Exposición en Barcelona, España

Colectiva Navidad. pequeño formato

Dónde:
Espai Cultural Francolí / Francolí, 13-15 principal / Barcelona, España
Cuándo:
29 nov de 2012 - 04 ene de 2013
Inauguración:
29 nov de 2012
Organizada por:
Descripción de la Exposición
El Espai Cultural Francolí, en colaboración con la marchante de arte Begoña Uriarte, expondrá en sus salas la obra en pequeño formato de 10 artistas de diferentes estilos y técnicas: Mª Rosa Budó, Anna Dauder, Joana Figueres, Xita Fornt, Ernest Guitart, Leticia López-Salazar, Carme Raset, Eduardo Ralita, Maria Romaní, María Rovira.

-------------------------------------------------------

-------------------------------------------------------

Cinc anys després del seu naixement, i després d'un parèntesi on principalment s'ha dedicat a fer exposicions a l'estranger, teresarius: promotors d'art torna a apostar per revitalitzar la seva seu, l'Espai Cultural Francolí. Situat en el pis principal d'un edifici al carrer Francolí de Barcelona, en una zona tancada al trànsit, peatonal, i complementat per un jardí interior, és un emplaçament privilegiat entre els barris de Gràcia i Sant Gervasi.

 

En aquesta nova etapa, a banda de mostrar l'obra dels seus artistes representats, l'Espai Cultural Francolí vol donar l'oportunitat a tot tipus ... de nous artistes d'exposar la seva obra.

 

Essent fidels als seus orígens, l'Espai vol continuar amb la tasca de trencar amb els estereotips que sovint acompanyen tant el mercat com les exposicions d'art, defugint el concepte clàssic de galeria o de marxant d'art, amb un espai cultural més proper i acollidor, amb un tracte personalitzat, dins un espai més dinàmic i inspirador.

 

Conscients de la dificultat que sempre han tingut els artistes d'obrir-se pas i presentar la seva obra, fins i tot de disposar d'un primer espai que doni al creador la motivació adequada per dedicar-se professionalment al món de la creació, l'Espai Cultural Francolí ofereix un lloc físic per promoure l'art multidisciplinar, un lloc obert a la programació de tot tipus d'activitats paral·leles, com cursos i conferències.

 

Amb energies renovades, l'Espai Cultural Francolí pretén seguir donant un servei integral en la coordinació artística, afavorint que l'artista es pugui despreocupar de qüestions alienes a la pròpia creació. Pintura, fotografia, escultura i instal·lacions, creadors establerts o emergents, clients particulars o empreses, entitats públiques o privades, tenen cabuda doncs en un Espai que prioritza per damunt de tot el tracte humà, amb la intenció final de fer partícips tant a l'artista com al seu espectador d'una experiència cultural múltiple i, per tant, doblement enriquidora.

 

teresarius: promotors d'art segueix oferint tot un seguit de serveis polivalents, que van des de la organització d'exposicions i activitats culturals, fins al lloguer d'obres d'art, la decoració artística, la restauració, la taxació i valoració d'obres d'art, la creació de litografies i regals d'empresa... sempre dins un ambient distés i relaxat.

 

Així doncs, per celebrar les festes de Nadal l'Espai Cultural Francolí, en col·laboració amb la marxant d'art Begoña Uriarte, exposarà a les seves sales l'obra en petit format de 10 artistes de diferents estils i tècniques. Us fem un breu resum de cadascun d'ells esperant que siguin del vostre interès.

 

Col·lectiva de Nadal

petit format

 

 Mª Rosa Budó va començar el seu camí artístic de mans del pintor Joaquim Torrents Lladó, a l'Escola Lliure del Mediterrani. Durant anys ha anat investigant, en el seu estudi, la tècnica del dibuix, la composició i el color, per a través de les seves obres, expressar els seus sentiments, el seu món interior, oferint, en aquesta petita mostra unes obres de qualitat pictòrica i de gran sensibilitat estètica.

