Exposición en Barcelona, España

Dones. Mirades. Fotografies

Dónde:
Museu Etnològic i de Cultures del Món - Seu Montcada / Montcada, 12 / Barcelona, España
Cuándo:
16 sep de 2022 - 12 mar de 2023
Inauguración:
16 sep de 2022
Promociones arteinformado
Descripción de la Exposición
El Museu Etnològic i de Cultures del Món presenta l’exposició Dones. Imatges fragmentades, que es podrà visitar a la seu del carrer Montcada del 16 de setembre al 12 de març. La mostra recull un centenar de fotografies de dones de diversos continents procedents dels arxius fotogràfics del museu i de la Fundació Folch. Van ser realitzades entre les dècades de 1950 i 1980 durant les expedicions que constitueixen l’origen del museu. Dones. Imatges fragmentades se submergeix en aquest fons des de la contemporaneïtat, en una doble mirada antropològica i visual que es complementa amb una petita selecció de peces de les col·leccions que es conserven al museu, vinculades a les fotografies i a les dones. La mostra està estructurada en un espai introductori i dos àmbits diferenciats. L’espai d’introducció presenta el projecte, i desplega una petita reflexió visual i textual entorn dels viatges, els quaderns de camp i els mapes. En el ... primer àmbit s’exposa una selecció de fotografies que es distribueixen per les parets agrupades en petits relats, com els retrats, les maternitats, les joies, l’aigua, la quotidianitat, o el colonialisme. Aquest espai convida a qui observa a reflexionar sobre la seva pròpia mirada, a qüestionar-se la seva posició. El segon àmbit està dedicat a la intervenció La memòria de les aranyes, de l’artista Mercis Rossetti, conceptualitzada expressament per aquest projecte. Rossetti parteix d’una segona selecció de fotografies (algunes coincidents) que, retallades, fan un zoom sobre detalls, sobre fraccions, en unes composicions que conformen noves fotografies. Dones. Imatges fragmentades ha estat comissariada per Ainize González (selecció de peces i textos) i Mercis Rossetti (intervenció artística).

 

 

Entrada actualizada el el 23 sep de 2022

¿Te gustaría añadir o modificar algo de esta ficha?

Infórmanos si has visto algún error en este contenido o eres este artista y quieres actualizarla. ARTEINFORMADO te agradece tu aportación a la comunidad del arte.

¿Quieres estar a la última de todas las exposiciones que te interesan?

Suscríbete al canal y recibe todas las novedades.

Recibir alertas de exposiciones

Plan básico

Si eres artista o profesional… ¡Este plan te interesa! (y mucho)

  • Sube y promociona eventos y exposiciones que hayas creado o en los que participes ¡Multiplicarás su visibilidad!
  • Podrás publicar (y también promocionar) hasta 100 obras tuyas o de tus artistas. ¡Conecta con tus clientes desde cada una de ellas!
  • Disfruta de acceso a todo el contenido PREMIUM y al Algoritmo ARTEINFORMADO (Ecosistema AI e Indice AI de Notoriedad de artistas iberoamericanos).
  • Mantendremos actualizada tu ficha o la de tus artistas. Además, podrás contactar con los gestores de otras.
Promociones arteinformado
Exposición Online
22 jul de 2022 - 04 dic de 2022

Online

Exposición
21 sep de 2022 - 27 feb de 2023

Museo Nacional Centro de Arte Reina Sofía (MNCARS) / Madrid, España

Formación
06 oct de 2022 - 30 jun de 2023

Institut Valencià d’Art Modern (IVAM) / Valencia, España

¿Quieres estar a la última de todas las exposiciones que te interesan?

Suscríbete al canal y recibe todas las novedades.

Recibir alertas de exposiciones