Exposición en Barcelona, España

Le mie parole

Dónde:
La Virreina Centre de la Imatge / La Rambla, 99 / Barcelona, España
Cuándo:
08 abr de 2017 - 18 jun de 2017
Inauguración:
07 abr de 2017 / 19:00
Comisariada por:
Artistas participantes:
Descripción de la Exposición
Malgrat la seva brevetat, la trajectòria de Ketty La Rocca (La Spezia, 1938 – Florència, 1976) és un exemple paradigmàtic de com es van desenvolupar algunes de les pràctiques experimentals més contundents dels anys seixanta i setanta en l’àmbit europeu. Pionera en el territori de la poesia visual i integrant del mític Gruppo 70, les seves obres exploren la performance, el collage i el videoart. Aquesta és la primera mostra monogràfica que reuneix el conjunt del seu treball a l’Estat espanyol. Pionera en el territori de la poesia visual i integrant del mític Gruppo 70, Ketty La Rocca (La Spezia, 1938 – Florència, 1976) reuneix en la seva trajectòria aquelles línies de confrontació que, partint de la neoavantguarda italiana dels anys seixanta, eclosionaran durant la dècada posterior. La denúncia de l’ideari burgès, el rebuig de l’estètica neorealista i la voluntat de fer taula rasa amb les mitificacions de la cultura popular constitueixen ... un cert rerefons per a la seva obra. Així mateix, l’alliberament dels lligams respecte del significat, els desgavells lingüístico-sintàctics i la juxtaposició d’idiomes i imatges donen compte d’una pràctica que es basa en la cerca de nous alfabets per a l’art. Els treballs de Ketty La Rocca eliminen el sentimentalisme propi de les retòriques del “jo”. Per contra, segons els plantejaments de la teoria crítica de la comunicació, se serveixen de tècniques antinarratives com el collage o l’absurd. Les seves primeres peces qüestionen els estereotips femenins procedents de la publicitat i els mitjans de comunicació de massa, alternant la denúncia feminista i la paròdia de les institucions patriarcals. Ja sigui mitjançant el vídeo, la performance, la fotografia o l’escriptura, els seus projectes reconsideren el cos com a vehicle expressiu, el desvinculen dels paradigmes identitaris fins a convertir-lo en una «màquina gramatical». El mètode de la deconstrucció propugnat per la semiòtica i, més específicament, els influents assajos d’Umberto Eco que van remoure els paradigmes de la interpretació, adquireixen un singular protagonisme en l’obra de Ketty La Rocca. Le mie parole és la primera exposició de caràcter retrospectiu que revisa el conjunt de la seva trajectòria a l’Estat espanyol.

 

 

Entrada actualizada el el 05 abr de 2017

¿Te gustaría añadir o modificar algo de este perfil?

Infórmanos si has visto algún error en este contenido o eres este artista y quieres actualizarla. ARTEINFORMADO te agradece tu aportación a la comunidad del arte.

¿Quieres estar a la última de todas las exposiciones que te interesan?

Suscríbete al canal y recibe todas las novedades.

Recibir alertas de exposiciones

Servicio Promoción

¡Dale más visibilidad a tu evento!

  • Accede a la mayor y más atractiva comunidad del arte iberoamericano de forma rápida, eficaz y económica.
  • Obtendrás una posición destacada en todas las secciones de ARTEINFORMADO, priorizando a los usuarios de la ciudad/país del evento.
  • Multiplica las visitas a la perfil de tu exposición.
  • Te garantizamos un mínimo de 25.000 impresiones cada 15 días. Además, podrás hacer un seguimiento en tiempo real de todas tus visitas diarias.