Exposición en Mataró, Barcelona, España

De curiositats i meravelles: Els fons de la Fundació Iluro

Dónde:
Ateneu de la Fundació Iluro / La Riera 92 / Mataró, Barcelona, España
Cuándo:
11 dic de 2020 - 24 ene de 2021
Inauguración:
11 dic de 2020
Organizada por:
Enlaces oficiales:
Web 
Promociones arteinformado
Descripción de la Exposición
A partir del segle XVI va haver-hi una autèntica febre pel col·leccionisme. Nobles i erudits començaren a recopilar i mostrar objectes bells, rars, valuosos o exòtics que viatgers i exploradors portaven de les seves excursions per tot el planeta. De seguida despertaren la curiositat, l’admiració i la sorpresa dels visitants, però també dels científics. Es barrejaven objectes naturals (ossos d’animals, fòssils, fauna i flora exòtiques…) amb peces creades per la humanitat (obres d’art) juntament amb objectes fantàstics (banyes d’unicorn, cues de sirena, sang de drac, etc.). Els propietaris exposaven aquestes peces de manera desordenada per mostrar la diversitat del món. Primerament, es col·locaren en mobles, els Gabinets de curiositats, però quan quedaren petits s’ampliaven en una o diverses sales, les Cambres de les meravelles. Es van convertir en autèntiques atraccions a les ciutats. Foren els antecedents dels museus. Treballant en el Fons d’Imatges de la Fundació Iluro vam trobar unes fotografies ... on es veien mobles i estances amb diferents objectes col·leccionats i exposats: armes, obres d’art, eines de camp, vaixella antiga… Aquestes imatges ens van fer pensar que podríem partir de la idea dels Gabinets de curiositats o de les Cambres de les meravelles per mostrar les curiositats i meravelles dels nostres Fons Especials, tot establint un diàleg i una relació entre elles. Però també perquè el seu origen parteix de conceptes molt semblants al col·leccionisme d’aquella època: tenir objectes interessants per ajudar a entendre millor l’entorn que ens envolta. D’aquesta manera naixia aquesta mostra organitzada per la Fundació Iluro, amb la col·laboració de Bankia, que es podrà visitar de l’11 de desembre de 2020 al 24 de gener de 2021. DE CURIOSITATS I MERAVELLES: ELS FONS ESPECIALS DE LA FUNDACIÓ ILURO és una exposició a partir d’una selecció totalment subjectiva d’obres d’art, fotografies, plànols, llibres, monografies, manuscrits, objectes o diversos elements gràfics distribuïts en quatre àmbits diferenciats temàticament: viatges i exotisme, el món natural, la còpia o el fake i Mataró. La mostra s’ha preparat com un viatge immersiu per descobrir algunes de les singularitats que conformen els Fons Especials de la Fundació Iluro.

 

 

Entrada actualizada el el 01 dic de 2020

¿Te gustaría añadir o modificar algo de esta ficha?

Infórmanos si has visto algún error en este contenido o eres este artista y quieres actualizarla. ARTEINFORMADO te agradece tu aportación a la comunidad del arte.

¿Quieres estar a la última de todas las exposiciones que te interesan?

Suscríbete al canal y recibe todas las novedades.

Recibir alertas de exposiciones

servicio galería de obra

¡Difunde tu obra en la mayor plataforma iberoamericana de arte!

  • Publica y difunde tus obras o las de tus artistas, enlazándolas con las exposiciones y ferias donde se presentan ¡Multiplicarás su visibilidad!
  • No cobramos comisión por venta. Solo facilitamos el contacto de tus clientes potenciales contigo.
  • Mostramos tus obras de forma natural, sugiriéndolas a nuestros usuarios por similitud de etiquetas, proximidad…
  • Las 5 primeras las tienes GRATIS ¡Pruébalo sin compromiso!
Promociones arteinformado
Exposición Online
01 jun de 2021 - 16 ago de 2021

Online

Exposición
30 jul de 2021 - 13 oct de 2021

Museo Lázaro Galdiano / Madrid, España

Premio
08 jun de 2021 - 10 sep de 2021

Madrid, España

Formación
22 oct de 2021 - 23 oct de 2021

CAAC - Centro Andaluz de Arte Contemporáneo / Sevilla, España

¿Quieres estar a la última de todas las exposiciones que te interesan?

Suscríbete al canal y recibe todas las novedades.

Recibir alertas de exposiciones