Beca en Barcelona, España

Subvencions per a desplaçament d'artistes fora del domini lingüístic 2013

Premios / Dotación:

Premio

El importe máximo anual por artista es de 14.000 Euros y el de cada solicitud de 10.000 Euros. En total, el importe máximo de las subvenciones es de 452.000 Euros.

Cuándo:
07 ene de 2013 - 30 sep de 2013
Dónde:
Barcelona, España
Inscripción:
Cerrada desde 30-09-2013
Organizada por:
Enlaces oficiales:
Web 
Descripción del Premio
La convocatoria está destinada a artistas, empresas o asociaciones catalanas.

-------------------------------------------------------

-------------------------------------------------------

BASES QUE HAN DE REGIR LA CONCESSIÓ DE SUBVENCIONS A ARTISTES CATALANS PER A DESPLAÇAMENTS A L'EXTERIOR OBJECTE

 

1.1 És objecte d'aquesta convocatòria regir la concessió de subvencions de l'Institut Ramon Llull per afavorir i impulsar la presència fora del domini lingüístic de la creació cultural de Catalunya que es dugui a terme durant l'any de la convocatòria per a la realització d'actuacions de les disciplines següents i segons l'objecte específic establert en l'annex corresponent:

 

Annex 1 - Música

Annex 2 - Teatre

Annex 3 - Circ

Annex 4 - Dansa

Annex 5 - Arts visuals

Les despeses subvencionables són únicament i exclusiva les derivades del concepte estricte ... de desplaçament i transport de la càrrega.

 

Excepcionalment, en cas que sigui necessari pernoctar en el transcurs d'un desplaçament terrestre sempre que el trajecte tingui un mínim de 800 km de distància, la despesa corresponent a l'allotjament de la primera nit (des del punt de sortida inicial fins al lloc de la primera actuació) i la darrera (des del lloc de la darrera actuació fins al punt de sortida inicial) sense activitat artística pot ser subvencionada amb un màxim de 120 euros en el cas d'habitació doble i 80 euros en el cas d'habitació individual.

 

 

1.2 No són objecte d'aquesta convocatòria:

 

Les activitats que no estiguin incloses dins un circuit professional.

Els tallers i les residències.

L'assistència i la participació en congressos, jornades, conferències, seminaris, esdeveniments de caràcter acadèmic, esdeveniments organitzats en l'àmbit docent o bé en el marc de cursos o tallers de formació.

La participació a cavalcades amb motiu de la celebració del carnaval i/o de la nit de Reis.

Les activitats emmarcades en l'àmbit de la cultura popular i tradicional.

Els caixets, les dietes, els allotjaments, els visats, els tiquets de combustible, els embalatges, els parkings i altres despeses de caràcter complementari.

En cap cas no se subvencionen els bitllets en classe preferent.

DESTINATARIS/ÀRIES

 

Poden optar a aquestes subvencions:

 

Totes les persones físiques domiciliades a Catalunya o domiciliades fora de Catalunya i que conservin el veïnatge civil català.

Les empreses, associacions i altres persones jurídiques legalment constituïdes domiciliades a Catalunya.

Col·lectius d'artistes sense personalitat jurídica per a projectes conjunts, sempre que tots els seus membres reuneixin les condicions exigides en aquestes bases.

No poden optar a aquestes subvencions els organismes públics.

 

SOL·LICITUDS

 

S'ha de presentar una sol·licitud per cada activitat que dugui a terme l'artista durant l'any de la convocatòria, segons el formulari facilitat per l'Institut Ramon Llull. S'entén també com a activitat la realització d'una gira.

 

Es poden presentar fins a un màxim de 4 sol·licituds per artista i any.

 

Quan l'objecte de l'activitat sigui la presentació d'un projecte, espectacle o concert produït per un col·lectiu (grups amb més d'un integrant), s'ha de presentar una única sol·licitud per a tots els integrants. En aquest punt no s'inclouen els/les artistes que el festival o l'equipament contracti separadament.

 

Les sol·licituds s'han de presentar, d'acord amb el formulari normalitzat, per mitjans telemàtics a la seu electrònica de l'Institut Ramon Llull (https://oficinavirtual.llull.cat/ov), utilitzant els sistemes de signatura electrònica corresponents, o bé al registre de la seu de Barcelona (Diputació, 279, baixos, 08007 Barcelona) o bé en qualsevol dels registres i oficines que estableix l'article 38.4 de la Llei 30/1992, de 26 de novembre, de règim jurídic de les administracions públiques i del procediment administratiu comú. En el cas de presentar la sol·licitud en paper, el formulari normalitzat es troba al registre de l'Institut Ramon Llull i a Internet a la pàgina web http://www.llull.cat adreçat al/a la director/a de l'Institut Ramon Llull.

