Exposición en Barcelona, España

RCR. El somni de la Vila

Dónde:
Arts Santa Mónica / Rambla Santa Mònica, 7 / Barcelona, España
Cuándo:
02 jul de 2019 - 13 oct de 2019
Inauguración:
02 jul de 2019 / 19:00
Organizada por:
Descripción de la Exposición
L’Arts Santa Mònica acull l’exposició “RCR. EL SOMNI DE LA VILA”, que aplega dues exposicions precedents a l’entorn del projecte de la Vila, un centre de creativitat compartida impulsat per la fundació RCR Bunka. Les exposicions han estat “Somni i natura”, a l’espai expositiu Catalunya a Venècia en el marc de la Biennal d’Arquitectura de Venècia 2018, i “Geografia de somnis”, a l’espai expositiu de la Toto Gallery MA a Tòquio aquest any 2019. Aquest projecte d'RCR, sigles de Rafael Aranda, Carme Pigem i Ramon Vilalta arquitectes, premi Pritzker 2017, vol mostrar els seus valors que són el compartir (per engendrar noves relacions i arribar a fites més llunyanes, perquè cal transformar el jo pel nosaltres), les arrels (per prendre consciència dels valors culturals i geogràfics, perquè cal tenir arrels profundes per poder volar més alt) i la significació (per identificar la semàntica dels llocs, perquè cal aprendre a percebre), a ... través dels paisatges, les arquitectures existents i les noves arquitectures. Ho fa a través d’imatges en moviment —“Nuvolina”, obra d'Hisao Suzuki i Júlia de Balle— i 6 pantalles de vídeo amb: - “RCR. Càpsula la Vila” d’Isaki Lacuesta i Carolina Rosich. - “Centre de creativitat compartida”, de RCR. - “3 Debats” a Catalunya a Venècia: entre Pedro Gadanho i Eva Franch (enllaç), entre Glenn Murcutt, Juhani Pallasmaa i William J. R. Curtis (enllaç), i entre RCR i William J. R. Curtis (enllaç). - “2 exposicions: Venècia i Tòquio” de l’Institut Ramon Llull i la Gallery MA. I ho fa també a través del bosc de papers pintats en l’espai del Claustre Max Cahner, que expressen d’una manera lliure amb taques de colors el sentiment d’espaialitat, la fragilitat del paper, la força del bosc i, sobretot, l’essencialitat de la natura com a font d’inspiració (per disposició, per cromatisme, per infinitud, per elementalitat). Expressen també la connexió entre cultures i geografies, perquè aquesta presència és la conjunció entre el municipi japonès de Yoshino i la Vila. Aquesta exposició tindrà una reverberació a la Vila, amb la reconfiguració de la part del “somni” de Venècia, i el programa obert que es farà a Olot el més de juliol tindrà una icono-PDF reverberació aquí, a l’Arts Santa Mònica. Per tant, es tracta d'una mostra que planteja els intercanvis geogràfics i culturals com una base de riquesa transversal.

 

 

Entrada actualizada el el 13 sep de 2019

¿Te gustaría añadir o modificar algo de este perfil?

Infórmanos si has visto algún error en este contenido o eres este artista y quieres actualizarla. O si lo prefieres, también puedes ponerte en contacto con su autor. ARTEINFORMADO te agradece tu aportación a la comunidad del arte.

¿Quieres estar a la última de todas las exposiciones que te interesan?

Suscríbete al canal y recibe todas las novedades.

Recibir alertas de exposiciones

Club AI

Si amas el arte…¡querrás formar parte de nuestro club!

  • Organiza tus alertas sobre los temas que más te interesan: exposiciones, premios y concursos, formación… ¡Elige dónde, cómo y cuándo!
  • Entérate de todo lo que sucede en nuestros boletines de noticias.
  • Te mostramos la información que más se ajuste a tus preferencias.
  • Sigue a tus artistas, profesionales, galerías o museos favoritos. ¡Recibirás una notificación cada vez que actualicen contenido!
Premio
05 abr de 2024 - 05 may de 2024

Madrid, España

Exposición
20 abr de 2024 - 31 may de 2024

Galería Pedro Cera - Madrid / Madrid, España

Formación
21 sep de 2023 - 04 jul de 2024

Museo Nacional Centro de Arte Reina Sofía (MNCARS) / Madrid, España

Exposición Online
16 abr de 2024 - 19 may de 2024

Online

¿Quieres estar a la última de todas las exposiciones que te interesan?

Suscríbete al canal y recibe todas las novedades.

Recibir alertas de exposiciones