Exposición en Cerdanyola del Vallès, Barcelona, España

B5-125: Un espai conceptual des dels marges

Dónde:
Museu d'Art de Cerdanyola - Can Domenech / C. de Sant Martí, 88 / Cerdanyola del Vallès, Barcelona, España
Cuándo:
20 may de 2022 - 31 ago de 2022
Inauguración:
20 may de 2022 / 19:00
Documentos relacionados:
Descripción de la Exposición
«B5-125: Un espai conceptual des dels marges», que s’inaugura divendres 20 a les 19 h, fa un repàs a la història de l'emblemàtic espai expositiu que Teresa Camps va crear a la Facultat de Filosofia i Lletres de la UAB Des dels seus inicis, el Museu d’Art de Cerdanyola ha volgut tenir un estret vincle amb la Universitat Autònoma de Barcelona a través del seu Departament d’Art i Musicologia. Estudiants en pràctiques, investigadores tot fent recerca, classes i visites guiades son algunes de les col·laboracions. Però cal destacar les exposicions que sorgeixen del Màster d’Anàlisi i Gestió del Patrimoni Artístic, en el que l’alumnat comissaria cada any una exposició a partir del fons hemerogràfic de la UAB, i que coordina el professor Jaume Vidal i Oliveras. La mostra que ara s’inaugura al MAC, «B5-125: Un espai conceptual des dels marges», neix durant el curs passat (2021-22) i ja es va poder veure ... a la sala d’exposicions de l’Hemeroteca de la UAB gràcies a Cultura en Viu, el programa de dinamització cultural de la universitat. Ara aterra al MAC, on es podran descobrir els deu primers anys d'història d'un dels espais expositius més mítics de la Universitat Autònoma de Barcelona. L'Espai B5-125 va ser creat a la Facultat de Filosofia i Lletres sota la gestió i supervisió de la professora Teresa Camps el 1978. El lloc va ser originalment concebut com un espai alternatiu per a l'art conceptual dins de la UAB amb l'objectiu de refrescar el paradigma artístic local del moment. Aquesta nova exposició "Un espai des dels marges" se submergeix en el recorregut de la sala fins a l'any 1988 i recull alguns dels treballs conceptuals que es van trobar entre les seves parets en els seus inicis. Aquesta mostra, coordinada pel professor Jaume Vidal Oliveras, busca subratllar el caràcter alternatiu i contracultural de l'Espai B5-125 i rescatar alguns dels temes que van tractar tant les obres exhibides a la seva sala com l'escena de l'art conceptual català dels anys 80. Aquestes reflexions inclouen qüestions com els límits de l'espai, la identitat, la memòria, la crítica a la societat de consum i les actituds contra-institucionals. Al MAC, l’exposició es complementarà amb la presentació de l’obra Selfportrait d’Eugènia Balcells, que vol reflectir els inicis de l’artista -pionera de l’art audiovisual a Catalunya- a aquest espai. Aquesta peça és un dipòsit de la Col·lecció Nacional d’Art Contemporani de la Generalitat de Catalunya per tal de nodrir el fons d’art contemporani del MAC, que ara ja compta amb una peça de la creadora, neta de l’arquitecte Eduard M. Balcells i Buïgas.

 

 

Entrada actualizada el el 20 may de 2022

¿Te gustaría añadir o modificar algo de este perfil?

Infórmanos si has visto algún error en este contenido o eres este artista y quieres actualizarla. ARTEINFORMADO te agradece tu aportación a la comunidad del arte.

¿Quieres estar a la última de todas las exposiciones que te interesan?

Suscríbete al canal y recibe todas las novedades.

Recibir alertas de exposiciones

servicio galería de obra

¡Difunde tu obra en la mayor plataforma iberoamericana de arte!

  • Publica y difunde tus obras o las de tus artistas, enlazándolas con las exposiciones y ferias donde se presentan ¡Multiplicarás su visibilidad!
  • No cobramos comisión por venta. Solo facilitamos el contacto de tus clientes potenciales contigo.
  • Mostramos tus obras de forma natural, sugiriéndolas a nuestros usuarios por similitud de etiquetas, proximidad…
  • Las 5 primeras las tienes GRATIS ¡Pruébalo sin compromiso!
Premio
05 abr de 2024 - 05 may de 2024

Madrid, España

Exposición
26 abr de 2024 - 30 jun de 2024

Fundación Juan March / Madrid, España

Formación
21 sep de 2023 - 04 jul de 2024

Museo Nacional Centro de Arte Reina Sofía (MNCARS) / Madrid, España

Exposición Online
¿Quieres estar a la última de todas las exposiciones que te interesan?

Suscríbete al canal y recibe todas las novedades.

Recibir alertas de exposiciones