Artista

Tania Berta Judith

1988 en España
Tania Berta Judith
Profesionales que le han comisariado:
Enlaces oficiales:
Descripción del Artista
La Tania Berta Judith va néixer a Barcelona el 1988 i la van batejar amb tres noms de dona, tal com es feia abans. Ho van fer a la parròquia dedicada a Santa Teresa de Jesús, la dona que va explicar que déu també caminava entre olles. Aquesta declaració posa al centre la primera gran lliçó d’economia feminista: que els treballs domèstics i els sabers dedicats a mantenir la vida tenen un valor fonamental. O dit d’una altra manera: que allò personal és polític. L’obra de la Tania és radicalment feminista: el seu camp de treball i d’experimentació artística és la restauració de les històries de les dones, que sovint han estat menyspreades per la historiografia. En tots els seus treballs, el brodat es converteix en una tècnica polititzada amb la qual reivindica els sabers de les dones, especialment els que han estat transmesos per una via matrilineal. La seva pràctica ... va des de l’experiència personal i la pròpia genealogia fins a la reinterpretació de la història i del paper de les dones en la confecció del món. Enfront de la cultura i la paraula escrita, essencials per a la construcció del poder patriarcal i la normalització d’un món explicat des de l’androcentrisme, la Tania Berta Judith regira la jerarquia dels sabers il·lustrats i estructura un món simbòlic on l’oralitat adquireix poder, la intuïció es fa mètode i l’agulla broda altres santes escriptures. Actualment, podem trobar-la participant també a l’exposició "Venerades i temudes. El poder femení en l´art i les creences" (2023-2025), una exposició organitzada per Caixaforum i el British Museum.

 

 

Entrada actualizada el el 05 oct de 2023

¿Te gustaría añadir o modificar algo de este perfil?

Infórmanos si has visto algún error en este contenido o eres este artista y quieres actualizarla. ARTEINFORMADO te agradece tu aportación a la comunidad del arte.

¿Quieres estar a la última de todas las exposiciones que te interesan?

Suscríbete al canal y recibe todas las novedades.

Recibir alertas de exposiciones

Servicio Promoción

¡Dale más visibilidad a tu evento!

  • Accede a la mayor y más atractiva comunidad del arte iberoamericano de forma rápida, eficaz y económica.
  • Obtendrás una posición destacada en todas las secciones de ARTEINFORMADO, priorizando a los usuarios de la ciudad/país del evento.
  • Multiplica las visitas a la perfil de tu exposición.
  • Te garantizamos un mínimo de 25.000 impresiones cada 15 días. Además, podrás hacer un seguimiento en tiempo real de todas tus visitas diarias.
Exposición
21 may de 2024 - 22 sep de 2024

Museo Nacional del Prado / Madrid, España

Formación
21 sep de 2023 - 04 jul de 2024

Museo Nacional Centro de Arte Reina Sofía (MNCARS) / Madrid, España

Exposición Online
24 abr de 2024 - 02 jun de 2024

Online

¡Sigue informado desde nuestro canal!

Recibe las noticias de nuestras ediciones de España, Brasil, Colombia, Chile, Portugal, Argentina y México

Recibir alertas de noticias