Premio en Barcelona, España

Premi de Pintura 2019. Fundació Vila Casas

Premios / Dotación:
Lista de ganadores
Premio (adquisición):
12.000 euros y exposición en Can Framis (Barcelona)
Cuándo:
28 may de 2019 - 18 jun de 2019
Dónde:
Barcelona, España
Inscripción:
Cerrada desde 18-06-2019
Dirigido a:
Artistas
Organizada por:
Bases de publicación:
Enlaces oficiales:
Web 
Teléfonos:
933 208 736
Correo electrónico:
anframis@fundaciovilacasas.com
Documentos relacionados:
Promociones arteinformado
Descripción del Premio
Jordi Martoranno guanya el Premi de Pintura 2019 amb l’obra Y-Zone L’obra premiada passarà a formar part de la col·lecció de pintura de la FVC i l’artista celebrarà una exposició individual l’any vinent al Museu Can Framis Amb una participació de 371 artistes, avui s’inaugura la mostra que recull els 27 finalistes del Premi de Pintura 2019. D’entre els seleccionats, el guanyador ha estat l’artista Jordi Martoranno (Girona, 1965), qui rebrà una retribució econòmica de 12.000 € i l’oportunitat de celebrar una mostra individual al Museu Can Framis l’any 2020. Tal com declara Antoni Vila Casas, “la tradició i la cultura són els eixos o senyals d’identitat del nostre país. És per això que aquest any s’ha volgut premiar aquest artista català en reconeixement a la seva obra i al seu recorregut internacional”. Amb una sòlida trajectòria, Martoranno evoca, a través de les seves obres, plantejaments essencials i austers entorn de la pintura. En ... paraules de l’artista: “trobar petites escletxes de llum a través del món dels símbols és una de les múltiples opcions que se m’acuden per continuar pintant”. L’obra Y-Zone no és una simple reproducció d’oli sobre tela, ja que s’ha treballat una tècnica complexa per mostrar cada element de l’obra com un símbol. Una extracció de l’estructura de color antracita que “s’allotjava” sota una “pell” groga. L’artista recalca com el color esdevé un dels protagonistes simbòlics d’aquesta obra, sent el groc el color de la puresa, del misticisme i de la il·luminació. En qualsevol cas, matisa Martoranno, “la intenció és donar lloc a un sentiment de contemplació serena”. ... Sobre els Premis Des del seu naixement, l’any 1998, la Fundació Vila Casas es va proposar com a objectiu la promoció dels creadors contemporanis i la difusió de la seva obra. Amb aquest criteri actualment es convoquen els Premis de Pintura, Fotografia i Escultura contemporànies, una plataforma que permet incrementar el fons de la col·lecció de la nostra Fundació i donar a conèixer els artistes contemporanis del nostre país. Aquests premis són rotatius i es convoquen anualment. L’edició d’enguany es dedica a la pintura com a disciplina artística i el jurat ha estat format per Arcadi Calzada, Antoni Vila Casas, Glòria Bosch, Rocío Santacruz i Sílvia Muñoz d’Imbert. ... La selecció d’obres finalistes es podrà visitar al Museu Can Framis fins al 19 de gener de 2020.

 

 
Imágenes del Premio
Jordi Martoranno, Y-Zone (obra premiada) — Cortesía de la Fundació Vila Casas

Entrada actualizada el el 07 oct de 2019

¿Te gustaría añadir o modificar algo de esta ficha?

Infórmanos si has visto algún error en este contenido o eres este artista y quieres actualizarla. O si lo prefieres, también puedes ponerte en contacto con su autor. ARTEINFORMADO te agradece tu aportación a la comunidad del arte.

¿Quieres estar a la última de todos los premios y concursos que te interesan?

Suscríbete al canal y recibe todas las novedades.

Recibir alertas de premios

Club AI

Si amas el arte…¡querrás formar parte de nuestro club!

  • Organiza tus alertas sobre los temas que más te interesan: exposiciones, premios y concursos, formación… ¡Elige dónde, cómo y cuándo!
  • Entérate de todo lo que sucede en nuestros boletines de noticias.
  • Te mostramos la información que más se ajuste a tus preferencias.
  • Sigue a tus artistas, profesionales, galerías o museos favoritos. ¡Recibirás una notificación cada vez que actualicen contenido!
Promociones arteinformado
Exposición Online
26 nov de 2020 - 31 ene de 2022

Online

Exposición
22 sep de 2021 - 28 feb de 2022

Museo Nacional Centro de Arte Reina Sofía (MNCARS) / Madrid, España

Formación
27 sep de 2021 - 06 oct de 2021

Sala de Protocolo del Edificio Nouvel - Museo Reina Sofía / Madrid, España

¿Quieres estar a la última de todos los premios y concursos que te interesan?

Suscríbete al canal y recibe todas las novedades.

Recibir alertas de premios