Exposición en Barcelona, España

Dirty Surfaces

Dónde:
Espai Jove Boca Nord / C / Agudells 37-45 / Barcelona, España
Cuándo:
20 sep de 2018 - 13 oct de 2018
Inauguración:
20 sep de 2018 / 19:30
Organizada por:
Artistas participantes:
Documentos relacionados:
Descripción de la Exposición
“La proposta expositiva Dirty Surfaces d’Esmeralda Gómez Galera, reuneix una sèrie de projectes transdisciplinaris que han estat realitzats durant els últims tres anys en tres contextos urbans diferents: Lisboa, Dundee (Escòcia) i Berlín. El que aquests projectes presenten en comú és una cerca de l’especificitat urbana (specifi-city) a través de la pràctica artística. Busquen parlar del passat de les ciutats però també qüestionar el seu present i reflexionar sobre ell mateix. Per això, fan esment a la pell de les ciutats, a les seves irregularitats i ruptures, als seus detalls silenciosos però plens d’informació: les façanes d’un barri a Lisboa aporten pistes sobre el procés de gentrificació, els tolls bruts en una ciutat escocesa es transformen en miralls que disloquen l’espai urbà, i la superfície del Mur de Berlín es converteix en un lloc privilegiat des del qual dialogar amb el passat. Les osques, la brutícia, les raspadures i incisions són aquí ... una manera poètica i política de mirar a la ciutat. En l’exposició proposo una mirada múltiple de la quotidianitat urbana, un recorregut silenciós pels fragments de la urbs i les seves històries subjacents.” Sobre Esmeralda Gómez Galera “Desenvolupo la meva pràctica artística a les ciutats que recorro i habito, fent esment a l’especificitat del seu context urbà. Procuro interrompre l’hàbit en l’habitar i l’automatisme en el recorregut. A través d’una pràctica transdisciplinar, analitzo el camp de relacions possibles entre cossos i espais urbans i miro d’ampliar-ho. Caminar, com una acció quotidiana que pot convertir-se en eina política i estètica, és una estratègia clau en aquest propòsit, en tant que permet noves formes d’experimentar el fenomen urbà i difuminar fronteres materials o simbòliques existents a la ciutat.”

 

 

Entrada actualizada el el 20 sep de 2018

¿Te gustaría añadir o modificar algo de este perfil?

Infórmanos si has visto algún error en este contenido o eres este artista y quieres actualizarla. O si lo prefieres, también puedes ponerte en contacto con su autor. ARTEINFORMADO te agradece tu aportación a la comunidad del arte.

¿Quieres estar a la última de todas las exposiciones que te interesan?

Suscríbete al canal y recibe todas las novedades.

Recibir alertas de exposiciones

Servicio Promoción

¡Dale más visibilidad a tu evento!

  • Accede a la mayor y más atractiva comunidad del arte iberoamericano de forma rápida, eficaz y económica.
  • Obtendrás una posición destacada en todas las secciones de ARTEINFORMADO, priorizando a los usuarios de la ciudad/país del evento.
  • Multiplica las visitas a la perfil de tu exposición.
  • Te garantizamos un mínimo de 25.000 impresiones cada 15 días. Además, podrás hacer un seguimiento en tiempo real de todas tus visitas diarias.