Exposición en Barcelona, España

Si mireu el vent d'on ve

Dónde:
Arts Santa Mónica / Rambla Santa Mònica, 7 / Barcelona, España
Cuándo:
29 ene de 2019 - 24 mar de 2019
Inauguración:
29 ene de 2019
Organizada por:
Enlaces oficiales:
Web 
Documentos relacionados:
Descripción de la Exposición
La revista Enderrock i la Generalitat de Catalunya commemoren el 50è aniversari del Grup de Folk. El llegat del llegendari col·lectiu es visualitzarà amb l'exposició sonora 'Si mireu el vent d'on ve' a partir del gener al centre Arts Santa Mònica. La mostra, dissenyada pel músic i artista gràfic Jordi Batiste, explicarà la història del Grup de Folk a través de 12 cançons emblemàtiques. Els 50 anys del Grup de Folk reuniran en una taula rodona Jaume Arnella, Jordi Batiste, Josep Maria Camarasa i Jordi Fàbregas. 50 ANYS DE CANÇONS El 1968 el món es va revolucionar. El maig francès va mostrar la nova identitat de l'esquerra, mentre als EUA el moviment hippie anava prenent força. Als Països Catalans sorgia el Grup de Folk, un col·lectiu de grups i cantants que volien marcar distància respecte de la Nova Cançó. Els seus referents es centraven en l'ona folk que es vivia als Estats Units, i en ... noms com Peter, Paul & Mary i, sobretot, Bob Dylan; sense descuidar, però, referents del folk d'arreu del món. Al Grup de Folk s'hi van integrar, entre d'altres, Falsterbo 3, Jaume Arnella, Pau i Jordi, Els 3 Tambors, Xesco Boix, Maria del Mar Bonet, Ovidi Montllor, Jordi Roura, Consol i Ramon Casajoana, Sisa,... A més, va ser un moviment contagiós i arreu del país van sorgir petits grups de folk que van revolucionar l'escena musical. Tot i que l'aventura del Grup de Folk va durar només nou mesos, la seva aportació va acabar sent decisiva per al desenvolupament de la música catalana dels anys següents. Tant és així que, avui, cinquanta anys després, les seves cançons continuen sent vigents.

 

 

Entrada actualizada el el 29 ene de 2019

¿Te gustaría añadir o modificar algo de este perfil?

Infórmanos si has visto algún error en este contenido o eres este artista y quieres actualizarla. O si lo prefieres, también puedes ponerte en contacto con su autor. ARTEINFORMADO te agradece tu aportación a la comunidad del arte.

¿Quieres estar a la última de todas las exposiciones que te interesan?

Suscríbete al canal y recibe todas las novedades.

Recibir alertas de exposiciones

Servicio Promoción

¡Dale más visibilidad a tu evento!

  • Accede a la mayor y más atractiva comunidad del arte iberoamericano de forma rápida, eficaz y económica.
  • Obtendrás una posición destacada en todas las secciones de ARTEINFORMADO, priorizando a los usuarios de la ciudad/país del evento.
  • Multiplica las visitas a la perfil de tu exposición.
  • Te garantizamos un mínimo de 25.000 impresiones cada 15 días. Además, podrás hacer un seguimiento en tiempo real de todas tus visitas diarias.
Premio
05 abr de 2024 - 05 may de 2024

Madrid, España

Exposición
20 abr de 2024 - 31 may de 2024

Galería Pedro Cera - Madrid / Madrid, España

Formación
21 sep de 2023 - 04 jul de 2024

Museo Nacional Centro de Arte Reina Sofía (MNCARS) / Madrid, España

Exposición Online
26 mar de 2024 - 29 abr de 2024

Online

¿Quieres estar a la última de todas las exposiciones que te interesan?

Suscríbete al canal y recibe todas las novedades.

Recibir alertas de exposiciones