Exposición en La Bisbal d'Empordà, Girona, España

Javier Garcés. Escultures ceràmiques

Dónde:
Terracotta Museu - Espai "La Peixera" / C/sis d'Octubre, 99 / La Bisbal d'Empordà, Girona, España
Cuándo:
14 abr de 2018 - 23 jul de 2018
Inauguración:
14 abr de 2018 / 19:30
Artistas participantes:
Descripción de la Exposición
El dissabte 14 d’abril, coincidint amb les activitats del Dia Internacional de l’Art, el Terracotta Museu inaugurarà l’exposició temporal ”Javier Garcés. Escultures ceràmiques“ a la sala d’exposicions temporals. L’acte estarà presidit pel Sr. Lluís Sais i Puigdemont, alcalde de la Bisbal d’Empordà, i finalitzarà amb l’actuació del cantautor Pau Blanc, que presentarà els temes del seu primer àlbum d’estudi El Jou (Right Here Right Now, 2017). Un dels objectius del museu és la difusió de la ceràmica com una forma d’expressió artística, i per tant, dels artistes contemporanis que utilitzen l’argila com la matèria primera de les seves creacions. El protagonista de la nova exposició del Terracotta Museu és un dels autors més influents i reconeguts del nostre territori en aquesta disciplina. Una mostra retrospectiva dedicada íntegrament a l’obra en ceràmica d’aquest artista resident i fill adoptiu de l’Empordà, Javier Garcés (Saragossa, 1959). La sala d’exposicions temporals mostrarà un recorregut per la ... seva producció escultòrica realitzada en ceràmica, unes peces que es veuran reforçades a través de dibuixos i esbossos realitzats per l’artista. Aquesta selecció d’obres, d’un realisme colpidor i molt personal, permetran copsar el seu gran domini de la tècnica, obres que no deixen de ser un reflex del seu entorn humà més proper (confirmat per familiars i amics). Garcés és un treballador incansable, constant i perseverant, la seva obra escultòrica ha oscil·lat sempre entre el genèric i el singular, entre la sostracció de tot rastre d’individualització fins a la recreació hiperrealista en el més ínfim detall dels seus personatges. Es tracta doncs d’una recreació escultòrica que ennobleix les persones reals a les que retrata, però sense sublimar-les. La seva trajectòria de treball sempre s’ha caracteritzat per la sinceritat i l’honestedat, característiques que l’han dut a l’extraordinària mestria que podrem admirar en aquesta exposició. Un cop finalitzada la presentació oficial de la nova exposició, el músic bisbalenc Pau Blanc ens oferirà els temes del seu primer disc El Jou, produït per un altre músic bisbalenc, Aleix Bou (Mazoni, The Gramophone Allstars, Núria Graham). Aquest primer treball presenta una desena de temes que es mouen entre el pop d’autor, el folk i el pop rock, tots ells amb unes lletres carregades d’ironia.

 

 
Imágenes de la Exposición
Fotografia de Javier Garcés modelant una escultura (autoria de la fotografia: Eugeni Prieto) – Cortesía de Terracotta Museu

Entrada actualizada el el 05 abr de 2018

¿Te gustaría añadir o modificar algo de este perfil?

Infórmanos si has visto algún error en este contenido o eres este artista y quieres actualizarla. O si lo prefieres, también puedes ponerte en contacto con su autor. ARTEINFORMADO te agradece tu aportación a la comunidad del arte.

¿Quieres estar a la última de todas las exposiciones que te interesan?

Suscríbete al canal y recibe todas las novedades.

Recibir alertas de exposiciones

Servicio Promoción

¡Dale más visibilidad a tu evento!

  • Accede a la mayor y más atractiva comunidad del arte iberoamericano de forma rápida, eficaz y económica.
  • Obtendrás una posición destacada en todas las secciones de ARTEINFORMADO, priorizando a los usuarios de la ciudad/país del evento.
  • Multiplica las visitas a la perfil de tu exposición.
  • Te garantizamos un mínimo de 25.000 impresiones cada 15 días. Además, podrás hacer un seguimiento en tiempo real de todas tus visitas diarias.
Premio
05 abr de 2024 - 05 may de 2024

Madrid, España

Exposición
26 abr de 2024 - 30 jun de 2024

Fundación Juan March / Madrid, España

Formación
21 sep de 2023 - 04 jul de 2024

Museo Nacional Centro de Arte Reina Sofía (MNCARS) / Madrid, España

Exposición Online
26 mar de 2024 - 29 abr de 2024

Online

¿Quieres estar a la última de todas las exposiciones que te interesan?

Suscríbete al canal y recibe todas las novedades.

Recibir alertas de exposiciones