 

En el cas que s'opti per presentar la sol·licitud en una oficina de correus, s'ha de fer en sobre obert perquè la sol·licitud sigui datada i segellada pel personal de l'oficina de correus abans de ser certificada.

 

Si la sol·licitud no compleix els requisits establerts, es requerirà la persona interessada que en un termini de 10 dies hàbils, improrrogables, esmeni el defecte o aporti els documents preceptius, amb la indicació que si no ho fa així es considerarà que desisteix de la petició i s'arxivarà la sol·licitud sense més tràmit.

 

No s'accepta ni la documentació ni les sol·licituds presentades per correu electrònic.

IMPORTS SUBVENCIONABLES

 

Únicament es prenen en consideració per a la subvenció els costos definits com a despeses subvencionables a l'apartat primer «Objecte» d'aquestes bases.

 

L'import mínim subvencionable per cada activitat és de tres-cents euros (300 euros ). En el cas de les sol·licituds on el desplaçament es fa per mitjans terrestres i es computa el quilometratge, l'import mínim subvencionable és de dos-cents euros (200 euros ).

 

L'import màxim anual que es concedeix per artista és de catorze mil euros (14.000 euros ).

 

L'import màxim que es concedeix per sol·licitud és de deu mil euros (10.000 euros ).

 

DOCUMENTACIÓ QUE CAL ADJUNTAR AMB EL FORMULARI

 

Cal que la documentació que formi part de l'expedient es presenti sense enquadernar.

 

El formulari de sol·licitud s'ha de presentar amb la documentació següent:

 

5.1.Documentació administrativa:

 

En cas que el/la sol·licitant sigui una persona física:

còpia del document nacional d'identitat (DNI).

b) En cas que el/la sol·licitant sigui una persona jurídica:

 

Còpia del codi d'identificació fiscal (CIF).

Còpia del document nacional d'identitat (DNI) del/de la representant legal (el/la signant de la sol·licitud)

 

 

c) En cas que el/la sol·licitant sigui un/a professional autònom/a:

 

Còpia del document nacional d'identitat (DNI).

Còpia del document acreditatiu de l'alta de l'impost sobre activitats econòmiques (IAE) referida a l'exercici corrent o de l'últim rebut de l'impost completat amb una declaració responsable de no haver-se donat de baixa en la matrícula de l'impost.

No cal aportar la documentació relacionada als subapartats a), b) i c) si s'autoritza l'Institut Ramon Llull a efectuar la consulta telemàtica. Aquesta autorització ha de constar en el formulari de sol·licitud normalitzat.

 

d) En cas que la sol·licitud sigui presentada en nom d'un grup o col·lectiu sense personalitat jurídica, cal aportar la documentació necessària per tal d'acreditar que tots els membres reuneixen els requisits que estableixen aquestes bases. El/La signant de la sol·licitud ha d'acreditar la representació dels membres del col·lectiu mitjançant un poder notarial en el qual consti la seva designació com a representant i l'apoderament del col·lectiu per sol·licitar, gestionar i, si escau, percebre l'ajut corresponent.

 

El/La signant de la sol·licitud també ha d'aportar la còpia del document nacional d'identitat (DNI). No cal aportar el document nacional d'identitat (DNI) si s'autoritza l'Institut Ramon Llull a efectuar la consulta telemàtica. Aquesta autorització ha de constar en el formulari de sol·licitud normalitzat.

 

No cal aportar els documents indicats als subapartats a), b), c) i d) en cas que el/la sol·licitant els hagi presentat anteriorment a l'Institut Ramon Llull, sempre que no hagin transcorregut més de cinc anys des de la presentació i no hagin experimentat cap modificació. En aquest supòsit, cal indicar clarament la data en què van ser presentats i el procediment a què feien referència. Si l'Institut Ramon Llull, per causes alienes a la seva actuació, no pot aconseguir els documents, ha de requerir el/la sol·licitant que els aporti en el termini de 10 dies hàbils.

 

L'Institut Ramon Llull ha de comprovar d'ofici les dades i el compliment dels requisits següents:

 

Per a societats de caràcter mercantil, l'escriptura de constitució i/o modificació inscrita al Registre Mercantil, quan aquest requisit sigui exigible d'acord amb la legislació mercantil que li sigui aplicable.

