Exposición en Benicarló, Castellón, España

Territoris invertits. Art i sexe-dissidència a la riba mediterrània

Dónde:
Centre Cultural Convent de Sant Francesc - Museo Ciudad de Benicarló (MUCBE) / Carrer de la Pau, 2 / Benicarló, Castellón, España
Cuándo:
11 jun de 2021 - 04 jul de 2021
Inauguración:
11 jun de 2021 / 18:00
Precio:
Entrada gratuita
Comisariada por:
Promociones arteinformado
Descripción de la Exposición
Hi ha moltes maneres en les quals els cossos s'inscriuen en un territori. I moltes maneres en les quals els nostres territoris són part de la nostra pell /ulls / pràctiques / materials / possibilitats / companyies / llengües / mans. La comunitat LGTBIQ+ té una història llarga de desplaçaments, de ressignificacions territorials, d'orientació en el món i de creació de comunitats subalternes, transitòries, lligades al plaer i a la supervivència, per parts iguals. Aquesta exposició és una proposta per a obrir les formes on es constitueix un territori, on es posa en qüestió la idea mateixa de pertinença per a invertir-la, desnaturalitzar-la. Lxs artistes d'aquesta mostra són persones que encossen, que habiten la dissidència sexual i de gènere de formes molt diferents, alhora que comparteixen una quotidianitat que no pot desvincular-se de la terra que trepitgen, els teixits de les ciutats que habiten, les històries comunes en les quals nien, ... les lleis que afecten –en tots els sentits–, els espais de trobada i de desacord en un context situat. El cos ja és un territori, en relació amb el context, en simbiosi inevitable amb el seu mitjà. S'ha parlat del cos com a camp de batalla, però entre batalles també està la vida que sosté i la mort que ens dona el descans. Finalment, tot acaba passant sobre la gravetat que espenta els nostres cossos cap al sòl. «Territoris invertits» és una proposició a reterritorialitzar les pràctiques artístiques i la vivència de la creació cultural d'artistes i creadorxs LGTBIQ+ que viuen en els territoris bandejats en el Mediterrani del reyno de España (o potser no sostenim una monarquia lxs habitants d'aquest país?), obrint el diàleg experiencial i cultural d'aquestes regions des de la mirada de algunxs dels seus artistes sexedissidents. Això és, plantejar la possibilitat de donar una mostra, una ullada, a un panorama parcial i relatiu de la creació contemporània des de la vivència, i no sobre aquesta. Aquesta exposició, en eixe sentit, no proposa cap temàtica –més aviat, la confronta–, sinó que ofereix mirades que se situen en aquestes superfícies profundes, i que es revelen connectades per una vivència/resistència compartida. Un espai obert a invertir els territoris que ens constitueixen, i que alhora es troben invertits per nosaltrxs, on apostem la vida, el plaer, el desig i la resistència. Andrea Corrales - curadora

 

 

Entrada actualizada el el 22 ago de 2021

¿Te gustaría añadir o modificar algo de esta ficha?

Infórmanos si has visto algún error en este contenido o eres este artista y quieres actualizarla. O si lo prefieres, también puedes ponerte en contacto con su autor. ARTEINFORMADO te agradece tu aportación a la comunidad del arte.

¿Quieres estar a la última de todas las exposiciones que te interesan?

Suscríbete al canal y recibe todas las novedades.

Recibir alertas de exposiciones

Club AI

Si amas el arte…¡querrás formar parte de nuestro club!

  • Organiza tus alertas sobre los temas que más te interesan: exposiciones, premios y concursos, formación… ¡Elige dónde, cómo y cuándo!
  • Entérate de todo lo que sucede en nuestros boletines de noticias.
  • Te mostramos la información que más se ajuste a tus preferencias.
  • Sigue a tus artistas, profesionales, galerías o museos favoritos. ¡Recibirás una notificación cada vez que actualicen contenido!
Promociones arteinformado
Exposición Online
18 may de 2022 - 18 jul de 2022

Online

Exposición
17 may de 2022 - 13 oct de 2023

Museo Nacional Centro de Arte Reina Sofía (MNCARS) / Madrid, España

Formación
23 may de 2022 - 25 may de 2022

Museo Nacional Centro de Arte Reina Sofía (MNCARS) / Madrid, España

¿Quieres estar a la última de todas las exposiciones que te interesan?

Suscríbete al canal y recibe todas las novedades.

Recibir alertas de exposiciones