Exposición en Barcelona, España

Dones. Imatges fragmentades

Dónde:
Museu Etnològic i de Cultures del Món - Seu Montcada / Montcada, 12 / Barcelona, España
Cuándo:
16 sep de 2022 - 12 mar de 2023
Inauguración:
16 sep de 2022
Descripción de la Exposición
El Museu Etnològic i de Cultures del Món presenta l’exposició Dones. Imatges fragmentades, que es podrà visitar a la seu del carrer Montcada del 16 de setembre al 12 de març. La mostra recull un centenar de fotografies de dones de diversos continents procedents dels arxius fotogràfics del museu i de la Fundació Folch. Van ser realitzades entre les dècades de 1950 i 1980 durant les expedicions que constitueixen l’origen del museu. Dones. Imatges fragmentades se submergeix en aquest fons des de la contemporaneïtat, en una doble mirada antropològica i visual que es complementa amb una petita selecció de peces de les col·leccions que es conserven al museu, vinculades a les fotografies i a les dones. La mostra està estructurada en un espai introductori i dos àmbits diferenciats. L’espai d’introducció presenta el projecte, i desplega una petita reflexió visual i textual entorn dels viatges, els quaderns de camp i els mapes. En el ... primer àmbit s’exposa una selecció de fotografies que es distribueixen per les parets agrupades en petits relats, com els retrats, les maternitats, les joies, l’aigua, la quotidianitat, o el colonialisme. Aquest espai convida a qui observa a reflexionar sobre la seva pròpia mirada, a qüestionar-se la seva posició. El segon àmbit està dedicat a la intervenció La memòria de les aranyes, de l’artista Mercis Rossetti, conceptualitzada expressament per aquest projecte. Rossetti parteix d’una segona selecció de fotografies (algunes coincidents) que, retallades, fan un zoom sobre detalls, sobre fraccions, en unes composicions que conformen noves fotografies. Dones. Imatges fragmentades ha estat comissariada per Ainize González (selecció de peces i textos) i Mercis Rossetti (intervenció artística).

 

 

Entrada actualizada el el 12 ene de 2024

¿Te gustaría añadir o modificar algo de este perfil?

Infórmanos si has visto algún error en este contenido o eres este artista y quieres actualizarla. ARTEINFORMADO te agradece tu aportación a la comunidad del arte.

¿Quieres estar a la última de todas las exposiciones que te interesan?

Suscríbete al canal y recibe todas las novedades.

Recibir alertas de exposiciones

servicio galería de obra

¡Difunde tu obra en la mayor plataforma iberoamericana de arte!

  • Publica y difunde tus obras o las de tus artistas, enlazándolas con las exposiciones y ferias donde se presentan ¡Multiplicarás su visibilidad!
  • No cobramos comisión por venta. Solo facilitamos el contacto de tus clientes potenciales contigo.
  • Mostramos tus obras de forma natural, sugiriéndolas a nuestros usuarios por similitud de etiquetas, proximidad…
  • Las 5 primeras las tienes GRATIS ¡Pruébalo sin compromiso!
Premio
05 abr de 2024 - 05 may de 2024

Madrid, España

Exposición
20 abr de 2024 - 31 may de 2024

Galería Pedro Cera - Madrid / Madrid, España

Formación
21 sep de 2023 - 04 jul de 2024

Museo Nacional Centro de Arte Reina Sofía (MNCARS) / Madrid, España

Exposición Online
¿Quieres estar a la última de todas las exposiciones que te interesan?

Suscríbete al canal y recibe todas las novedades.

Recibir alertas de exposiciones