Exposición en Tarragona, España

Tensiones, impactos y fisuras.

Dónde:
Museu d'Art Modern de Tarragona - MAMT / Santa Anna, 8 / Tarragona, España
Cuándo:
09 oct de 2020 - 29 nov de 2020
Inauguración:
09 oct de 2020 / 19.00h
Precio:
Entrada gratuita
Artistas participantes:
Enlaces oficiales:
Descripción de la Exposición
En els darrers anys, Llorenç Ugas Dubreuil (Sabadell, 1976) no ha parat de caminar per paisatges naturals d’índole diversa. Malgrat la pluralitat de llocs que li interessen —des de muntanyes i valls boscoses fins a zones de costa—, existeixen connexions precises entre tots ells: les tensions generades per la pressió humana sobre el lloc, convençuda de treure un rèdit econòmic que acabarà desfigurant i esborrant l’entitat natural del territori. En aquests moments en què la naturalesa defalleix a favor del turisme o l’urbanisme és on ell situa l’objectiu de la seva càmera. I em refereixo inicialment a la fotografia perquè és la base del seu treball, tot i que el mateix caminar expandeixi els seus recursos fins a l’objecte, sempre des d’una voluntat processual i performativa. Mentre camina, mentre avança, l’artista recopila múltiples informacions mitjançant un sistema intuïtiu i visceral d’apropiació del lloc. Com a exercici de reconeixement, l’artista recull pedres ... i fragments del paisatge. A mig camí entre allò literal i allò simbòlic, la presentació d’aquests materials ens permet comprendre les problemàtiques d’un territori que pateix dificultats. Potencialment, les pedres disposades a les seves instal·lacions són els mateixos paisatges incomplets que recorre; incomplets per haver quedat atrapats entre el que eren i el que són; incomplets per haver perdut la seva condició primigènia, però també per ser capaços de reflectir les seves complexitats polítiques i estètiques des de l’actualitat. David Armengol.

 

 

Entrada actualizada el el 03 oct de 2020

¿Te gustaría añadir o modificar algo de este perfil?

Infórmanos si has visto algún error en este contenido o eres este artista y quieres actualizarla. O si lo prefieres, también puedes ponerte en contacto con su autor. ARTEINFORMADO te agradece tu aportación a la comunidad del arte.

¿Quieres estar a la última de todas las exposiciones que te interesan?

Suscríbete al canal y recibe todas las novedades.

Recibir alertas de exposiciones

Plan Avanzado

¡Posiciona tu galería o museo a través de nuestra plataforma!

  • Publica y promociona hasta 500 obras de tus artistas.
  • Contacta con tus clientes potenciales desde cada una de ellas ¡No cobramos comisiones!
  • Da mayor visibilidad a tus eventos o exposiciones ¡Te garantizamos un acceso destacado a todas ellas!
  • Accede al Algoritmo de ARTEINFORMADO y mantente informado sobre los artistas con mayor crecimiento en los últimos 5 años.
  • Conecta con la gente del sector como artistas o coleccionistas a través de sus perfiles.