Per a la resta d'entitats jurídiques (fundacions, associacions, etc.), l'escriptura o del document de constitució, de modificació, estatuts o acta fundacional on constin les normes per les quals es regula la seva activitat, inscrites, si escau, en el registre oficial corresponent.

Acreditació de la representació en nom de la qual actua la persona física signant de la sol·licitud, degudament inscrita al registre corresponent, si escau.

 

 

e) El/La sol·licitant ha d'acreditar, mitjançant els certificats corresponents demanats per la persona interessada, que està al corrent en el compliment de les seves obligacions tributàries amb la Generalitat de Catalunya, i amb l'Estat, així com de les obligacions amb la Seguretat Social.

 

No cal aportar aquests certificats si el/la sol·licitant autoritza l'Institut Ramon Llull a efectuar la consulta telemàtica. Aquesta autorització ha de constar en el formulari de sol·licitud normalitzat.

 

f) Full de transferència bancària, només en el cas que hi hagi hagut canvis des de la darrera presentació.

 

g) Al formulari de sol·licitud han de constar les declaracions responsables referents a si s'han demanat o s'han obtingut altres ajuts públics o privats per als mateixos projectes, incloent-hi els imports sol·licitats i concedits i que el/la sol·licitant no es troba incurs en cap de les prohibicions de ser subvencionat.

 

5.2. Documentació referent al grup o artista i al projecte:

 

a) Documentació que acrediti la trajectòria del grup o artista.

 

b) Pressupost detallat segons el formulari facilitat per l'Institut (annex I - Pressupost) que es troba a la pàgina web de l'Institut Ramon Llull (www.llull.cat) de les despeses del desplaçament i/o de la càrrega, si és el cas, que ha d'incloure un pla de finançament, amb el detall de les despeses previstes, dels ingressos i les fonts de finançament, així com la quantia de la subvenció que se sol·licita.

 

c) Memòria explicativa de les activitats amb inclusió dels llocs on es duran a terme i el calendari d'aquestes activitats (annex II - Memòria) que es troba a la pàgina web de l'Institut Ramon Llull (www.llull.cat).

 

d) Contracte del sol·licitant amb el festival o equipament on es du a terme l'activitat. El contracte ha de fer referència expressa a l'aportació econòmica que assumeix el festival, equipament cultural, el lloc i la/les data/es, número d'actuacions/durada de l'activitat i el catxet/honoraris i al cost i pagament dels desplaçaments. En el cas que l'entitat programadora assumeixi una part del cost dels viatges i/o transport de la càrrega caldrà que s'especifiqui quin és l'import que paga per aquest concepte.

 

Únicament en el cas que el contracte no estigui signat per ambdues parts, carta d'invitació, del representant del festival, equipament cultural, etc. on s'hagi de dur a terme l'activitat, segons el formulari facilitat per l'Institut Ramon Llull (Annex V- CARTA D'INVITACIÓ) que es troba a la pàgina web de l'Institut (www.llull.cat).

 

En l'àmbit de les arts visuals no serà necessari presentar el contracte i s'acceptarà la carta d'invitació la qual ha de fer referència expressa del lloc i la /les data /es, número de presentacions/durada de l'activitat i que no es paguen els desplaçaments.

 

L'Institut Ramon Llull pot demanar tota la documentació complementària que consideri necessària per resoldre la sol·licitud de subvenció.

TERMINI DE PRESENTACIÓ

 

El termini de presentació de les sol·licituds és el que s'estableix a la resolució de convocatòria.

 

Les sol·licituds s'han de presentar obligatòriament com a mínim 3 mesos abans de l'inici de l'activitat. S'entén per inici de l'activitat la data de la primera activitat que consta en el contracte o en la carta d'invitació. En l'àmbit de les arts visuals, la data de l'inici de l'activitat ha de constar en la carta d'invitació i no cal presentar el contracte.

 

No regeix el termini de tres mesos per a les sol·licituds de subvencions per a activitats que es duguin a terme durant els mesos de gener, febrer, març i fins el 21 d'abril, per bé que aquestes s'hauran de presentar en qualsevol cas abans que es realitzi l'activitat.

 

Les sol·licituds de subvencions per a activitats que es duguin a terme durant el mes de gener, es podran presentar un cop feta l'activitat i màxim fins el 31 de gener.

