Exposición en Alaró, Baleares, España

Espais interiors

Dónde:
Casal Son Tugores / Clastra de Son Tugores / Alaró, Baleares, España
Cuándo:
15 oct de 2011 - 26 nov de 2011
Inauguración:
15 oct de 2011
Organizada por:
Artistas participantes:
Descripción de la Exposición

El Casal Son Tugores acull exposició individual de Biel Bover (Palma, 1962). L'artista baix el títol 'Espais interiors' ens presenta una sèrie de maquetes o muntatges en miniatura. Aquest és un projecte sorgit ara fa uns tres anys, a partir d'una idea en la que ha anat treballant des de llavors i que es materialitza en la composició d'espais interiors tancats dins caixes de metacrilat, fusta i o vidre, i en la que es, recreen escenes imaginàries, en les que miniatures de mobles de disseny i petites i reconegudes figures de còmics, son protagonistes. Son treballs, en els que l'artista fa patent importants dosis d'humor. Micro mons personals inventats per l'artista, i influenciats pels seus coneixements d'interiorisme i la seva afició per la decoració.

 

Biel Bover, estudià decoració i restauració a l'escola d'arts i Oficis de Palma, i en els ... seus treballs sempre hi ha estat present el moble de disseny, recordem exposicions com 'Cadires' a l'hostal Conrona de Palma o 'Design Chairs' aquesta a Addaya Centre d´Art Contemporani d'Alaró. La trajectòria de Biel Bover és extensa, realitzà la seva primera exposició individual el 1991, i de llavors ençà, ha exposat arreu de la geografia espanyola, i l'estranger, a exposat a Palma, Madrid, Santander, Ourense, o Santiago de Compostela, així com a Cuba, Argentina, Itàlia i Bèlgica per citar alguns llocs, i la seva obra forma part d'importants col·leccions públiques i privades, entre les que podem destacar la Fundació Joan Miró de Palma, BBVA, el Museu d´Art Contemporani d´Eivissa o el Govern Balear.

 

Els mobles antics i la incorporació de lletres son recurrents dins l'obra de Biel Bover, així podem veure en aquests noves obres, rèpliques en miniatura de mobles o elements de disseny dels anys 20, 50 o 60's, com la cadira Tulip, Pantone, la bolla de miralls típica de les discoteques, així com les figures en miniatura de protagonistes de còmics, etc...Al darrera d'aquestes obres i ha una important tasca de recerca dels elements utilitzats, un cop cercats expressament, un cop trobats a l'atzar per l'artista, en algun dels seus nombrosos viatges, i passejades per mercats i rastres de segona mà. Biel Bover posa en pràctica el ready-made en aquestes obres donant nova vida i us a aquest elements, resituant-los, i recontextualitzant-los de nou, i per tant, els dona nous sentits, nous significats.

 

Caixes que volen protegir els seus interiors de la destrucció, del pas del temps, de l'oblit, com si l'artista volgués aturar el temps, capturar els seus somnis, les seves ocurrències, i convertir-ho en situacions-objectes immortals.

 

D'aquí sorgí la idea d'aquests espais interiors elements coloretjats, mobles de dissenys perfectes que perduren sense ser mai vulgars, ambients harmoniosos i així com dosis d'humor i d'ironia.

 

L'artista convida l'espectador a entrar dins el seu mon, convidant-lo al viatge.

 

Una ullada al Mon de Gulliver...

 

 

 
Imágenes de la Exposición
Biel Bover

Entrada actualizada el el 26 may de 2016

¿Te gustaría añadir o modificar algo de este perfil?

Infórmanos si has visto algún error en este contenido o eres este artista y quieres actualizarla. O si lo prefieres, también puedes ponerte en contacto con su autor. ARTEINFORMADO te agradece tu aportación a la comunidad del arte.

¿Quieres estar a la última de todas las exposiciones que te interesan?

Suscríbete al canal y recibe todas las novedades.

Recibir alertas de exposiciones

Club AI

Si amas el arte…¡querrás formar parte de nuestro club!

  • Organiza tus alertas sobre los temas que más te interesan: exposiciones, premios y concursos, formación… ¡Elige dónde, cómo y cuándo!
  • Entérate de todo lo que sucede en nuestros boletines de noticias.
  • Te mostramos la información que más se ajuste a tus preferencias.
  • Sigue a tus artistas, profesionales, galerías o museos favoritos. ¡Recibirás una notificación cada vez que actualicen contenido!