Certamen en Amposta, Tarragona, España

XYZ Convocatòria d'instal·lacions a emplaçaments singulars a les Terres de l'Ebre

Premios / Dotación:
Lista de ganadores
(3) Proyectos:
4.000 euros para la producción del proyecto y posibilidad de estancia en la Residencia de Artistas Baladre de hasta 10 días
Edición:
Cuándo:
10 abr de 2017 - 07 may de 2017
Dónde:
Amposta, Tarragona, España
Inscripción:
Cerrada desde 07-05-2017
Dirigido a:
Artistas
Bases de publicación:
Miembros del jurado:
Enlaces oficiales:
Web 
Descripción del Premio
XYZ, la convocatòria d’instal·lacions a emplaçaments singulars a les Terres de l’Ebre, neix de la voluntat de generar un espai de comunicació i experimentació entre l’art contemporani i la ciutadania, valorant lo patrimoni natural i cultural del territori mitjançant intervencions a l’espai públic amb obres de gran format. Les diferents formes que pot prendre esta convocatòria dependran sempre de l’espai a intervenir i de les seues característiques. Si les dos primeres edicions se van moure, respectivament, entorn de l’espai urbà (Pont Penjant d’Amposta) i a l’espai natural (Platja del Trabucador), esta tercera edició es mourà en vers l’espai del patrimoni històric: la Torre de la Carrova, la torre-fortalesa construïda el S. XIII que formava part de l’antiga línia de defensa del riu Ebre i que, juntament amb la Torre de Campredó, situada a l’altra riba del riu, exercien un control directe i estratègic sobre la vall. XYZ ha escollit este emplaçament ... per la seua importància històrica, però sobretot per la seua importància simbòlica: torres vigilants de l’Ebre que s’entenen i s’observen també entre elles, que salven distàncies i obstacles per a transmetre coneixement i memòries i que comuniquen comarques de forma intangible, salvant separacions que alhora són nexe. La lògica de XYZ s’acciona a partir d’una convocatòria per a artistes que treballen estos formats amb una dotació de 4.000 euros impostos inclosos per a la producció del projecte guanyador. La convocatòria va dirigida a artistes i creadors residents a l’Estat Espanyol i resta oberta fins al 7 de maig de 2017. Un jurat format per Tom Carr (artista), Pep Fargas (director del festival Lluèrnia) i Àlex Farnós (director del Museu de les Terres de l’Ebre) escollirà els participants finalistes, i les obres seleccionades s’implicaran amb lo públic mitjançant votació popular en los dos municipis participants, Amposta i Campredó, incorporant l’exposició dels projectes seleccionats així com un seguit de tallers i/o activitats relacionades amb la línia conceptual de la convocatòria. La intervenció guanyadora se formalitzarà a la Torre de la Carrova i, si s’escau i simultàniament, a la Torre de Campredó durant la segona quinzena de juliol del 2017. Podeu descarregar les bases al link de l’esquerra.

 

 
Imágenes del Premio
Torre de Campredó

Entrada actualizada el el 04 jul de 2017

¿Te gustaría añadir o modificar algo de este perfil?

Infórmanos si has visto algún error en este contenido o eres este artista y quieres actualizarla. ARTEINFORMADO te agradece tu aportación a la comunidad del arte.

¿Quieres estar a la última de todos los premios y concursos que te interesan?

Suscríbete al canal y recibe todas las novedades.

Recibir alertas de premios

Plan Avanzado

¡Posiciona tu galería o museo a través de nuestra plataforma!

  • Publica y promociona hasta 500 obras de tus artistas.
  • Contacta con tus clientes potenciales desde cada una de ellas ¡No cobramos comisiones!
  • Da mayor visibilidad a tus eventos o exposiciones ¡Te garantizamos un acceso destacado a todas ellas!
  • Accede al Algoritmo de ARTEINFORMADO y mantente informado sobre los artistas con mayor crecimiento en los últimos 5 años.
  • Conecta con la gente del sector como artistas o coleccionistas a través de sus perfiles.
Premio
05 abr de 2024 - 05 may de 2024

Madrid, España

Exposición
13 abr de 2024 - 25 may de 2024

Galería Elba Benítez / Madrid, España

Formación
21 sep de 2023 - 04 jul de 2024

Museo Nacional Centro de Arte Reina Sofía (MNCARS) / Madrid, España

Exposición Online
26 mar de 2024 - 29 abr de 2024

Online

¿Quieres estar a la última de todos los premios y concursos que te interesan?

Suscríbete al canal y recibe todas las novedades.

Recibir alertas de premios