Exposición en Sant Cugat del Vallès, Barcelona, España

bailas ?

Dónde:
La GaLeRia / Sant Jordi, 14 / Sant Cugat del Vallès, Barcelona, España
Cuándo:
08 mar de 2019 - 27 abr de 2019
Inauguración:
08 mar de 2019 / 19:30
Precio:
Entrada gratuita
Organizada por:
Artistas participantes:
Enlaces oficiales:
Web 
Descripción de la Exposición
A partir del dia 8 de març, Perico Pastor presenta a La GaLeRia la seva última producció artística. Hi veurem part dels esbossos preparatoris de l’acció El gran envelat, un dibuix de més de set-cents metres quadrats, que Perico va idear pel festival Big Draw de l’octubre passat, al Museu Nacional d’Art de Catalunya. Es tracta d’una vintena de dibuixos en petit format de parelles dansant, muntats sobre tela. A més a més, la mostra inclou marines i muntanyes dels Pirineus, també en petit format, que són exercicis de pinzell gros, en negre, gris i una mica de color. De gran format, hi haurà quadres de paisatges -com ara una escena de la platja de la Barceloneta- retrats i d’altres dedicats a la figura humana. Són composicions dominades per un cúmul de sensacions, de llum i colors que reafirmen cada moment representat amb un lirisme plàstic que ens fa somiar, una ... pintura jovial que traspua el goig de viure el present. Parlar de Perico Pastor és inherent a parlar de la seva manera de treballar, singular, amb un profund coneixement de les eines que utilitza i que, sovint, s’associa amb el dibuix japonès: treballa sempre sobre paper, de poc gramatge, amb unes qualitats de textura i d’especial lluminositat que ajuden en el resultat de l’obra final. Amb els pinzells i la tinta xinesa, construeix l’obra des del dibuix amb gestos simples i immediats. L’aquarel·la, aplicada quan el paper està mullat, fa ressorgir capriciosament, un cop s’asseca, uns colors buscats, vius i contundents. Perico Pastor (La Seu d’Urgell, 1953) va treballar uns anys com a il·lustrador a Nova York per a diaris com el New York Times. Des de 1990 exposa periòdicament a la Sala Parés de Barcelona, entre altres, a més d’exposar a La GaLeRia. Destaquen les exposicions internacionals a la Galeria Pierre Parat de París (1987), a 19 Ninety-Seven de Hong Kong (1988) i al Marimura Art Museum de Tòquio (1990); a l’Elyse Good Fine Arts (1994) de Nova York i a Commenoz Gallery de Miami (1993–95). La seva obra és present en col·leccions com el Macba, Fundació La Caixa, Banco de España o la ciutat de Tòquio.

 

 

Entrada actualizada el el 09 oct de 2019

¿Te gustaría añadir o modificar algo de este perfil?

Infórmanos si has visto algún error en este contenido o eres este artista y quieres actualizarla. ARTEINFORMADO te agradece tu aportación a la comunidad del arte.

¿Quieres estar a la última de todas las exposiciones que te interesan?

Suscríbete al canal y recibe todas las novedades.

Recibir alertas de exposiciones

Plan Avanzado

¡Posiciona tu galería o museo a través de nuestra plataforma!

  • Publica y promociona hasta 500 obras de tus artistas.
  • Contacta con tus clientes potenciales desde cada una de ellas ¡No cobramos comisiones!
  • Da mayor visibilidad a tus eventos o exposiciones ¡Te garantizamos un acceso destacado a todas ellas!
  • Accede al Algoritmo de ARTEINFORMADO y mantente informado sobre los artistas con mayor crecimiento en los últimos 5 años.
  • Conecta con la gente del sector como artistas o coleccionistas a través de sus perfiles.
Premio
05 abr de 2024 - 05 may de 2024

Madrid, España

Exposición
20 abr de 2024 - 31 may de 2024

Galería Pedro Cera - Madrid / Madrid, España

Formación
21 sep de 2023 - 04 jul de 2024

Museo Nacional Centro de Arte Reina Sofía (MNCARS) / Madrid, España

Exposición Online
26 mar de 2024 - 29 abr de 2024

Online

¿Quieres estar a la última de todas las exposiciones que te interesan?

Suscríbete al canal y recibe todas las novedades.

Recibir alertas de exposiciones