Exposición en Terrassa, Barcelona, España

Tributo a La Bata

Dónde:
Centre de Documentació i Museu Textil / Salmerón, 25 / Terrassa, Barcelona, España
Cuándo:
12 sep de 2021 - 14 nov de 2021
Inauguración:
12 sep de 2021
Horario:
De martes a jueves de 10 a 14 h. y de 16 a 19 h. Los domingos y festivos de 10 a 14 h.
Artistas participantes:
Descripción de la Exposición
Lucía Herrero, durant els darrers anys ha desenvolupat un estil documental anomenat per ella Antropologia Fantàstica. És una barreja entre ciències socials i intervenció artística. Retrata persones i cultures amb elements dramàtics i fantàstics. En cadascun dels seus assaigs hi ha una anàlisi social, però també una investigació i reflexió sobre l’expressió visual i els diferents enfocaments conceptuals per construir històries. Ha treballat per les revistes TIME, GEO, Der Spiegel, De Volkskrant, Iodonna, XL Semanal, WeltN24, El Periódico, Azart. La seva obra s’ha mostrat al museu d’arts fotogràfiques Kiyosato i al Tokyo Photographic Art Museum (Japó), Rencontres d’Arles (França), galeria Tagomago (Barcelona), Somerset House (Londres), Central Exhibition Hall Menege (Sant Petersburg), White Box gallery (Kuala Lumpur), Fundacion Mapfre (Madrid), Festival Fotolegendo (Roma), Hot Shoe gallery (Londres), Splashlight Studios (NY), Encontros da imagem (Portugal), Kaunas Photo festival (Lituània), SIPF- International Photo Festival (Singapur) entre d’altres. La seva darrera sèrie, “Reindeer-man”, acaba de ... guanyar el Gran Premi a Kuala Lumpur International Portraits Photoawards 2018. Aquest projecte ret homenatge a una mena de dona molt específic i La “bata” és el vestit de treball que utilitza. Aquesta dona era la matriarca en una societat fortament patriarcal. Criada per a cuidar de la seva família, rares vegades pensava en els seus propis somnis. Parlem d’un grup poc representat i poc benvolgut. Vull donar-li una veu i l’homenatge que es mereix. Aquest tipus de dona està en perill d’extinció, igual que la “bata”. A Espanya són l’última generació. Vaig crear una zona màgica durant les nostres sessions en la qual les “dones de bata” se senten lliures d’expressar la seva bogeria creativa. El projecte és en si mateix una experiència d’empoderament. Aquest és el veritable homenatge i no sols les imatges finals. La bata és el punt entorn del qual gira el meu estudi. A partir d’aquí, analitzo qüestions de gènere, canvis sociopolítics en la societat i paisatges humans. Aquestes dones han format part de la meva infància. La força i l’afecte són les qualitats que les defineixen.

 

 

Entrada actualizada el el 07 sep de 2021

¿Te gustaría añadir o modificar algo de este perfil?

Infórmanos si has visto algún error en este contenido o eres este artista y quieres actualizarla. ARTEINFORMADO te agradece tu aportación a la comunidad del arte.

¿Quieres estar a la última de todas las exposiciones que te interesan?

Suscríbete al canal y recibe todas las novedades.

Recibir alertas de exposiciones

Servicio Promoción

¡Dale más visibilidad a tu evento!

  • Accede a la mayor y más atractiva comunidad del arte iberoamericano de forma rápida, eficaz y económica.
  • Obtendrás una posición destacada en todas las secciones de ARTEINFORMADO, priorizando a los usuarios de la ciudad/país del evento.
  • Multiplica las visitas a la perfil de tu exposición.
  • Te garantizamos un mínimo de 25.000 impresiones cada 15 días. Además, podrás hacer un seguimiento en tiempo real de todas tus visitas diarias.
Premio
05 abr de 2024 - 05 may de 2024

Madrid, España

Exposición
20 abr de 2024 - 31 may de 2024

Galería Pedro Cera - Madrid / Madrid, España

Formación
21 sep de 2023 - 04 jul de 2024

Museo Nacional Centro de Arte Reina Sofía (MNCARS) / Madrid, España

Exposición Online
26 mar de 2024 - 29 abr de 2024

Online

¿Quieres estar a la última de todas las exposiciones que te interesan?

Suscríbete al canal y recibe todas las novedades.

Recibir alertas de exposiciones