Beca en El Vendrell, Tarragona, España

Biennal de Ceràmica del Vendrell

Premios / Dotación:
Lista de ganadores
Premio:
Los tres primeros premios realizarán una exposición conjunta. Además, el primer premio incluye la edición de un libro con ilustraciones, currículum del autor y el análisis de su obra a cargo de un especialista.
Cuándo:
01 dic de 2012 - 14 jun de 2013
Dónde:
El Vendrell, Tarragona, España
Inscripción:
Cerrada desde 14-06-2013
Organizada por:
Enlaces oficiales:
Web 
Descripción del Premio
En total, se han presentado 112 obras de 56 ceramistas de todo el mundo: España, Portugal, Estados Unidos, Canadá, Suiza, Grecia, Hungría, Reino Unido, Rusia, Francia, Argentina, Japón, Italia, Bélgica, Polonia, Austria, Turquía, Israel, Chipre, Eslovenia y Egipto. El Jurado lo componen: Maria Bofill y Eulalia Oliver, ceramistas; Màrius Domingo, crítico de arte y gestor cultural; Jordi Ribas, trabajador cultural y licenciado en Historia del Arte, y Albert Solé, concejal de Cultura. Los ceramistas seleccionados han sido los siguientes: Pálma Babo, de Budaörs (Hungría) Andrew Casto, de Cedar Rapids, Iowa (USA) Rafael Catalán, de Madrid Adele Howitt, de Kingston upon Hull (Reino Unido) Rebecca Hutchinson, de Rochester (USA) Christopoulos Ilias, de Kalamata (Grecia) Geneviève Meylan, de Ollon (Suiza) Miguel Molet, de Albelda (Huesca) Roser Oter, de Santa Oliva (Tarragona) Rafaela Pareja, de Vinalesa (Valencia) Irina Razumovskaya, de San Petersburgo (Rusia) Juliana Rempel, de Calgary, Alberta (Canadá) Lourdes Riera, de Zaragoza ... Cristóbal Saborit, de Alcora (Castellón) Papaioannou Vasileios, de Patras (Grecia) La VII Bienal de Cerámica tendrá lugar el viernes 4 de octubre, en la Sala Portal del Pardo (El Vendrell), coincidiendo con la VII Feria de Cerámica.

-------------------------------------------------------

-------------------------------------------------------

La Biennal de Ceràmica del Vendrell té com a objectiu fomentar la creació i la difusió de la ceràmica d'arreu del món.

 

1. Aquesta Biennal està oberta a tots els creadors que utilitzin en la major part de l'obra tècniques ceràmiques, els quals hi podran participar de forma individual o col·lectiva.

 

2. Les obres presentades han de ser originals i inèdites. No s'admetran obres presentades en altres concursos.

 

3. Cadascun dels participants pot presentar un màxim de tres obres, de les quals, si s'escau, el Jurat només en podrà seleccionar una. Un conjunt de peces es considera com una sola obra.

 

4. Abans del 14 de juny de 2013, cada artista ha de presentar:

 

Tres fotografies digitals en color de cada obra sencera fetes des d'angles diferents i sobre un fons neutre. Cada imatge estarà identificada amb el seu títol. També s'inclourà la fitxa tècnica que hi ha a les bases.

El currículum de l'autor.

Un mínim de 7 fotos d'obres senceres anteriors, per tal de valorar millor la trajectòria del ceramista.

5. La documentació que s'especifica a l'apartat 4 s'haurà de fer arribar al Patronat Municipal de Serveis Culturals personalment, per correu ordinari (en CD) o per correu electrònic.

 

6. El Jurat, compost per persones de reconegut prestigi vinculades al món de la ceràmica i de l'art en general i per un representant de l'Ajuntament del Vendrell, escollirà l'obra d'un màxim de 20 participants.

 

7. Encara que les obres hagin estat prèviament seleccionades en fotografia, el Jurat es reserva el dret d'excloure-les de l'exposició, si s'escau.

