Bienal de arte en Amposta, Tarragona, España

Biennal d’Art Ciutat d’Amposta - BIAM 2018

Dónde:
Lo Pati. Centre d'Art - Terres de l'Ebre / Gran Capità, 38-40 / Amposta, Tarragona, España
Cuándo:
16 jun de 2018 - 29 jul de 2018
Inauguración:
16 jun de 2018
Documentos relacionados:
Descripción de la Exposición
Aquest dissabte, 16 de juny s’inaugurarà a Lo Pati-Centre d’Art de les Terres de l’Ebre la quinzena edició de la Biennal d’Art Ciutat d’Amposta, la BIAM 2018, un dels certàmens més importants i consolidats del panorama estatal i català, considerat un veritable termòstat de la creació contemporània, tant pel que fa als artistes emergents com a d’altres més consolidats. Dirigida per l’artista ampostí, Manel Margalef, aquesta ha estat una BIAM de rècord, amb més de 160 obres presentades per part d’artistes d’arreu del país, d’una gran qualitat artística i creativa, fins al punt que el jurat, integrat per Joan Canela, Nuria Enguita, Alexandra Laudo i Martí Manen ha acabat seleccionant un total de disset obres, quatre més que l’edició del 2016. Totes estaran exposades a Lo Pati fins al 29 de juliol. Els artistes seleccionats són Abel Jaramillo, Amaia Molinet, Ana H. del Amo, Antònia del Río, Antonio Gagliano, Carlos Valverde, ... David Mutiloa, Diego Paonessa, Elena Aitzkoa, Francisco Navarrete, Laura Llaneli, Lluc Baños, Lola Lasurt, Lúa Coderch, Mario Santamaría, Matteo Guidi i Mònica Planes. Pel que fa a les obres proposades, hi trobem diferents formats, des de l’audiovisual i el videoart fins a la fotografia, passant per la instal·lació i la creació d’espais que distorsionen la percepció del propi centre d’art. Manifestacions artístiques que reflexionen sobre temàtiques diferents com ara la reubicació d’allò analògic en el món digital, la memòria històrica o el propi concepte d’habitar i de com re-formular l’espai. “Les obres seleccionades no són més que un reflex de la diversitat de llenguatges que busquen qüestionar la nostra mirada crítica, enfront d’allò que més ens preocupa del context social que ens rodeja i acaben reflectint la postura de l’artista enfront la societat”, apunta Manel Margalef, director de la BIAM, tot destacant també que s’ha intentat que hi hagi paritat entre homes i dones i un diàleg intergeneracional. Per la seua banda, Aida Boix, directora de Lo Pati, ha destacat el fet de celebrar la quinzena edició de Biennal. “Al llarg d'aquests vint-i-nou anys la BIAM ha sigut i és una important plataforma per a donar a conèixer artistes emergents que després han tingut una important trajectòria i a l’hora recolzar artistes ja consolidats. Continuarem treballant en aquesta línia ja que estem molt satisfets tant de l'elevada participació com de la qualitat de les obres presentades”.

 

 

Entrada actualizada el el 18 feb de 2020

¿Te gustaría añadir o modificar algo de este perfil?

Infórmanos si has visto algún error en este contenido o eres este artista y quieres actualizarla. O si lo prefieres, también puedes ponerte en contacto con su autor. ARTEINFORMADO te agradece tu aportación a la comunidad del arte.

¿Quieres estar a la última de todas las exposiciones que te interesan?

Suscríbete al canal y recibe todas las novedades.

Recibir alertas de exposiciones

Club AI

Si amas el arte…¡querrás formar parte de nuestro club!

  • Organiza tus alertas sobre los temas que más te interesan: exposiciones, premios y concursos, formación… ¡Elige dónde, cómo y cuándo!
  • Entérate de todo lo que sucede en nuestros boletines de noticias.
  • Te mostramos la información que más se ajuste a tus preferencias.
  • Sigue a tus artistas, profesionales, galerías o museos favoritos. ¡Recibirás una notificación cada vez que actualicen contenido!
Premio
01 jun de 2024 - 30 jun de 2024

Bilbao, Vizcaya, España

Exposición
19 jun de 2024 - 10 nov de 2024

Museo Guggenheim Bilbao / Bilbao, Vizcaya, España

Formación
21 sep de 2023 - 04 jul de 2024

Museo Nacional Centro de Arte Reina Sofía (MNCARS) / Madrid, España

Exposición Online
12 jun de 2024 - 31 jul de 2024

Online

¿Quieres estar a la última de todas las exposiciones que te interesan?

Suscríbete al canal y recibe todas las novedades.

Recibir alertas de exposiciones