Exposición en Torroella de Montgrí, Girona, España

Canyet

Dónde:
Can Quintana - Museu de la Mediterránia / Carrer d Ullà, 31 / Torroella de Montgrí, Girona, España
Cuándo:
04 feb de 2021 - 02 mar de 2021
Inauguración:
04 feb de 2021
Artistas participantes:
Enlaces oficiales:
Web 
Descripción de la Exposición
La ciutat de Badalona té als seus afores el barri de Canyet, un oasi de vida rural encerclat per un cinturó de ciment metropolità. Un espai que ha sobreviscut a la especulació urbanística i al laberint de infraestructures viàries que amenacen amb escanyar-lo, un espai on encara es respira olor de pagès, silenci i tranquil·litat. Els seus veïns tenen una personalitat i idiosincràsia pròpia, ells no són badalonins, s’autoanomenen “Canyetaires”. Badalona, primer poble de pescadors i ciutat industrialitzada durant els segles XIX i XX, amb un creixement desordenat i desproporcionat fruit de la immigració dels anys 50, 60 i 70 del segle passat, a sabut guardar amagat en les desconegudes valls de Canyet i Betlem un aire de poble rural amb una bona mostra de masies medievals de quan la vida bullia en el món agrari i les freqüents incursions dels pirates obligaven a transformar les cases de pagès en habitacles ... fortificats –castells- amb torres de defensa i marlets coronant teulades i terrats. Ens endinsem de ple en un trenca-closques d’horts i masies disperses amb noms com Can Dimoni, Can Trons, Can Barbeta o Can Grapa i moltes d’altres conegudes des de molt antic pels seus cellers, canyet fou ja apreciat en època romana pels seus excel.lents vins, s’han trobat amfores de Baetulo a indrets com Pompeia i altres ciutats de l’antic Imperi Romà. Alternarem alguna densa i ben conservada àrea boscosa tenint en comte la proximitat de la gran urb de Badalona. Amagat, hi trobarem el conjunt declarat Monument Historicoartístic d’Interés Nacional del Monestir de Sant Jeroni de la Murtra, arrecerat pel serrat de les ermites de Sant Onofre i Sant Climent. El nom de murtra bé d’un arbust (Myrtus communis) molt aromàtic, possiblement d’òrigen exòtic, que creix en el patí del claustre. Diuen les cròniques que quan Cristòfol Colom arribà del seu primer viatge al Nou Món fou rebut pels Reis Catòlics en les estances del monestir. El rei Ferran el Catòlic havia patit un atemptat a Barcelona, l’havien intentat apunyalar, i li van recomanar repòs a l’entorn del saludable cenobi.

 

 

Entrada actualizada el el 04 feb de 2021

¿Te gustaría añadir o modificar algo de este perfil?

Infórmanos si has visto algún error en este contenido o eres este artista y quieres actualizarla. ARTEINFORMADO te agradece tu aportación a la comunidad del arte.

¿Quieres estar a la última de todas las exposiciones que te interesan?

Suscríbete al canal y recibe todas las novedades.

Recibir alertas de exposiciones

Servicio Promoción

¡Dale más visibilidad a tu evento!

  • Accede a la mayor y más atractiva comunidad del arte iberoamericano de forma rápida, eficaz y económica.
  • Obtendrás una posición destacada en todas las secciones de ARTEINFORMADO, priorizando a los usuarios de la ciudad/país del evento.
  • Multiplica las visitas a la perfil de tu exposición.
  • Te garantizamos un mínimo de 25.000 impresiones cada 15 días. Además, podrás hacer un seguimiento en tiempo real de todas tus visitas diarias.
Premio
05 abr de 2024 - 05 may de 2024

Madrid, España

Exposición
26 abr de 2024 - 30 jun de 2024

Fundación Juan March / Madrid, España

Formación
21 sep de 2023 - 04 jul de 2024

Museo Nacional Centro de Arte Reina Sofía (MNCARS) / Madrid, España

Exposición Online
¿Quieres estar a la última de todas las exposiciones que te interesan?

Suscríbete al canal y recibe todas las novedades.

Recibir alertas de exposiciones