Exposición en Andorra la Vella, Andorra

Primera Pedra

Dónde:
Cal Pal / Pal, 1 / Andorra la Vella, Andorra
Cuándo:
Desde 16 oct de 2018
Inauguración:
16 oct de 2018 / 19:30
Organizada por:
Artistas participantes:
Descripción de la Exposición
Jordi Fulla, artista de la col·lecció Vila Casas, presenta l’exposició "Primera Pedra" al nou espai andorrà, Cal Pal. El dimarts 16 d'octubre a les 19.30 h s'inaugura la mostra "Primera Pedra" a l'espai que fomentarà la reflexió sobre la identitat i el patrimoni. El projecte, concebut com a ‘work in progress’, es nodreix de les particularitats del territori. Cal Pal, espai per fomentar la reflexió sobre la identitat i el patrimoni natural i cultural d’Andorra, posa en marxa el projecte "Primera Pedra", una iniciativa encaminada a donar a conèixer i preservar el ric patrimoni cultural d’Andorra en construccions de pedra seca. Aquest projecte s’inicia amb una exposició del mateix títol obra de l’artista Jordi Fulla (Igualada, 1967), una aproximació estètica al patrimoni cultural de la pedra seca, un llegat que s’estén al llarg dels països de la conca mediterrània i que conté l’especificitat de cadascun dels territoris que conformen aquesta zona. El projecte de ... Jordi Fulla està concebut com a ‘work in progress’ i es nodreix de les particularitats del territori. En una primera etapa es desenvolupà en terres catalanes amb la celebració d’un seguit d’exposicions itinerants, dins del programa Itiner'Art de la Fundació Vila Casas, de la mà de Natàlia Chocarro. En un segon estadi, i amb el desig d’aprofundir en l’especificitat de l’arquitectura rural d’alta muntanya, Fulla va recórrer les Valls d’Andorra, on es va deixar seduir pel vessant poètic d’unes construccions ancestrals des d’on l’home s’aboca al món per albirar l’univers. Durant segles l’ésser humà ha evolucionat al costat de la natura i ha procurat adaptar l’entorn natural a les seves necessitats vitals. Jordi Fulla, a través de la seva obra, capta l’essència i la memòria que duu intrínseca i transmet la pedra seca, la identitat i la història que porta associada cadascuna d’aquest tipus d’estructures. En aquest sentit, Cal Pal exposa una quinzena de pintures i dibuixos de l’artista, una col·lecció que referencia diverses construccions escampades pel territori.

 

 

Entrada actualizada el el 15 oct de 2018

¿Te gustaría añadir o modificar algo de este perfil?

Infórmanos si has visto algún error en este contenido o eres este artista y quieres actualizarla. O si lo prefieres, también puedes ponerte en contacto con su autor. ARTEINFORMADO te agradece tu aportación a la comunidad del arte.

¿Quieres estar a la última de todas las exposiciones que te interesan?

Suscríbete al canal y recibe todas las novedades.

Recibir alertas de exposiciones

Club AI

Si amas el arte…¡querrás formar parte de nuestro club!

  • Organiza tus alertas sobre los temas que más te interesan: exposiciones, premios y concursos, formación… ¡Elige dónde, cómo y cuándo!
  • Entérate de todo lo que sucede en nuestros boletines de noticias.
  • Te mostramos la información que más se ajuste a tus preferencias.
  • Sigue a tus artistas, profesionales, galerías o museos favoritos. ¡Recibirás una notificación cada vez que actualicen contenido!
Premio
05 abr de 2024 - 05 may de 2024

Madrid, España

Exposición
20 abr de 2024 - 31 may de 2024

Galería Pedro Cera - Madrid / Madrid, España

Formación
21 sep de 2023 - 04 jul de 2024

Museo Nacional Centro de Arte Reina Sofía (MNCARS) / Madrid, España

Exposición Online
16 abr de 2024 - 19 may de 2024

Online

¿Quieres estar a la última de todas las exposiciones que te interesan?

Suscríbete al canal y recibe todas las novedades.

Recibir alertas de exposiciones