotògraf que es va consagrar –en la dècada dels anys cinquanta i seixanta del segle passat– al gènere de la fotografia de moda. Amb una mirada avançada al seu temps pel que fa a aquesta branca fotogràfica, Frank Horvat va contribuir a popularitzar-ne el nom a través de col·laboracions per a una extensa llista de revistes. Pels redactors de les revistes, era l’equivalent periodístic al salt de l’alta costura al prêt-à-porter. Va treballar per a Elle a París, Vogue a Londres i Glamour i Harper’s Bazaar a Nova York. Una producció amb què aconseguiria renovar el gènere considerablement tot aplicant tècniques i estratègies procedents del fotoperiodisme. En aquest sentit, va ser dels primers fotògrafs que va canviar el plató pel carrer, amb la qual cosa va dotar les seves fotografies d’una aura de modernitat. Amb un interessant bagatge humanista i gran ... coneixedor de la tècnica, la seva obra és tan heterodoxa com inclassificable; una obra que va desenvolupar a través de l'exploració de diferents registres, com ara el retrat, la fotografia documental o la naturalesa. Aquesta exposició, ideada i dirigida per Antoni Vila Casas i el mateix Frank Horvat poc abans del seu traspàs, presenta una acurada selecció de fotografies que ens presenten un Horvat inesgotable, imprevisible i recurrent. Expressa el llegat d’un creador que va trobar en aquesta disciplina artística la possibilitat de copsar un període que resta, per sempre, immortalitzat en aquesta captivadora i suggeridora col·lecció de fotografies. L’obra de Horvat és heterodoxa i inclassificable, on la dona i la moda hi juguen un paper cabdal. Gran part de la vida artística i professional de Horvat va transcórrer entre models, a la recerca del gest perfecte, de l’instant que va captivar les portades de les revistes de moda més prestigioses. En paraules de Natàlia Chocarro: “L’obra de Horvat se situa entre la realitat i els somnis, entre la vida viscuda i la vida somiada, entre el fotoperiodisme inicial, el retrat o el paisatge o la fotografia de moda, el seu treball desprèn el coneixement i les emocions que l’habiten, perquè allò que vertaderament interessa l’autor per damunt de res és celebrar la Vida, i aquesta és, sens dubte, la seva autèntica proesa”.

 

 

Entrada actualizada el el 13 sep de 2021

¿Te gustaría añadir o modificar algo de este perfil?

Infórmanos si has visto algún error en este contenido o eres este artista y quieres actualizarla. ARTEINFORMADO te agradece tu aportación a la comunidad del arte.

¿Quieres estar a la última de todas las exposiciones que te interesan?

Suscríbete al canal y recibe todas las novedades.

Recibir alertas de exposiciones

servicio galería de obra

¡Difunde tu obra en la mayor plataforma iberoamericana de arte!

  • Publica y difunde tus obras o las de tus artistas, enlazándolas con las exposiciones y ferias donde se presentan ¡Multiplicarás su visibilidad!
  • No cobramos comisión por venta. Solo facilitamos el contacto de tus clientes potenciales contigo.
  • Mostramos tus obras de forma natural, sugiriéndolas a nuestros usuarios por similitud de etiquetas, proximidad…
  • Las 5 primeras las tienes GRATIS ¡Pruébalo sin compromiso!
Premio
05 abr de 2024 - 05 may de 2024

Madrid, España

Exposición
20 abr de 2024 - 31 may de 2024

Galería Pedro Cera - Madrid / Madrid, España

Formación
21 sep de 2023 - 04 jul de 2024

Museo Nacional Centro de Arte Reina Sofía (MNCARS) / Madrid, España

Exposición Online
¿Quieres estar a la última de todas las exposiciones que te interesan?

Suscríbete al canal y recibe todas las novedades.

Recibir alertas de exposiciones