Exposición en Cadaqués, Girona, España

En Moviment

Dónde:
Galeria Cadaqués – Huc Malla / Horta d'en Sanés, 9 / Cadaqués, Girona, España
Cuándo:
16 sep de 2016 - 16 oct de 2016
Inauguración:
16 sep de 2016 / 19:00
Comisariada por:
Artistas participantes:
Correo electrónico:
erika@galeriacadaques.com
Documentos relacionados:
Descripción de la Exposición
La Galeria Cadaqués presenta, després de l'interès suscitat per la recent exposició dedicada a Joseph Beuys, l'exposició d'escultures En moviment, de Lluís Carulla Ruiz, que tindrà lloc el proper divendres 16 de setembre a les 19 h. En moviment inclou 9 peces pertanyents a les dues darreres sèries de Carulla, en les que contrasten formes corbes i rectilínies; el suport és la paret, són escultures que es pengen, també es mouen. Una singular exploració de les possibilitats del moviment que ens abdueix cap a un altra forma de llenguatge, el de la gestació de la forma plàstica movent-se en l'espai, on l'escultor estableix equilibris mòbils gràcies a la llei del pèndol. Peces que no s'aturen en ser mirades, que no s'acaben de mirar ni de percebre perquè en moure's no s'aturen, ni són res concret mai del tot; s'indefineixen per ser i ens interpel·len a un diàleg constant. Nascut a Barcelona el ... 31 de juliol del 1974, Lluís Carulla Ruiz s'autodescobreix com a escultor en els darrers quatre anys, però les llavors i els inputs que el porten a manifestar-se a través de les tres dimensions vénen de lluny i són profundes. Durant l'etapa de formació escolar al Thau va gaudir de la inspiració i la transmissió de la plàstica de Ricard Vacaro, que ens deixà recentment. Aquesta exposició també n'és un homenatge. Un altre mestre i referent important va ser John Bridge, el fill escultor de Joan Ponç. Un creador que té com a referents Duchamp, Calder, Vilella, Tanguy; Joan Ponç l'ensenyà a construir formes a partir de qualsevol troballa, ja fos un tros d'arbre, una baldufa o un petit filferro. De fet, Ponç fill abans de morir li féu el traspàs de la seva taula i eines de treball. Amb aquests referents i havent estat uns anys portant el taller de joieria Núria Ruiz, decideix fer el pas i obrir el seu propi estudi. A partir del 2011 la seva obra es va consolidant. El 2014 és guardonat amb el Premi d'art en escultura de la Fundació Vila Casas. Ha anat agafant empremta pròpia fins a presentar aquesta darrera sèrie En moviment, en què estructura amb precisió la dinàmica de les seves formes. L'exposició, comissariada per Huc Malla i Vicenç Altaió, s'inaugurarà el proper divendres 16 de setembre a les 19h i es podrà visitar fins el 16 d'octubre de 2016.

 

 

Entrada actualizada el el 14 sep de 2016

¿Te gustaría añadir o modificar algo de este perfil?

Infórmanos si has visto algún error en este contenido o eres este artista y quieres actualizarla. ARTEINFORMADO te agradece tu aportación a la comunidad del arte.

¿Quieres estar a la última de todas las exposiciones que te interesan?

Suscríbete al canal y recibe todas las novedades.

Recibir alertas de exposiciones

Club AI

Si amas el arte…¡querrás formar parte de nuestro club!

  • Organiza tus alertas sobre los temas que más te interesan: exposiciones, premios y concursos, formación… ¡Elige dónde, cómo y cuándo!
  • Entérate de todo lo que sucede en nuestros boletines de noticias.
  • Te mostramos la información que más se ajuste a tus preferencias.
  • Sigue a tus artistas, profesionales, galerías o museos favoritos. ¡Recibirás una notificación cada vez que actualicen contenido!
Premio
05 abr de 2024 - 05 may de 2024

Madrid, España

Exposición
Formación
21 sep de 2023 - 04 jul de 2024

Museo Nacional Centro de Arte Reina Sofía (MNCARS) / Madrid, España

Exposición Online
16 abr de 2024 - 19 may de 2024

Online

¿Quieres estar a la última de todas las exposiciones que te interesan?

Suscríbete al canal y recibe todas las novedades.

Recibir alertas de exposiciones