Exposición en Sant Cugat del Vallès, Barcelona, España

Carme Aliaga

Dónde:
Pou d'Art / Balmes, 35 / Sant Cugat del Vallès, Barcelona, España
Cuándo:
12 ene de 2013 - 26 feb de 2013
Inauguración:
12 ene de 2013
Organizada por:
Artistas participantes:
Descripción de la Exposición

Tot el meu treball pictòric s'emmarca dins la recerca d'un llenguatge que explora la poètica del pas del temps i els processos de la memòria. En aquesta darrera sèrie, tècnicament, estic aprofundint en les possibilitats que m'ofereix el collage. La utilització d'aquest em connecta a dos qualitats que té el paper en si mateix i que son antitètiques: la seva fragilitat que és aparent i real i la seva capacitat de preservar, d'eternitzar l'intangible: el coneixement, la cultura i el fer d'altres èpoques, llocs i gents.

 

Utilitzant com a suport la fusta i aplicant-hi una capa de guix, treballo la pintura combinant-la amb collage sobreposant, cancel·lant, extraient i, finalment, construint textures i games cromàtiques que ens evoquin el pas del temps. És un treball de construcció-destrucció, de manipulació matèrica per plasmar estrats pigmentats, sediments empeltats de colors, textures esquinçades, grafismes, documents i perfils ... urbans translocats... amb la voluntat de que temps i memòria es fonguin i desapareixien, que restin només traces enmig de cal·ligrafies impossibles. Alguns dels elements figuratius que emergeixen en la superfície de l'obra a manera de palimsest com rastres d'una existència passada i emblemes de la naturalesa transitòria dels records. Missatges i històries perdudes enmig d'un inabastable oceà de temps, ens parlen sobre la naturalesa canviant de la memòria, d'allò que ha perdut la significació original i ens ofereixen una visió escapçada de l'home i la cultura.

 

 

 
Imágenes de la Exposición
Carme Aliaga

Entrada actualizada el el 26 may de 2016

¿Te gustaría añadir o modificar algo de este perfil?

Infórmanos si has visto algún error en este contenido o eres este artista y quieres actualizarla. ARTEINFORMADO te agradece tu aportación a la comunidad del arte.

¿Quieres estar a la última de todas las exposiciones que te interesan?

Suscríbete al canal y recibe todas las novedades.

Recibir alertas de exposiciones

Club AI

Si amas el arte…¡querrás formar parte de nuestro club!

  • Organiza tus alertas sobre los temas que más te interesan: exposiciones, premios y concursos, formación… ¡Elige dónde, cómo y cuándo!
  • Entérate de todo lo que sucede en nuestros boletines de noticias.
  • Te mostramos la información que más se ajuste a tus preferencias.
  • Sigue a tus artistas, profesionales, galerías o museos favoritos. ¡Recibirás una notificación cada vez que actualicen contenido!