Exposición en Sant Cugat del Vallès, Barcelona, España

Xavier Salvador

Dónde:
La GaLeRia / Sant Jordi, 14 / Sant Cugat del Vallès, Barcelona, España
Cuándo:
06 oct de 2017 - 10 nov de 2017
Inauguración:
06 oct de 2017 / 19:30
Precio:
Entrada gratuita
Organizada por:
Artistas participantes:
Descripción de la Exposición
Xavier Salvador ens presenta aquesta temporada una trentena de teles entre paisatges i bodegons, de diferents formats, realitzades amb tècnica acrílica. El tema dels seus quadres és la Mediterrània en un sentit ampli: parteix d’un lloc real i en fa una interpretació lliure a partir d’alguns apunts o referències. El color, juntament amb el traç visible i poc insistit, construeix el quadre, sustentant tota la composició a partir de varietats cromàtiques que sovint estan en estreta relació amb el seu estat d’ànim. Els seus paisatges són mediterranis,tant pels colors o la llum com per la proporció i equilibri amb que estan resolts i perquè integren harmoniosament l’empremta de l’home. Platges, conreus, camins, cases,.. són elements més d’una natura amable i de la placidesa de la vida a l’interior de les illes de Mallorca i Menorca. Salvador ens presenta un món a banda de l’acceleració pròpia de la societat d’avui dia, un ... paradís que és possible amb el retorn a la simplicitat i on el plaer d’una existència pausada dóna temps per copsar la bellesa que ell fixa en els seus quadres. Salvador se sent part de tot un corrent europeu de pintura del segle passat, on hi són Picasso, Matisse, Al seu bagatge s’hi detecta l’herència de pintors catalans com Capdevila, Mompou, Torres García o Villà que van elaborar llenguatges singulars tot combinant recursos del fauvisme, el postimpressionisme i el cubisme amb l’anhel d’ordre més proper al noucentisme i al classicisme dels anys 20 i 30. A les seves obres també hi trobem l’ús puntual de grafismes esquemàtics que enllacen amb la simplicitat plàstica i directa pròpia de cultures primitives i del romànic. Xavier Salvador (Barcelona 1949) va estudiar a l’Escola Massana, l’École de Photographie de Genève i Escola de Calcografia de Barcelona. Exposa habitualment a galeries de les Illes Balears (Bennassar, Artara…), Barcelona (Pèrgamon) i a Sant Cugat a La GaLeRia des del 2001. Aquesta és la 8a mostra individual amb nosaltres. També ha exposat individualment a Nova York (Elise Goodheart Gallery) i Miami, a més d’haver participat en col·lectives a l’estat espanyol i l’estranger.

 

 

Entrada actualizada el el 04 oct de 2017

¿Te gustaría añadir o modificar algo de este perfil?

Infórmanos si has visto algún error en este contenido o eres este artista y quieres actualizarla. O si lo prefieres, también puedes ponerte en contacto con su autor. ARTEINFORMADO te agradece tu aportación a la comunidad del arte.

¿Quieres estar a la última de todas las exposiciones que te interesan?

Suscríbete al canal y recibe todas las novedades.

Recibir alertas de exposiciones

servicio galería de obra

¡Difunde tu obra en la mayor plataforma iberoamericana de arte!

  • Publica y difunde tus obras o las de tus artistas, enlazándolas con las exposiciones y ferias donde se presentan ¡Multiplicarás su visibilidad!
  • No cobramos comisión por venta. Solo facilitamos el contacto de tus clientes potenciales contigo.
  • Mostramos tus obras de forma natural, sugiriéndolas a nuestros usuarios por similitud de etiquetas, proximidad…
  • Las 5 primeras las tienes GRATIS ¡Pruébalo sin compromiso!
Exposición
Formación
21 sep de 2023 - 04 jul de 2024

Museo Nacional Centro de Arte Reina Sofía (MNCARS) / Madrid, España

Exposición Online
16 abr de 2024 - 19 may de 2024

Online

¿Quieres estar a la última de todas las exposiciones que te interesan?

Suscríbete al canal y recibe todas las novedades.

Recibir alertas de exposiciones