 

PROCEDIMENT DE CONCESSIÓ I TRAMITACIÓ

 

El procediment de concessió es tramita en règim de concurrència competitiva.

 

El/La director/a de l'Institut Ramon Llull nomena una comissió avaluadora per a l'estudi i l'avaluació de les sol·licituds presentades. Aquesta comissió pot ser consultada sobre el resultat final de l'activitat realitzada i la seva adequació al projecte presentat.

 

La proposta de resolució de la comissió ha de ser motivada en aplicació dels criteris de valoració.

 

CRITERIS DE VALORACIÓ

 

Els criteris preferents per a la concessió de les subvencions s'indiquen en les bases específiques de cada una de les disciplines.

 

RESOLUCIÓ I NOTIFICACIÓ

 

El/La director/a de l'Institut resol sobre la concessió de les subvencions tenint en compte els criteris preferents de les bases específiques de cada disciplina. La resolució es notifica a les persones interessades en el termini màxim de tres mesos, a comptar des de la data de presentació de la sol·licitud, a través de la seva publicació a la seu electrònica de l'Institut Ramon Llull (https://oficinavirtual.llull.cat/ov) i als taulers d'anuncis de la seu de Barcelona (Diputació, 279, baixos, 08007 Barcelona) sens perjudici que es puguin utilitzar addicionalment altres mitjans electrònics. Aquesta publicació substitueix a la notificació individual i té els mateixos efectes, d'acord amb l'article 59.6.b) de la Llei 30/1992, de 26 de novembre, de règim jurídic de les administracions públiques i del procediment administratiu comú.

 

A la notificació ha de constar que la resolució no exhaureix la via administrativa i que s'hi pot interposar recurs d'alçada davant el Consell de Direcció en el termini d'un mes a comptar des de l'endemà de la recepció de la notificació.

 

Una vegada transcorregut el termini de sis mesos sense que s'hagi dictat i notificat la resolució expressa, els/les sol·licitants poden entendre desestimades les seves sol·licituds per silenci administratiu.

 

LOGOTIP

 

El logotip de l'Institut Ramon Llull ha de ser inclòs en el material de promoció que s'editi amb motiu de les activitats en termes d'igualtat respecte els logotips de les altres administracions públiques que puguin participar en el finançament de les activitats.

 

El fet de no incloure el logotip o la menció del suport de l'Institut Ramon Llull en les activitats subvencionades pot ser motiu de revocació. Aquesta obligació no és exigible en el cas que es faci la concessió de la subvenció un cop ja realitzada l'activitat, o si des de la data de la concessió fins al temps de realització de l'activitat el compliment d'aquesta obligació és materialment impossible. En tot cas, i sempre que per les raons esmentades no es pugui acomplir aquest requisit, el/la sol·licitant té l'obligació de comunicar-ho a l'Institut Ramon Llull abans de la realització de l'activitat.

 

PUBLICITAT

 

L'Institut Ramon Llull dóna publicitat a les subvencions concedides exposant-ne la relació al tauler d'anuncis de la seu de Barcelona (Diputació, 279, baixos, 08007 Barcelona) durant un mes a comptar des de la data de la resolució que posa fi al procediment, i en el cas de subvencions d'un import igual o superior a 3.000 euros, mitjançant la publicació al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya.

 

JUSTIFICACIÓ

 

El/La beneficiari/ària d'una subvenció, ha de presentar a l'Institut Ramon Llull la documentació justificativa corresponent dins el termini d'un mes a comptar a partir de l'endemà de l'acabament de la darrera de les activitats subvencionades.

 

En el cas que hagi finalitzat l'activitat o activitats subvencionades i la resolució encara no hagi estat notificada mitjançant la seu electrònica de l'Institut Ramon Llull (https://oficinavirtual.llull.cat/ov), el termini per presentar els justificants és d'un mes a partir del dia de la notificació.

 

Documentació justificativa:

 

a) Les factures originals i fotocòpies, a nom del/de la beneficiari/ària, de les despeses corresponents a l'import finançat amb la subvenció i la documentació acreditativa del pagament a nom del/de la beneficiari/ària. No s'accepten les justificacions si no van acompanyades de les fotocòpies corresponents. No s'admeten factures a nom de les entitats contractants, ni les factures emeses per aquestes entitats a nom del/de la sol·licitant per concepte de desplaçament i transport de càrrega.

 

Aquesta documentació ha d'anar acompanyada d'una relació classificada de les despeses (identificació del creditor, import, data d'emissió i data de pagament). Aquesta relació s'ha de presentar seguint el model normalitzat (annex III - Despeses) que es troba a la pàgina web de l'Institut Ramon Llull (www.llull.cat).

