Exposición en Sant Pere de Vilamajor, Barcelona, España

Caos, déus, mites... eternitat

Dónde:
Centre d'Art La Rectoria / Av. Cuatro Caminos, s/n / Sant Pere de Vilamajor, Barcelona, España
Cuándo:
08 sep de 2012 - 14 oct de 2012
Inauguración:
08 sep de 2012
Organizada por:
Artistas participantes:
Descripción de la Exposición

Com molts projectes al començament, aquest també, és fruit de la casualitat i la improvisació. Casualitat, perquè ve d´altres projectes. Improvisació, perquè comences tímidament, amb dubtes, però llavors t´adones que has d'implicar-t´hi més, que les coses són més complexes del que pensaves. Llegeixes, busques informació i vas copsant tot aquest món tan sorprenent de la mitologia, i t´adones que els grecs, amb totes aquestes històries, ja van voler donar-nos respostes. Això sí, a la seva manera.

 

He volgut representar aquest món dels déus primigenis, els olímpics, les divinitats menors i els grans condemnats fent uns 'collages' amb fotografies. Com que sempre havia trobat sorprenents les pintures amb representacions mitològiques, plenes de color, exagerades i de vegades, moltes vegades, una mica kisch, vaig anar cap aquí, convençut, sense cap remordiment.

 

Al final he creat ... unes imatges que, impreses amb paper fotogràfic Fine Art, aconsegueixen tenir una textura molt adient pel tema. Estan acabades amb un passe-partout que fa de marc, també fet fotogràficament, amb la intenció que acabin d´explicar-lo. Són unes imatges que fusionen la fotografia amb un cert efecte pictòric, amb força estètica kisch, com ja he dit.

 

Aquesta era la intenció. Espero haver-ho aconseguit

 

Joan Picanyol.

 

 

 

En Joan Picanyol pertany al grup Photosagrera, un punt de trobada dels aficionats a la fotografia. El grup Photosagrera promou activitats dirigides a tots els aficionats la fotografia i també per les persones que es vulguin iniciar en el mon de la imatge fotogràfica, impulsant tallers, xerrades, cicles d'exposicions, en col·laboració amb les entitats del barri de la Sagrera de Barcelona.

 

Està vinculat a la Nau Ivanow, espai multidisciplinari de creació i difusió de la cultura especialitzat en arts escèniques i fotografia.

 

En Joan Picanyol no s'hi dedica professionalment a la fotografia, com ell mateix diu, és un aficionat. Però un aficionat exigent, que sent i gaudeix la fotografia. La seva creativitat queda plasmada en els seus treballs.

 

'M'ho passo bé, quan faig fotografia. Faig un projecte. No em guanyo la vida amb això, ni ho pretenc. Als matins tinc la meva feina. A la tarda, per poc que pugui, festa!, faig fotografia. Amb la crisi faig més fotografia.'

 

L'exposició que trobareu al Centre d'Art impacta per la imatge, però també per la simbologia. Cada fotografia té la seva lectura. Aquesta exposició és diferent dels altres projectes que ha fet en Joan, és un parèntesi.

 

La mitologia grega i romana ha exercit una àmplia influència sobre la cultura, l'art i la literatura de la civilització occidental i segueix sent part del patrimoni i llenguatge cultural occidentals. Poetes i artistes han trobat inspiració en ella des de les èpoques antigues fins a l'actualitat i han descobert significat i rellevància contemporanis en els temes mitològics clàssics.

 

Al novembre de 2011 caos, déus, mites...eternitat ja va estar exposada a la Sala Delger Museu Thermalia - Caldes de Montbui

 

 

 
Imágenes de la Exposición
Joan Picanyol, Caos, déus, mites... eternitat

Entrada actualizada el el 26 may de 2016

¿Te gustaría añadir o modificar algo de este perfil?

Infórmanos si has visto algún error en este contenido o eres este artista y quieres actualizarla. O si lo prefieres, también puedes ponerte en contacto con su autor. ARTEINFORMADO te agradece tu aportación a la comunidad del arte.

¿Quieres estar a la última de todas las exposiciones que te interesan?

Suscríbete al canal y recibe todas las novedades.

Recibir alertas de exposiciones

servicio galería de obra

¡Difunde tu obra en la mayor plataforma iberoamericana de arte!

  • Publica y difunde tus obras o las de tus artistas, enlazándolas con las exposiciones y ferias donde se presentan ¡Multiplicarás su visibilidad!
  • No cobramos comisión por venta. Solo facilitamos el contacto de tus clientes potenciales contigo.
  • Mostramos tus obras de forma natural, sugiriéndolas a nuestros usuarios por similitud de etiquetas, proximidad…
  • Las 5 primeras las tienes GRATIS ¡Pruébalo sin compromiso!
Premio
05 abr de 2024 - 05 may de 2024

Madrid, España

Exposición
26 abr de 2024 - 30 jun de 2024

Fundación Juan March / Madrid, España

Formación
21 sep de 2023 - 04 jul de 2024

Museo Nacional Centro de Arte Reina Sofía (MNCARS) / Madrid, España

Exposición Online
¿Quieres estar a la última de todas las exposiciones que te interesan?

Suscríbete al canal y recibe todas las novedades.

Recibir alertas de exposiciones