Artista

Isidre Vilaseca Coll

1944 en Barcelona, España
Isidre Vilaseca Coll
Residencia:
Reside en Barcelona, España
Galerías y otras organizaciones que le representan:
Enlaces oficiales:
Web  Blog 
Descripción del Artista
Tot i ser un gran coneixedor del dibuix, des de l'inici de la seva carrera l'Isidre Vilaseca, renuncia a la figura i a la forma per deixar pas al poder expresiu de la llum i els colors. Amb influències clarament impressionistes i fauvistes, el pintor ha sapigut captar a la perfecció aquells moments de llum, sempre pel damunt de la identitat mateixa de les coses. El gran domini del color li permet utilizar una gran varietat de tonalitats en els seus quadres. Amb les proporcions exactes, cuidant molt la seva interacció, i en la seva justa extensió, li confereixen a cada quadre un equilibri estètic i una armonía cromática molt única. Aquesta armonía i equilibri captivadors, transmeten a l'espectador una sensació de calma molt agradable,  Els colors que utilitza Vilaseca són purs, sense negre, amb un domini magistral del blanc i tots els seus matisos. Vilaseca fuig de les barreges de colors, si les feia, sempre era directament a la mateixa tela. L'absència intencionada de perspectiva, la poca definició de les formes, ... amb taques de colors purs, fan que els seus  paisatges, observats d'aprop, expresin perfectament la sensació d'aquell moment, i amb la distancia, aquelles taques de color, vagin prenent sentit i donin la forma  adequada a les figures. Independentment de la temàtica de cada quadre, totes aquestes singularitats fan que poguem distinguir sense possible confusió "un Vilaseca" només veure'l, la qual cosa ens permet afirmar que el pintor té clarament un estil propi molt ben definit.   Si agafem com a premisa aquella famosa frase que li va dir Stéphane Mallarmé a Edouard Manet: "...no pintis l'objecte en sí, sino l'efecte que et produeix...", podem veure en els quadres de l'artista la seva manera positiva i alegre d'entendre la realitat, i la seva capacitat de transmetre aquests sentiments mitjançant la pintura.

 

 

Entrada actualizada el el 08 sep de 2014

¿Te gustaría añadir o modificar algo de esta ficha?

Infórmanos si has visto algún error en este contenido o eres este artista y quieres actualizarla. O si lo prefieres, también puedes ponerte en contacto con su autor. ARTEINFORMADO te agradece tu aportación a la comunidad del arte.

¿Quieres estar a la última de todas las exposiciones que te interesan?

Suscríbete al canal y recibe todas las novedades.

Recibir alertas de exposiciones

Plan básico

Si eres artista o profesional… ¡Este plan te interesa! (y mucho)

  • Sube y promociona eventos y exposiciones que hayas creado o en los que participes ¡Multiplicarás su visibilidad!
  • Podrás publicar (y también promocionar) hasta 100 obras tuyas o de tus artistas. ¡Conecta con tus clientes desde cada una de ellas!
  • Disfruta de acceso a todo el contenido PREMIUM y al Algoritmo ARTEINFORMADO (Ecosistema AI e Indice AI de Notoriedad de artistas iberoamericanos).
  • Mantendremos actualizada tu ficha o la de tus artistas. Además, podrás contactar con los gestores de otras.
Exposición Online
02 oct de 2020 - 02 oct de 2030

Online

Exposición
17 mar de 2023 - 03 sep de 2023

Museo Guggenheim Bilbao / Bilbao, Vizcaya, España

Formación
06 oct de 2022 - 30 jun de 2023

Institut Valencià d’Art Modern (IVAM) / Valencia, España

¡Sigue informado desde nuestro canal!

Recibe las noticias de nuestras ediciones de España, Brasil, Colombia, Chile, Portugal, Argentina y México

Recibir alertas de noticias