Exposición en Girona, España

El retrobament. Pintura

Dónde:
Museu d'Art de Girona / Pujada de la Catedral, 12 / Girona, España
Cuándo:
22 mar de 2024 - 16 jun de 2024
Inauguración:
22 mar de 2024 / 18 h.
Artistas participantes:
Descripción de la Exposición
El Museu d’Art de Girona inaugura aquest divendres 22 de març a les 18 h «El retrobament», la mostra que tanca el cicle «Des del primer blau» i que es desplega en quatre exposicions simultànies en diversos espais expositius de la ciutat de Girona. «El retrobament» és una història explicada a través de tres cadires antigues. La mostra presenta una escenografia pictòrica que reuneix de bell nou, després d’una centúria, tres seients antics d’un joc de quatre que havien quedat dispersos. Un al domicili de la família de l’artista, i els altres dos al Bisbat de Girona. El quart està en cerca. En aquesta recreació, les cadires representen les quatre estacions, i com un crit a l’emergència climàtica, ha desaparegut la primavera. En un intent, en va, de destruir-la, Ignasi Esteve la repinta en el seient substitut en forma d’un parterre de jardí. El cicle expositiu dedicat a Esteve es va iniciar ... el dimarts 5 de març a la Fundació Valvi amb «De molses i balmes. El paisatge», que presenta apunts i evocacions sobre el paisatge, i on es mostra la dualitat entre art i ciència, interès comú en els treballs de l’artista. El paisatge, tant en la seva representació pictòrica com en la seva projecció, n’és un exemple i esdevé l’objectiu final de la utopia de l’artista: esdevenir útil per construir un entorn millor. A les sales d’exposicions de la Casa de Cultura de la Diputació de Girona s’hi pot veure «Els mapes de pell», unes teles de gran format en les quals es representa la figura humana, evocada en alguns casos en escenaris onírics pintats des dels anys vuitanta. Així mateix, a la Fundació Fita, on Ignasi Esteve va ser alumne i professor ajudant de Domènec Fita, es pot visitar «Les imitacions», on s’hi plasma la fascinació d’Esteve per la infal·libilitat del dibuix del mestre, representats en alguns dels seus treballs que traspuen el delit de la imitació. Paral·lelament a les exposicions, s’han organitzat diverses activitats com visites guiades o tallers, dels quals destaquen la jornada «El paisatge i el color. Percepció, significats i intervenció», el divendres 5 d’abril a l’Observatori del Paisatge de Catalunya (Olot), o la taula rodona amb Teresa Grandas, Pere Parramon i l’artista Ignasi Esteve, el dimecres 10 d’abril a la Casa de Cultura de Girona. L’exposició al Museu d’Art de Girona es podrà veure fins al 16 de juny de 2024.

 

 

Entrada actualizada el el 05 abr de 2024

¿Te gustaría añadir o modificar algo de este perfil?

Infórmanos si has visto algún error en este contenido o eres este artista y quieres actualizarla. ARTEINFORMADO te agradece tu aportación a la comunidad del arte.

¿Quieres estar a la última de todas las exposiciones que te interesan?

Suscríbete al canal y recibe todas las novedades.

Recibir alertas de exposiciones

servicio galería de obra

¡Difunde tu obra en la mayor plataforma iberoamericana de arte!

  • Publica y difunde tus obras o las de tus artistas, enlazándolas con las exposiciones y ferias donde se presentan ¡Multiplicarás su visibilidad!
  • No cobramos comisión por venta. Solo facilitamos el contacto de tus clientes potenciales contigo.
  • Mostramos tus obras de forma natural, sugiriéndolas a nuestros usuarios por similitud de etiquetas, proximidad…
  • Las 5 primeras las tienes GRATIS ¡Pruébalo sin compromiso!
Premio
05 abr de 2024 - 05 may de 2024

Madrid, España

Exposición
26 abr de 2024 - 30 jun de 2024

Fundación Juan March / Madrid, España

Formación
21 sep de 2023 - 04 jul de 2024

Museo Nacional Centro de Arte Reina Sofía (MNCARS) / Madrid, España

Exposición Online
26 mar de 2024 - 29 abr de 2024

Online

¿Quieres estar a la última de todas las exposiciones que te interesan?

Suscríbete al canal y recibe todas las novedades.

Recibir alertas de exposiciones