 

b) Una memòria valorativa o certificat conforme l'activitat s'ha dut a terme en els termes que estableix la sol·licitud.

 

c) Tot el material de promoció que faci referència a l'activitat on aparegui el logotip de l'Institut Ramon Llull.

 

En el cas que en els justificants presentats s'acrediti un import inferior a l'import concedit en concepte de subvenció, l'Institut Ramon Llull du a terme el reajustament de l'import de la subvenció atorgada.

 

No es poden presentar els justificants de l'activitat ni la relació de les despeses (annex III - Despeses) abans de la notificació de la resolució d'atorgament de la subvenció.

 

FORMA DE PAGAMENT

 

L'Institut Ramon Llull tramita el pagament del 100% de l'import atorgat un cop realitzada l'activitat subvencionada i amb la presentació prèvia dels justificants que estableix la base 12.

 

SUBCONTRACTACIÓ

 

No s'estableix cap límit màxim a la subcontractació de l'activitat subvencionada.

 

ALTRES OBLIGACIONS DELS/DE LES BENEFICIARIS/ÀRIES

 

A més de l'obligació de justificació descrita en la base 12, els/les beneficiaris/àries de les subvencions tenen les obligacions següents:

 

a) Dur a terme l'activitat subvencionada d'acord amb el programa presentat. Si es produeixen canvis significatius s'han de notificar a l'Institut Ramon Llull (Annex IV). Si l'Institut Ramon Llull no manifesta cap objecció en el termini de 15 dies a comptar des de la data de recepció de la notificació, la modificació del programa es considera acceptada.

 

b) Comunicar a l'Institut Ramon Llull les subvencions que s'obtinguin amb la mateixa finalitat en qualsevol moment fins a la data d'acabament de l'activitat i el volum d'aquest finançament. Si el/la beneficiari/ària obté un finançament addicional i a causa d'aquest finançament se supera el cost previst de l'activitat respecte al pressupost presentat pel/per la sol·licitant, l'Institut Ramon Llull pot minorar les aportacions previstes o aprovades per a la mateixa activitat.

 

c) La persona beneficiària està obligada a prestar col·laboració i facilitar la documentació que li sigui requerida en l'exercici de les funcions de control per la Intervenció General de la Generalitat de Catalunya així com pels òrgans amb funcions de control financer d'acord amb la normativa comunitària, que tenen la facultats següents:

 

- El lliure accés a la documentació objecte de comprovació.

 

- El lliure accés als locals de negoci i resta d'establiments o llocs on es desenvolupi l'activitat subvencionada o es permeti verificar la realitat i regularitat de les operacions finançades.

 

- L'obtenció de còpia o la retenció de les factures, documents equivalents o substitutius i de qualsevol altre document relatiu a les operacions en què es dedueixin indicis de la incorrecta obtenció, gaudi o destinació de la subvenció.

 

- El lliure accés a informació dels comptes bancaris on s'hagi cobrat la subvenció o amb càrrec als quals s'hagin fet les disposicions de fons.

 

REVOCACIÓ

 

L'Institut Ramon Llull pot revocar les subvencions en els supòsits següents:

 

a) Incompliment per part de la persona beneficiària de l'obligació de justificació o de les restants obligacions que estableixen les bases que conté aquest acord.

b) Incompliment de la finalitat per a la qual es va concedir la subvenció.

c) No incloure el logotip o la menció del suport de l'Institut Ramon Llull.

d) Altres supòsits que estableix la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions i en el text refós de la Llei de finances públiques de Catalunya, aprovat pel Decret Legislatiu 3/2002, de 24 de desembre.

 

 

 

Annex 1 - Música

Bases específiques de les subvencions a actuacions de música que afavoreixin i impulsin la presència fora del domini lingüístic de la creació cultural de Catalunya.

 

1. OBJECTE ESPECÍFIC

 

L'objecte d'aquesta convocatòria és contribuir a la realització d'actuacions aïllades i/o gires fora del domini lingüístic del català durant l'any de la convocatòria.

 

No són objecte d'aquesta convocatòria les activitats de música que no percebin cap retribució econòmica en concepte de caixet o honoraris, ni les que siguin de caràcter estrictament promocional en circuits que no tinguin com a objecte principal de la seva activitat l'exhibició comercial o la programació estable de concerts.

