Exposición en Sitges, Barcelona, España

125 anys del Cau Ferrat

Dónde:
Museu de Maricel / Fonollar, s/n / Sitges, Barcelona, España
Cuándo:
27 nov de 2019 - 16 feb de 2020
Inauguración:
27 nov de 2019
Comisariada por:
Organizada por:
Descripción de la Exposición
Una exposició commemora els 125 anys del Cau Ferrat La mostra posa en context el paper rellevant desenvolupat per aquest espai des de la seva creació per part de Santiago Rusiñol, el 1894 Ara fa 125 anys, Santiago Rusiñol va inaugurar el Cau Ferrat, el seu estudi-taller de Sitges, que esdevindria l’epicentre del Modernisme i un dels principals espais d’eclosió culturals de la Catalunya de finals del segle XIX. Convertit en museu públic el 1933, quan Rusiñol el va llegar al poble de Sitges, el Cau Ferrat continua sent un dels principals aparadors del Modernisme, així com l’escenari que acull la rellevant col·lecció que va reunir l’artista. Amb motiu d’aquesta efemèride, Museus de Sitges organitza una exposició –comissariada per Ignasi Domènech, cap de col·leccions de Museus de Sitges– que narra el paper determinant que va tenir el Cau entre la seva inauguració, el 1894, i la seva conversió en museu públic, quaranta ... anys després. 125 anys del Cau Ferrat efectua un retrat d’un espai crucial per entendre el Modernisme a Catalunya. L’exposició presenta 175 peces entre pintures, dibuixos, material manuscrit, publicacions, plànols, peces de ceràmica, de vidre o de ferro forjat. La mostra presenta alguns documents que no han estat anteriorment exhibits públicament. Una part substancial del material exposat forma part del fons del Cau Ferrat, però també hi ha peces en préstec cedides pel Museu Nacional d’Art de Catalunya, el Museu d’Art de Sabadell, l’Institut Amatller d’Art Hispànic, la Biblioteca - Arxiu de Foment del Treball Nacional, el Centre Excursionista, el Col·legi d’Arquitectes de Catalunya, l’Arxiu Fotogràfic de Barcelona o col·leccions privades. L’exposició també presenta peces del Museu de Maricel i de la Biblioteca Santiago Rusiñol. Santiago Rusiñol va idear el Cau Ferrat com un estudi on enllestiria algunes de les seves teles, on aplegaria i exposaria la seva important col·lecció d’art, i on organitzaria festes i i trobades artístiques i musicals de notable impacte en l’ecosistema cultural de l’època. El 1931, quan va morir a Aranjuez, Rusiñol va llegar el Cau Ferrat al poble de Sitges. Dos anys després s’inauguraria com a museu públic, sota el paraigües de la Generalitat de Catalunya.

 

 

Entrada actualizada el el 08 nov de 2019

¿Te gustaría añadir o modificar algo de este perfil?

Infórmanos si has visto algún error en este contenido o eres este artista y quieres actualizarla. ARTEINFORMADO te agradece tu aportación a la comunidad del arte.

¿Quieres estar a la última de todas las exposiciones que te interesan?

Suscríbete al canal y recibe todas las novedades.

Recibir alertas de exposiciones

Club AI

Si amas el arte…¡querrás formar parte de nuestro club!

  • Organiza tus alertas sobre los temas que más te interesan: exposiciones, premios y concursos, formación… ¡Elige dónde, cómo y cuándo!
  • Entérate de todo lo que sucede en nuestros boletines de noticias.
  • Te mostramos la información que más se ajuste a tus preferencias.
  • Sigue a tus artistas, profesionales, galerías o museos favoritos. ¡Recibirás una notificación cada vez que actualicen contenido!