Exposición en Mataró, Barcelona, España

De curiositats i meravelles: Els fons de la Fundació Iluro

Dónde:
Ateneu de la Fundació Iluro / La Riera 92 / Mataró, Barcelona, España
Cuándo:
11 dic de 2020 - 24 ene de 2021
Inauguración:
11 dic de 2020
Organizada por:
Enlaces oficiales:
Web 
Descripción de la Exposición
A partir del segle XVI va haver-hi una autèntica febre pel col·leccionisme. Nobles i erudits començaren a recopilar i mostrar objectes bells, rars, valuosos o exòtics que viatgers i exploradors portaven de les seves excursions per tot el planeta. De seguida despertaren la curiositat, l’admiració i la sorpresa dels visitants, però també dels científics. Es barrejaven objectes naturals (ossos d’animals, fòssils, fauna i flora exòtiques…) amb peces creades per la humanitat (obres d’art) juntament amb objectes fantàstics (banyes d’unicorn, cues de sirena, sang de drac, etc.). Els propietaris exposaven aquestes peces de manera desordenada per mostrar la diversitat del món. Primerament, es col·locaren en mobles, els Gabinets de curiositats, però quan quedaren petits s’ampliaven en una o diverses sales, les Cambres de les meravelles. Es van convertir en autèntiques atraccions a les ciutats. Foren els antecedents dels museus. Treballant en el Fons d’Imatges de la Fundació Iluro vam trobar unes fotografies ... on es veien mobles i estances amb diferents objectes col·leccionats i exposats: armes, obres d’art, eines de camp, vaixella antiga… Aquestes imatges ens van fer pensar que podríem partir de la idea dels Gabinets de curiositats o de les Cambres de les meravelles per mostrar les curiositats i meravelles dels nostres Fons Especials, tot establint un diàleg i una relació entre elles. Però també perquè el seu origen parteix de conceptes molt semblants al col·leccionisme d’aquella època: tenir objectes interessants per ajudar a entendre millor l’entorn que ens envolta. D’aquesta manera naixia aquesta mostra organitzada per la Fundació Iluro, amb la col·laboració de Bankia, que es podrà visitar de l’11 de desembre de 2020 al 24 de gener de 2021. DE CURIOSITATS I MERAVELLES: ELS FONS ESPECIALS DE LA FUNDACIÓ ILURO és una exposició a partir d’una selecció totalment subjectiva d’obres d’art, fotografies, plànols, llibres, monografies, manuscrits, objectes o diversos elements gràfics distribuïts en quatre àmbits diferenciats temàticament: viatges i exotisme, el món natural, la còpia o el fake i Mataró. La mostra s’ha preparat com un viatge immersiu per descobrir algunes de les singularitats que conformen els Fons Especials de la Fundació Iluro.

 

 

Entrada actualizada el el 01 dic de 2020

¿Te gustaría añadir o modificar algo de este perfil?

Infórmanos si has visto algún error en este contenido o eres este artista y quieres actualizarla. ARTEINFORMADO te agradece tu aportación a la comunidad del arte.

¿Quieres estar a la última de todas las exposiciones que te interesan?

Suscríbete al canal y recibe todas las novedades.

Recibir alertas de exposiciones

Plan básico

Si eres artista o profesional… ¡Este plan te interesa! (y mucho)

  • Sube y promociona eventos y exposiciones que hayas creado o en los que participes ¡Multiplicarás su visibilidad!
  • Podrás publicar (y también promocionar) hasta 100 obras tuyas o de tus artistas. ¡Conecta con tus clientes desde cada una de ellas!
  • Disfruta de acceso a todo el contenido PREMIUM y al Algoritmo ARTEINFORMADO (Ecosistema AI e Indice AI de Notoriedad de artistas iberoamericanos).
  • Mantendremos actualizada tu perfil o la de tus artistas. Además, podrás contactar con los gestores de otras.