 

Sí que és subvencionable l'assistència a fires i mercats, independentment que l'activitat sigui remunerada o no, atès l'interès que aquestes activitats representen per a la internacionalització de la creació musical.

 

2. DOCUMENTACIÓ ESPECÍFICA

 

A més de la documentació que estableix la base 5, les persones sol·licitants han de presentar, sempre en suport digital (CD, DVD), l'últim treball editat, excepte en el cas que aquesta documentació ja hagi estat lliurada a l'Institut Ramon Llull. Aquesta documentació no es retorna al/a la sol·licitant.

 

3. CRITERIS DE VALORACIÓ

 

Són criteris de valoració per a l'adjudicació de les subvencions els següents:

 

a) Interès estratègic de l'activitat: es valora en funció de l'adequació del projecte a les línies estratègiques de difusió i promoció de la cultura catalana de l'Institut Ramon Llull.

 

Valoració: fins a 6 punts.

 

b) La trajectòria del grup o artista.

 

Valoració: fins a 4 punts.

 

c) L'activitat per a la qual es demana l'ajut.

 

Valoració: fins a 3 punts.

 

d) El prestigi o la importància de l'espai que acull l'activitat en el circuit professional.

 

Valoració: fins a 5 punts.

 

e) El nombre de representacions i el fet que l'activitat s'emmarqui en una gira. S'entén per gira les actuacions correlatives o consecutives que es fan en un únic desplaçament de l'artista.

 

Valoració: fins a 2 punts.

 

La puntuació màxima que pot ser assolida és de 20 punts.

4. JUSTIFICACIÓ

 

S'accepten com a justificants de les subvencions les factures i la documentació acreditativa del pagament a nom de bookers tant espanyols com internacionals.

 

 

 

Annex 2 - Teatre

Bases específiques de les subvencions a actuacions de teatre que afavoreixin i impulsin la presència fora del domini lingüístic de la creació cultural de Catalunya.

 

1. OBJECTE ESPECÍFIC

 

L'objecte d'aquesta convocatòria és contribuir a la realització d'actuacions aïllades i/o gires fora del domini lingüístic del català durant l'any de la convocatòria.

 

No són objecte d'aquesta convocatòria les activitats de teatre que no percebin cap retribució econòmica en concepte de caixet o honoraris, ni les que siguin de caràcter estrictament promocional en circuits que no tinguin com a objecte principal de la seva activitat l'exhibició comercial o la programació estable d'espectacles i/o concerts.

 

Sí que és subvencionable l'assistència a fires i mercats, independentment que l'activitat sigui remunerada o no, atès l'interès que aquestes activitats representen per a la internacionalització de la creació escènica.

 

2. DOCUMENTACIÓ ESPECÍFICA

 

A més de la documentació que estableix la base 5, les persones sol·licitants han de presentar, sempre en suport digital (CD, DVD), excepte en el cas que aquesta documentació ja hagi estat lliurada a l'Institut Ramon Llull, un vídeo de l'espectacle per al qual se sol·licita la subvenció. Aquesta documentació no es retorna al/a la sol·licitant.

 

3. CRITERIS DE VALORACIÓ

 

Són criteris de valoració per a l'adjudicació de les subvencions els següents:

 

a) Interès estratègic de l'activitat: es valora en funció de l'adequació del projecte a les línies estratègiques de difusió i promoció de la cultura catalana de l'Institut Ramon Llull.

 

Valoració: fins a 6 punts.

 

b) La trajectòria del grup o artista.

 

Valoració: fins a 4 punts.

 

c) L'activitat per a la qual es demana l'ajut.

 

Valoració: fins a 3 punts.

 

d) El prestigi o la importància de l'espai que acull l'activitat en el circuit professional.

 

Valoració: fins a 5 punts.

 

e) El nombre de representacions i el fet que l'activitat s'emmarqui en una gira. S'entén per gira les actuacions correlatives o consecutives que es fan en un únic desplaçament de l'artista.

 

Valoració: fins a 2 punts

 

La puntuació màxima que pot ser assolida és de 20 punts.

4. JUSTIFICACIÓ

 

S'accepten com a justificants de les subvencions les factures i la documentació acreditativa del pagament a nom d'agents tant espanyols com internacionals

 

 

 

Annex 3 - Circ

Bases específiques de les subvencions a actuacions de circ que afavoreixin i impulsin la presència fora del domini lingüístic de la creació cultural de Catalunya.

