Exposición en Barcelona, España

Un museu d’artistes. Un museu democràtic

Dónde:
Fundació Suñol / Carrer de Mejía Lequerica 14 / Barcelona, España
Cuándo:
30 sep de 2022 - 14 ene de 2023
Inauguración:
30 sep de 2022
Comisariada por:
Enlaces oficiales:
Web 
Promociones arteinformado
Descripción de la Exposición
Al mes de setembre la Fundació Suñol presentarà una mostra on s’exhibiran una selecció d’obres del Museo de Arte Abstracto Español a Cuenca de la Fundación Juan March en diàleg amb la Col·lecció Suñol Soler, contraposant el col·leccionisme de dos mecenes fonamentals: Fernando Zóbel i Josep Suñol Soler, amb obres contemporànies, en un projecte que estarà comissariat per Glòria Picazo. Es tracta d’una ocasió excepcional en que es generarà un innovador diàleg entre les col·leccions de Zóbel i Suñol i projectes artístics contemporanis de nova creació, entenent el col·leccionisme com una mirada vers l’art en continua revisió. Fernando Zóbel crea al 1966 al municipi de Cuenca el Museo de Arte Abstracto Español, un museu que recull el creixent interès internacional per l’art abstracte espanyol i que consolida l’exhibició i coneixement a Espanya d’artistes com Antonio Saura, Manuel Millares, Rafael Canogar, Luis Feito o José Guerrero, entre molts d’altres. A més a més, ... Zóbel va voler cedir tot al protagonisme als artistes, permetent l’autogestió de l’equipament per part dels mateixos. L’any 1981 Zóbel dóna les prop de 700 obres de la Col·lecció a la Fundación Juan March. Durant més de quatre dècades, Josep Suñol Soler va configurar la seva col·lecció d’art contemporani a base d’establir una relació d’amistat amb artistes, responsables dels museus, galeristes i altres professionals vinculats amb el món de l’art. Amb aquest esperit la Col·lecció Suñol Soler conforma una memòria particular però també col·lectiva. L’any 2002 crea la Fundació Suñol amb la voluntat d’obrir la seva col·lecció a la ciutadania, amb més de 1.000 obres, i alhora oferir una programació de qualitat tot recolzant la producció artística contemporània.

 

 

Entrada actualizada el el 26 may de 2022

¿Te gustaría añadir o modificar algo de esta ficha?

Infórmanos si has visto algún error en este contenido o eres este artista y quieres actualizarla. ARTEINFORMADO te agradece tu aportación a la comunidad del arte.

¿Quieres estar a la última de todas las exposiciones que te interesan?

Suscríbete al canal y recibe todas las novedades.

Recibir alertas de exposiciones

Club AI

Si amas el arte…¡querrás formar parte de nuestro club!

  • Organiza tus alertas sobre los temas que más te interesan: exposiciones, premios y concursos, formación… ¡Elige dónde, cómo y cuándo!
  • Entérate de todo lo que sucede en nuestros boletines de noticias.
  • Te mostramos la información que más se ajuste a tus preferencias.
  • Sigue a tus artistas, profesionales, galerías o museos favoritos. ¡Recibirás una notificación cada vez que actualicen contenido!
Promociones arteinformado
Exposición Online
14 nov de 2022 - 23 dic de 2022

Online

Exposición
04 dic de 2022 - 08 ene de 2023

Museo Nacional del Prado / Madrid, España

Premio
09 nov de 2022 - 20 ene de 2023

Manresa, Barcelona, España

Formación
06 oct de 2022 - 30 jun de 2023

Institut Valencià d’Art Modern (IVAM) / Valencia, España

¿Quieres estar a la última de todas las exposiciones que te interesan?

Suscríbete al canal y recibe todas las novedades.

Recibir alertas de exposiciones