Exposición en Sant Cugat del Vallès, Barcelona, España

Pretexts

Dónde:
La GaLeRia / Sant Jordi, 14 / Sant Cugat del Vallès, Barcelona, España
Cuándo:
Desde 24 feb de 2017
Inauguración:
24 feb de 2017 / 19:30
Horario:
De dimarts a divendres d’11 a 13,30 i de 17 a 20,30 h. Dissabte d’11 a 14 i de 17 a 20,30 h. Diumenge d’11 a 14 h.
Precio:
Entrada gratuita
Organizada por:
Artistas participantes:
Descripción de la Exposición
A partir del proper 24 de febrer, La GaLeRia presenta la producció pictòrica més recent de l'artista Sok Kan Lai. S'hi podran veure una vintena d'obres entre dibuixos a llapis i aquarel·les sobre cartró. Les seves temàtiques habituals són les natures mortes o bodegons -de fruites, verdures, objectes,...- que són els pretexts per a treballar allò que realment l'interessa: les composicions i els colors, la llum i tots els diferents matisos que ofereix. Sok Kan Lai relativitza la importància del realisme aparent de totes les seves peces, perquè no les mira com el que són sinó com al conjunt de formes i colors que conformen. La seva intenció és aconseguir una equilibrada i harmònica relació de forces entre diferents elements. És un joc d'abstracció: una coliflor ofereix una taca blanca al quadre; un ganivet al costat fa de vector i equilibra el pes d'aquesta taca; un hule o unes estovalles són ... molt més, es converteixen en un grapat de línies que ajuden a compensar la composició. A la mostra hi ha un únic retrat, treballat sempre amb aquest esperit investigador i dedicat a Aina, la seva filla. El llapis grafit i l'aquarel·la són una extensió de la seva mirada. El procés de treball per capes i gairebé sempre amb llum natural és molt lent i laboriós: s'entreté en els matisos, a encertar el to, el color, els contrastos de llums, grisos i ombres,... aconseguint un magnetisme que sorprèn l'espectador. La seva producció és molt limitada perquè dedica mesos a fer cada un dels quadres, que són fragments del seu món. Estan pintats amb una perfecció insòlita, fruit d'un treball lent, molt disciplinat i pacient. La pintura és la seva manera de viure, "La meva obra és una construcció de mi mateixa", declara l'artista. Sok Kan Lai (Hong Kong, 1959), es trasllada ben aviat a Canadà per continuar els estudis. Abans d'instal·lar-se definitivament a Espanya el 1981, fa una estada de tres anys a França. De les exposicions en les que ha participat destaquen les de Sala Parés, Artur Ramon, i Llucià Homs de Barcelona, Anquin's de Reus, El Carme de Vic, Saragossa i Madrid.

 

 

Entrada actualizada el el 20 feb de 2017

¿Te gustaría añadir o modificar algo de este perfil?

Infórmanos si has visto algún error en este contenido o eres este artista y quieres actualizarla. ARTEINFORMADO te agradece tu aportación a la comunidad del arte.

¿Quieres estar a la última de todas las exposiciones que te interesan?

Suscríbete al canal y recibe todas las novedades.

Recibir alertas de exposiciones

Plan Avanzado

¡Posiciona tu galería o museo a través de nuestra plataforma!

  • Publica y promociona hasta 500 obras de tus artistas.
  • Contacta con tus clientes potenciales desde cada una de ellas ¡No cobramos comisiones!
  • Da mayor visibilidad a tus eventos o exposiciones ¡Te garantizamos un acceso destacado a todas ellas!
  • Accede al Algoritmo de ARTEINFORMADO y mantente informado sobre los artistas con mayor crecimiento en los últimos 5 años.
  • Conecta con la gente del sector como artistas o coleccionistas a través de sus perfiles.
Premio
05 abr de 2024 - 05 may de 2024

Madrid, España

Exposición
26 abr de 2024 - 30 jun de 2024

Fundación Juan March / Madrid, España

Formación
21 sep de 2023 - 04 jul de 2024

Museo Nacional Centro de Arte Reina Sofía (MNCARS) / Madrid, España

Exposición Online
¿Quieres estar a la última de todas las exposiciones que te interesan?

Suscríbete al canal y recibe todas las novedades.

Recibir alertas de exposiciones