Comisario

Judit Carrera

1974 en Barcelona, España
© CCCB. Miquel Taverna, 2015. Cortesía del CCCB
Residencia:
Reside en Barcelona, España
Descripción del Profesional del arte
Judit Carrera (Barcelona, 1974) és des del 2002 la cap de Debats i Educació del CCCB, on ha estat la responsable de quatre grans projectes. Ha impulsat cicles de conferències i debats sobre els grans reptes de la societat contemporània, amb la complicitat d’una àmplia xarxa d’intel·lectuals i institucions locals i internacionals. Al CCCB, és també la responsable d’Educació, conscient que és en la intersecció entre el món educatiu i el cultural on es juga el futur de la cultura. És la directora del Premi Europeu de l’Espai Públic Urbà, un observatori privilegiat de les ciutats europees en col·laboració amb els principals museus d’arquitectura d’Europa, i la cap de l’Arxiu CCCB, un espai multimèdia que posa a l’abast del públic els continguts creats pel CCCB al llarg dels seus anys d’activitat. Llicenciada en ciència política i de l’administració a la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), va obtenir un Diploma d’Estudis ... Avançats a l’Escola Doctoral de l’Institut d’Études Politiques-Sciences Po de París. A París, va treballar a l’oficina de prospectiva de la UNESCO, i posteriorment ho va fer al Centre UNESCO de Catalunya, al Fòrum 2004 i al Departament de Relacions Internacionals de l’Ajuntament de Barcelona. Té més de 20 anys d’experiència en l’àmbit de la cultura i les relacions internacionals. Ha impulsat projectes europeus i ha col·laborat amb entitats com la Fundació Open Society, la Fundació Rolex, la British Academy, la London School of Economics, la xarxa europea Time to Talk, el Collège d’Études Mondiales de París, el Círculo de Bellas Artes de Madrid, ICREA o el PEN Català. Ha impartit conferències al Bard College (Nova York), la Biennal de Venècia, l’Accademia di architettura de Mendrisio, el Center for Architecture (Nova York), Cerisy (Normandia), l’École des Hautes Études en Sciences Sociales (París) o el Museu de les Civilitzacions d’Europa i de la Mediterrània de Marsella. Ha estat membre del Consell de Cultura de Barcelona (2011-2016) i del jurat del Premi Ciutat de Barcelona d’assaig en diverses ocasions. És columnista del diari Ara.

 

 
Promociones arteinformado

Entrada actualizada el el 12 may de 2022

¿Te gustaría añadir o modificar algo de esta ficha?

Infórmanos si has visto algún error en este contenido o eres este artista y quieres actualizarla. ARTEINFORMADO te agradece tu aportación a la comunidad del arte.

Promociones arteinformado
¿Quieres estar a la última de todas las exposiciones que te interesan?

Suscríbete al canal y recibe todas las novedades.

Recibir alertas de exposiciones

Club AI

Si amas el arte…¡querrás formar parte de nuestro club!

  • Organiza tus alertas sobre los temas que más te interesan: exposiciones, premios y concursos, formación… ¡Elige dónde, cómo y cuándo!
  • Entérate de todo lo que sucede en nuestros boletines de noticias.
  • Te mostramos la información que más se ajuste a tus preferencias.
  • Sigue a tus artistas, profesionales, galerías o museos favoritos. ¡Recibirás una notificación cada vez que actualicen contenido!
Exposición Online
Exposición
17 may de 2022 - 13 oct de 2023

Museo Nacional Centro de Arte Reina Sofía (MNCARS) / Madrid, España

Formación
23 may de 2022 - 25 may de 2022

Museo Nacional Centro de Arte Reina Sofía (MNCARS) / Madrid, España

¡Sigue informado desde nuestro canal!

Recibe las noticias de nuestras ediciones de España, Brasil, Colombia, Chile, Portugal, Argentina y México

Recibir alertas de noticias