Exposición en Barcelona, España

Ultralocal. L'art a la Ribera, Sant Pere i Santa Caterina donis dels 70 fins el nou segle

Dónde:
Mater. Casa Museu de la Plaça de l´Oli / Carrer de l'Oli, 4 / Barcelona, España
Cuándo:
01 jul de 2023 - 29 ene de 2024
Inauguración:
01 jul de 2023 / 11 - 20 h.
Descripción de la Exposición
Demà dissabte 1 de juliol tindrà lloc la inauguració d'una nova i destacada institució cultural: Mater, la Casa Museu de la Plaça de l'Oli, que obre les seves portes amb l'exposició “Ultralocal. L’art a la Ribera, Sant Pere i Santa Caterina donis dels 70 fins el nou segle”. Mater, La Casa Museu de la Plaça de l´Oli, té com a seu l'espai que va ocupar en el seu moment la galeria Joan de Serrallonga, en el número 4 del carrer de l’Oli, (al costat de Mercaders 15), en el barri de Santa Caterina, de Barcelona. La finca és el testimoni de 700 anys d'arquitectura domèstica a Barcelona que defineix el que ha estat l'evolució de l'immoble: des del romànic, de la segona meitat del segle XIII, passant pels segles XV, XVII fins als nostres dies. Visibles són les tècniques constructives i materials empleats, bàsicament la pedra procedent de les pedreres de ... Montjuïc. La singularitat de l'edifici resideix en la seva ubicació integrada en el teixit medieval de Barcelona que és considerat com una obra d'art que mereix ser visitada amb un itinerari d'elements arquitectònics explicats per l'historiador Dr. Reinald Gonzàlez de Veclus, com podrà constatar qui s'acosti a la Casa Museu de la Plaça del Oli. Ens referim a una impressionant finca de mitjan segle XIII, que compta amb un pati central en el qual convergeixen tres edificis, les crugies i els arcs de les distintes sales, els revoltons ceràmics del forjat superior, els arcs de pedra, la seva llotja medieval i un gran arc rebaixat de dovelles de pedra amb motllura còncava, en les impostes de la qual es troben sengles figures esculpides d'àngels amb escuts. L'obra de remodelació i condicionament ha estat dirigida per l'arquitecta i directora del Museu Valentina Asinari di San Marzano. Amb l'exposició temporal “Ultralocal L’art al barri de La Ribera, Sant Pere i Santa Caterina donis dels 70 fins el nou segle”, resultat d'una laboriosa recerca sobre la història de l'art del barri, duta a terme i comissariada per Alexia Sinoble, la Casa Museu de la Plaça de l'Oli ha volgut rendir tribut al seu entorn vinculat amb la creativitat artística de l'última trentena del segle XX. Gràcies a la implicació d'una trentena d'artistes, galeristes i col·leccionistes que des dels anys 70 han format part integrant del barri i han cedit la seva obra per a aquesta ocasió, els visitants poden gaudir de l'art que va néixer a Sant Pere, Santa Caterina i la Ribera. Robert Llimós, Francesc Artigau, Marcos Palazzi, Serra de Rivera, Mireya Masó, Francesca Llopis, Maïs Jorba, Rosa Amorós, Sergi Aguilar, Kima Guitart, Ocaña, Leopold Samsó, Francesco Volsi, Miralda són alguns dels artistes representats en aquesta exposició. Una ocasió única per a conèixer i reconèixer un barri, una època i els seus genials creadors.

 

 
Imágenes de la Exposición
Inauguració

Entrada actualizada el el 23 ago de 2023

¿Te gustaría añadir o modificar algo de este perfil?

Infórmanos si has visto algún error en este contenido o eres este artista y quieres actualizarla. ARTEINFORMADO te agradece tu aportación a la comunidad del arte.

¿Quieres estar a la última de todas las exposiciones que te interesan?

Suscríbete al canal y recibe todas las novedades.

Recibir alertas de exposiciones

Plan Avanzado

¡Posiciona tu galería o museo a través de nuestra plataforma!

  • Publica y promociona hasta 500 obras de tus artistas.
  • Contacta con tus clientes potenciales desde cada una de ellas ¡No cobramos comisiones!
  • Da mayor visibilidad a tus eventos o exposiciones ¡Te garantizamos un acceso destacado a todas ellas!
  • Accede al Algoritmo de ARTEINFORMADO y mantente informado sobre los artistas con mayor crecimiento en los últimos 5 años.
  • Conecta con la gente del sector como artistas o coleccionistas a través de sus perfiles.
Premio
28 nov de 2023 - 31 ago de 2024

Madrid, España

Exposición
20 jul de 2024 - 13 jul de 2025

Institut Valencià d’Art Modern (IVAM) / Valencia, España

Formación
24 oct de 2024 - 25 oct de 2024

Centro Botín / Santander, Cantabria, España

Exposición Online
¿Quieres estar a la última de todas las exposiciones que te interesan?

Suscríbete al canal y recibe todas las novedades.

Recibir alertas de exposiciones