Concurso en Barcelona, España

Convocatoria para la selección de la dirección artística de La Virreina Centre de la Imatge

Premios / Dotación:
Lista de ganadores
Ganador:
Presupuesto de licitación 290.400 euros (IVA incluido)
Cuándo:
01 ene de 2021 - 25 ene de 2021
Dónde:
Barcelona, España
Inscripción:
Cerrada desde 25-01-2021
Dirigido a:
Profesionales
Bases de publicación:
Enlaces oficiales:
Web 
Documentos relacionados:
Descripción del Premio
S'obre la convocatòria per renovar la direcció de la Virreina Centre de la Imatge. Fins al proper 25 de gener del 2021 es poden presentar les candidatures per optar a la direcció del centre, un procés obert des del passat 23 de desembre. La Virreina Centre de la Imatge, una institució museogràfica pública i gratuïta dedicada a l’art contemporani a Barcelona, s'ha centrat en explorar els usos ideològics i estètics de les imatges en aquests darrers anys. Durant els últims quatre anys, Valentín Roma ha dirigit aquest espai expositiu ubicat a les Rambles tot consolidant un projecte al voltant de tres eixos principals: «Ciutat - Art, comunitats i plaça pública»; «Arxiu – Memòria visual de Barcelona», i «Imatge – Vers una definició del concepte imaginari». Quaranta-dues exposicions, divuit projectes d’investigació, dinou publicacions, i desenes de programes públics han nodrit una proposta artística que ha aconseguit interpel·lar el públic local fins al punt ... que, durant els darrers sis mesos del 2020, no només no ha perdut visitants sinó que, en comparació al mateix període del 2019, ha incrementat més d’un 32% les visites en plena crisi per la Covid-19. Una comissió d’experts decidirà la futura direcció La comissió que valorarà qui ha de dirigir aquest centre durant els quatre anys vinents està formada per: Montserrat Moliner, Plataforma d’Artistes Visuals de Catalunya; Manuel Segade, director del CA2M, Móstoles; Nuria Enguita, directora de l’Institut Valencià d'Art Modern (IVAM); Lis Costa Amiga, professora, creadora i gestora cultura, i Cloe Masotta Lijtmaer, professora, crítica cinematogràfica i programadora de cinema per a museus i centres culturals. Formaran part de la comissió amb veu però sense vot: Marta Clari i Padrós, gerent de l’Àrea de Cultura, Educació, Ciència i Comunitat de l’Ajuntament de Barcelona, i Mònica Mateos Guerrero, gerent de l’Institut de Cultura de Barcelona. L’objectiu de La Virreina Centre de la Imatge seguirà sent el desenvolupament d’un programa expositiu, de programes públics i de publicacions que explori la creació artística contemporània, que vetlli per la dimensió local i global, i que, a partir del treball en xarxa, construeixi comunitats vinculades als àmbits de treball dels diferents centres d’arts visuals del territori.

 

 

Entrada actualizada el el 26 may de 2021

¿Te gustaría añadir o modificar algo de esta ficha?

Infórmanos si has visto algún error en este contenido o eres este artista y quieres actualizarla. ARTEINFORMADO te agradece tu aportación a la comunidad del arte.

¿Quieres estar a la última de todos los premios y concursos que te interesan?

Suscríbete al canal y recibe todas las novedades.

Recibir alertas de premios

Plan Avanzado

¡Posiciona tu galería o museo a través de nuestra plataforma!

  • Publica y promociona hasta 500 obras de tus artistas.
  • Contacta con tus clientes potenciales desde cada una de ellas ¡No cobramos comisiones!
  • Da mayor visibilidad a tus eventos o exposiciones ¡Te garantizamos un acceso destacado a todas ellas!
  • Accede al Algoritmo de ARTEINFORMADO y mantente informado sobre los artistas con mayor crecimiento en los últimos 5 años.
  • Conecta con la gente del sector como artistas o coleccionistas a través de sus fichas.
Exposición Online
02 oct de 2020 - 02 oct de 2030

Online

Exposición
24 mar de 2023 - 24 sep de 2023

Artium - Centro Museo Vasco de Arte Contemporáneo / Vitoria-Gasteiz, Álava, España

Formación
29 mar de 2023 - 29 mar de 2023

Museo Nacional Centro de Arte Reina Sofía (MNCARS) / Madrid, España

¿Quieres estar a la última de todos los premios y concursos que te interesan?

Suscríbete al canal y recibe todas las novedades.

Recibir alertas de premios