 

Anna Dauder estudià a l'Escola Massana, perfeccionant la seva tècnica a l'Acadèmia Tàrrega i al Reial Cercle Artístic de Barcelona. En aquesta exposició ens presenta part de la seva obra figurativista, centrada principalment en el paisatge urbà de Barcelona, captant en totes elles moments diversos de la societat actual i de la vida quotidiana.

 

El món de Joana Figueres ha estat sempre lligat a l'espectacle i la comunicació, encara que sempre paral·lelament amb la pintura. Les seves obres són sempre matèriques, amb colorit i insinuacions lineals subtils. Bona coneixedora de la tècnica del dibuix i la composició, es deixa portar visceralment per l'instint, el que dóna a la seva obra una frescor d'improvisació i de llibertat creativa.

 

Els inicis de Xita Fornt van ser a l'Escola Eina amb els mestres Ràfols Casamada, Artigau, Serra de Rivera, etc, amb la pintura figurativa, fins a descobrir experimentant amb la pintura abstracta, que es sentia més desenvolupada la seva creativitat. La seva inspiració ve donada de la natura, a través de la llum, el gest i el color.

 

La frescor de l'obra d'Ernest Guitart se'ns mostra en aquestes petites obres on podem observar el gran coneixement del dibuix i la composició.

 

Leticia López-Salazar pertany a la Federació d'Artesans d'Andalusia i Artesans del Sud. Ha estat nominada pels seus ventalls de disseny als premis ARTFAD de Barcelona, Premi Nacional d'Artesania i premi ADN Junta d'Andalusia. Ens presenta una col·lecció de ventalls de retallada, partint d'un ventall de fusta de perera, tenyeix i dóna forma a la tela, aconseguint uns atractius dissenys acabats artesanalment a mà.

 

Carme Raset va estudiar Belles Arts a l'Escola Massana i des de llavors no ha deixat d'estudiar i perfeccionar-se en la tècnica del dibuix, continuant cursos al Cercle Artístic de Sant Lluc. La seva pintura és colorista i sap plasmar en el llenç paisatges urbans de diferents ciutats, on ha viatjat i exposat la seva obra artística.

 

Eduardo Ralita ens mostra una petita sèrie de paisatges urbans, on el color i la composició ens revelen el seu gran coneixement de l'arquitectura.

 

Maria Romaní, ceramista i artista conceptual, es va iniciar a l'Escola de Ceràmica de la Bisbal el 1986. A partir d'aquest moment es va quedar captivada pel món de l'argila. Ens presenta una sèrie de ceràmiquesjoia amb perfectes acabats, per tots els angles, amb una simetria justa, fins a les peces de formes atípiques i en les que l'equilibri és indispensable.

 

Maria Rovira s'inicià a l'Escola d'Arts i Oficis de Tarragona, en les tècniques de dibuix i esmalts, seguint els seus estudis amb el mestre Torres Lladó. La seva pintura s'inclina per la figura, bodegons i flors, les tècniques amb oli i pastís li permeten treballar en el seu estudi amb models al natural.

 

 

 
Imágenes de la Exposición
colectiva

Entrada actualizada el el 26 may de 2016

¿Te gustaría añadir o modificar algo de este perfil?

Infórmanos si has visto algún error en este contenido o eres este artista y quieres actualizarla. O si lo prefieres, también puedes ponerte en contacto con su autor. ARTEINFORMADO te agradece tu aportación a la comunidad del arte.

¿Quieres estar a la última de todas las exposiciones que te interesan?

Suscríbete al canal y recibe todas las novedades.

Recibir alertas de exposiciones

Servicio Promoción

¡Dale más visibilidad a tu evento!

  • Accede a la mayor y más atractiva comunidad del arte iberoamericano de forma rápida, eficaz y económica.
  • Obtendrás una posición destacada en todas las secciones de ARTEINFORMADO, priorizando a los usuarios de la ciudad/país del evento.
  • Multiplica las visitas a la perfil de tu exposición.
  • Te garantizamos un mínimo de 25.000 impresiones cada 15 días. Además, podrás hacer un seguimiento en tiempo real de todas tus visitas diarias.