 

8. Les obres seleccionades s'han de lliurar del 16 al 20 de setembre de 2013, de dilluns a divendres de 10 del matí a 2 del migdia, a l'adreça següent:

 

Patronat Municipal de Serveis Culturals

La Rambla, 24

43700 El Vendrell

Tel.: 977 66 56 84

C/e: ceramica@elvendrell.net

9. Amb les obres seleccionades es farà una exposició i s'editarà un catàleg.

 

10. La tramesa i recollida de les obres va a càrrec dels participants. Les obres hauran de ser enviades en caixes de fusta, folrades interiorment, i perfectament immobilitzades. A la part de fora de l'embalatge hi haurà la fotografia de l'obra amb el títol i les dades postals. Si els embalatges no són adequats, l'organització no exposarà aquestes obres i les retornarà als autors a ports deguts. Tota obra que arribi danyada no s'exposarà.

 

11. En el cas que les obres vinguin de fora de la Unió Europea, l'artista haurà de pagar les despeses de duana.

 

12. L'organització no assumirà el cost de possibles peces danyades o trencades durant el transport.

 

13. El Jurat seleccionarà les tres obres guanyadores.

 

14. El veredicte del Jurat serà inapel·lable i es farà públic el dia de la inauguració de l'exposició (octubre de 2013).

 

15. Els premis són els següents:

- 1r premi: Edició d'un llibre que inclourà il·lustracions, el currículum de l'autor i l'anàlisi de l'obra a càrrec d'un especialista. Serà editat en català, castellà i anglès. Aquest llibre es publicarà durant l'any següent, i es presentarà el dia de la inauguració de l'exposició que l'Ajuntament organitzarà per als tres guanyadors (octubre de 2014).

 

- 2n i 3r premis: Exposició conjunta amb el guanyador i edició d'un catàleg l'octubre de 2014.

 

16. Les obres premiades passaran a ser propietat de l'Ajuntament del Vendrell i a formar part del fons d'art municipal.

 

17. A partir de la data del veredicte del Jurat i fins a l'11 de novembre de 2013, les obres no premiades hauran de ser recollides. Passat aquest termini, les obres restaran en propietat de l'Ajuntament del Vendrell.

 

18. Els seleccionats i premiats accepten la reproducció de les seves obres i la citació dels seus noms en tots aquells actes, mitjans de comunicació, suports impresos i digitals o pàgines web que els organitzadors considerin oportuns, sense poder reclamar cap quantitat en concepte d'imatge.

 

19. Els tres premiats es comprometen a estar presents o a enviar un representant a l'acte d'inauguració de l'exposició i lliurament de premis, en el qual el guanyador haurà de presentar la seva obra.

 

20. Els tres premiats rebran 600 euros de l'organització per assumir part de les despeses en el transport de les obres per a l'exposició del 2014.

 

21. La participació en aquesta Biennal comporta l'acceptació de les condicions exposades. Qualsevol circumstància no prevista en aquestes bases serà resolta per l'organització i el Jurat.

 

Les bases també es poden consultar al web de l'Ajuntament del Vendrell: www.elvendrell.cat.

 

 

 

 

Entrada actualizada el el 26 may de 2016

¿Te gustaría añadir o modificar algo de este perfil?

Infórmanos si has visto algún error en este contenido o eres este artista y quieres actualizarla. ARTEINFORMADO te agradece tu aportación a la comunidad del arte.

¿Quieres estar a la última de todos los premios y concursos que te interesan?

Suscríbete al canal y recibe todas las novedades.

Recibir alertas de premios

servicio galería de obra

¡Difunde tu obra en la mayor plataforma iberoamericana de arte!

  • Publica y difunde tus obras o las de tus artistas, enlazándolas con las exposiciones y ferias donde se presentan ¡Multiplicarás su visibilidad!
  • No cobramos comisión por venta. Solo facilitamos el contacto de tus clientes potenciales contigo.
  • Mostramos tus obras de forma natural, sugiriéndolas a nuestros usuarios por similitud de etiquetas, proximidad…
  • Las 5 primeras las tienes GRATIS ¡Pruébalo sin compromiso!
Premio
05 abr de 2024 - 05 may de 2024

Madrid, España

Exposición
26 abr de 2024 - 30 jun de 2024

Fundación Juan March / Madrid, España

Formación
21 sep de 2023 - 04 jul de 2024

Museo Nacional Centro de Arte Reina Sofía (MNCARS) / Madrid, España

Exposición Online
26 mar de 2024 - 29 abr de 2024

Online

¿Quieres estar a la última de todos los premios y concursos que te interesan?

Suscríbete al canal y recibe todas las novedades.

Recibir alertas de premios