 

1. OBJECTE ESPECÍFIC

 

L'objecte d'aquesta convocatòria és contribuir a la realització d'actuacions aïllades i/o gires fora del domini lingüístic del català durant l'any de la convocatòria.

 

No són objecte d'aquesta convocatòria les activitats de circ que no percebin cap retribució econòmica en concepte de caixet o honoraris, ni les que siguin de caràcter estrictament promocional en circuits que no tinguin com a objecte principal de la seva activitat l'exhibició comercial o la programació estable d'espectacles.

 

Sí que és subvencionable l'assistència a fires i mercats, independentment que l'activitat sigui remunerada o no, atès l'interès que aquestes activitats representen per a la internacionalització de la creació escènica.

 

2. DOCUMENTACIÓ ESPECÍFICA

 

A més de la documentació que estableix la base 5, les persones sol·licitants han de presentar, sempre en suport digital (CD, DVD), excepte en el cas que aquesta documentació ja hagi estat lliurada a l'Institut Ramon Llull, un vídeo de l'espectacle per al qual se sol·licita la subvenció. Aquesta documentació no es retorna al/a la sol·licitant.

 

3. CRITERIS DE VALORACIÓ

 

Són criteris de valoració per a l'adjudicació de les subvencions els següents:

 

a) Interès estratègic de l'activitat: es valora en funció de l'adequació del projecte a les línies estratègiques de difusió i promoció de la cultura catalana de l'Institut Ramon Llull.

 

Valoració: fins a 6 punts.

 

b) La trajectòria del grup o artista.

 

Valoració: fins a 4 punts.

 

c) L'activitat per a la qual es demana l'ajut.

 

Valoració: fins a 3 punts.

 

d) El prestigi o la importància de l'espai que acull l'activitat en el circuit professional.

 

Valoració: fins a 5 punts.

 

e) El nombre de representacions i el fet que l'activitat s'emmarqui en una gira. S'entén per gira les actuacions correlatives o consecutives que es fan en un únic desplaçament de l'artista.

 

Valoració: fins a 2 punts.

 

La puntuació màxima que pot ser assolida és de 20 punts.

 

4. JUSTIFICACIÓ

 

S'accepten com a justificants de les subvencions les factures i la documentació acreditativa del pagament a nom d'agents tant espanyols com internacionals.

 

 

 

Annex 4 - Dansa

Bases específiques de les subvencions a actuacions de dansa que afavoreixin i impulsin la presència fora del domini lingüístic de la creació cultural de Catalunya.

 

1. OBJECTE ESPECÍFIC

 

L'objecte d'aquesta convocatòria és contribuir a la realització d'actuacions aïllades i/o gires fora del domini lingüístic del català durant l'any de la convocatòria.

 

No són objecte d'aquesta convocatòria les activitats de dansa que no percebin cap retribució econòmica en concepte de caixet o honoraris, ni les que siguin de caràcter estrictament promocional en circuits que no tinguin com a objecte principal de la seva activitat l'exhibició comercial o la programació estable d'espectacles.

 

Sí que és subvencionable l'assistència a fires i mercats, independentment que l'activitat sigui remunerada o no, atès l'interès que aquestes activitats representen per a la internacionalització de la creació escènica.

 

2. DOCUMENTACIÓ ESPECÍFICA

 

A més de la documentació que estableix la base 5, les persones sol·licitants han de presentar, sempre en suport digital (CD, DVD), excepte en el cas que aquesta documentació ja hagi estat lliurada a l'Institut Ramon Llull, un vídeo de l'espectacle per al qual se sol·licita la subvenció. Aquesta documentació no es retorna al/a la sol·licitant.

 

3. CRITERIS DE VALORACIÓ

 

Són criteris de valoració per a l'adjudicació de les subvencions els següents:

 

a) Interès estratègic de l'activitat: es valora en funció de l'adequació del projecte a les línies estratègiques de difusió i promoció de la cultura catalana de l'Institut Ramon Llull.

 

Valoració: fins a 6 punts.

 

b) La trajectòria del grup o artista.

 

Valoració: fins a 4 punts.

 

c) L'activitat per a la qual es demana l'ajut.

 

Valoració: fins a 3 punts.

 

d) El prestigi o la importància de l'espai que acull l'activitat en el circuit professional.

 

Valoració: fins a 5 punts.

 

e) El nombre de representacions i el fet que l'activitat s'emmarqui en una gira. S'entén per gira les actuacions correlatives o consecutives que es fan en un únic desplaçament de l'artista.

 

Valoració: fins a 2 punts.

 

La puntuació màxima que pot ser assolida és de 20 punts.

 

4. JUSTIFICACIÓ

 

S'accepten com a justificants de les subvencions les factures i la documentació acreditativa del pagament a nom d'agents tant espanyols com internacionals.

 

 

 

Annex 5 - Arts visuals

Bases específiques de les subvencions per a la realització d'exposicions d'arts visuals que afavoreixin i impulsin la presència fora del domini lingüístic de la creació cultural de Catalunya.

 

1. OBJECTE ESPECÍFIC

 

L'objecte d'aquesta convocatòria és contribuir a la realització d'exposicions aïllades i/o itineràncies d'exposicions fora del domini lingüístic del català durant l'any de la convocatòria.

 

Se subvenciona el transport de la càrrega i el desplaçament de l'artista i/o el/la comissari/ària per assistir a la inauguració de l'exposició. L'artista, el col·lectiu artístic o el/la comissari/ària pot viatjar amb un tècnic com a màxim.

 

Les galeries d'art poden sol·licitar subvencions per desplaçament i per transport de la càrrega per a exposicions que tinguin com a objectiu difondre l'obra d'un o més artistes catalans, exceptuant les exposicions dins dels estands de les galeries a les fires comercials.

 

En el cas dels/de les il·lustradors/ores es poden subvencionar els desplaçaments dels/de les autors/ores que presentin públicament el seu treball.

 

No són objecte d'aquesta convocatòria els viatges preparatoris previs a la inauguració de les activitats.

 

2. DOCUMENTACIÓ ESPECÍFICA

 

A més de la documentació que estableix la base 5, les persones sol·licitants han de presentar, en paper, el catàleg i/o la documentació gràfica de l'obra de l'artista o de l'exposició, excepte en el cas que aquesta documentació ja hagi estat lliurada a l'Institut Ramon Llull. Aquesta documentació no es retorna al/a la sol·licitant.

 

3. CRITERIS DE VALORACIÓ

 

Són criteris de valoració per a l'adjudicació de les subvencions els següents:

 

a) Interès estratègic de l'activitat: es valora en funció de l'adequació del projecte a les línies estratègiques de difusió i promoció de la cultura catalana de l'Institut Ramon Llull.

 

Valoració: fins a 6 punts.

 

b) La trajectòria del grup o artista.

 

Valoració: fins a 4 punts.

 

c) L'activitat per a la qual es demana l'ajut.

 

Valoració: fins a 3 punts.

 

d) El prestigi o la importància de l'espai que acull l'activitat en el circuit professional.

 

Valoració: fins a 5 punts.

 

La puntuació màxima que pot ser assolida és de 18 punts.

 

4. JUSTIFICACIÓ

 

En l'àmbit d'aquesta disciplina no cal presentar el contracte del/de la sol·licitant amb l'entitat contractant on es du a terme l'activitat, com a justificant. En aquest cas, la carta d'invitació ha de fer referència expressa al lloc i la data o dates, nombre de presentacions/durada de l'activitat, així com al fet que no es paguen els desplaçaments.

 

 

 

Entrada actualizada el el 26 may de 2016

¿Te gustaría añadir o modificar algo de este perfil?

Infórmanos si has visto algún error en este contenido o eres este artista y quieres actualizarla. O si lo prefieres, también puedes ponerte en contacto con su autor. ARTEINFORMADO te agradece tu aportación a la comunidad del arte.

¿Quieres estar a la última de todos los premios y concursos que te interesan?

Suscríbete al canal y recibe todas las novedades.

Recibir alertas de premios

Club AI

Si amas el arte…¡querrás formar parte de nuestro club!

  • Organiza tus alertas sobre los temas que más te interesan: exposiciones, premios y concursos, formación… ¡Elige dónde, cómo y cuándo!
  • Entérate de todo lo que sucede en nuestros boletines de noticias.
  • Te mostramos la información que más se ajuste a tus preferencias.
  • Sigue a tus artistas, profesionales, galerías o museos favoritos. ¡Recibirás una notificación cada vez que actualicen contenido!
Exposición
Formación
21 sep de 2023 - 04 jul de 2024

Museo Nacional Centro de Arte Reina Sofía (MNCARS) / Madrid, España

Exposición Online
16 abr de 2024 - 19 may de 2024

Online

¿Quieres estar a la última de todos los premios y concursos que te interesan?

Suscríbete al canal y recibe todas las novedades.

Recibir alertas de premios