Exposición en Barcelona, España

Estudi comunitari – Les artistes i el tèxtil, una genealogia per reconstruir

Dónde:
Centre Cívic del Guinardó / Ronda del Guinardó, 113 - 141 / Barcelona, España
Cuándo:
09 sep de 2021 - 05 oct de 2021
Inauguración:
09 sep de 2021
Horario:
De dilluns a divendres, de 9 a 14 h i de 16 a 21 h.
Precio:
Entrada gratuita
Organizada por:
Promociones arteinformado
Descripción de la Exposición
Aquesta exposició sorgeix del projecte d’investigació estudi comunitari, que indaga la genealogia i el llegat de les dones en les arts tèxtils obviades en els relats hegemònics de la història de l’art, rere una estratègia política de devaluació de les tècniques femenines i lligades a la domesticitat. A partir de la recerca que va iniciar-se al març de 2020, en aquest mateix centre, es projecta l’exposició “estudi comunitari: genealogies tèxtils femenines” tot interpel·lant al públic que la visita a formar part d’aquesta recerca en una instal·lació artística que podrà intervenir. Projecte d’investigació realitzat amb el suport de La Escocesa. Mateixes Mancances (2019) és un col·lectiu artístic format per les artistes Berta Vallvé i Leia Goiria. De la nostra educació comuna en disseny d’indumentària, adoptem el tèxtil com a suport per a reflexionar al voltant dels conceptes d’espai-gènere i sobre la manera en què nosaltres, les dones, (des)ocupem l’espai en l’art. Els ... nostres projectes artístics, que formalment estan agafant una dimensió instal·lativa, tenen un caràcter comunitari i crític: la perspectiva de gènere és un fil conductor que acompanya el contingut i la metodologia amb un enfocament centrat en el consentiment, l’ètica de les cures i el treball col·lectiu a quatre mans. Per a nosaltres, ha estat cabdal descobrir les visions crítiques feministes a la Història de l’Art i veure la necessitat de reconèixer com a iguals aquelles pràctiques considerades “arts menors” per la seva vinculació amb la domesticitat i la feminitat. Creiem essencial reivindicar que l’expertesa del treball amb el tèxtil està íntimament lligada amb la transmissió de coneixement experiencial i/o cultural, que aquesta labor no ha estat reconeguda en el circuit artístic i que les seves pràctiques depenen en gran mesura de l’ensenyament generacional altruista per part de dones. IG: @mm_____mateixesmancances Web: https://estudicomunitari.hotglue.me/

 

 

Entrada actualizada el el 13 sep de 2021

¿Te gustaría añadir o modificar algo de esta ficha?

Infórmanos si has visto algún error en este contenido o eres este artista y quieres actualizarla. O si lo prefieres, también puedes ponerte en contacto con su autor. ARTEINFORMADO te agradece tu aportación a la comunidad del arte.

¿Quieres estar a la última de todas las exposiciones que te interesan?

Suscríbete al canal y recibe todas las novedades.

Recibir alertas de exposiciones

Plan básico

Si eres artista o profesional… ¡Este plan te interesa! (y mucho)

  • Sube y promociona eventos y exposiciones que hayas creado o en los que participes ¡Multiplicarás su visibilidad!
  • Podrás publicar (y también promocionar) hasta 100 obras tuyas o de tus artistas. ¡Conecta con tus clientes desde cada una de ellas!
  • Disfruta de acceso a todo el contenido PREMIUM y al Algoritmo ARTEINFORMADO (Ecosistema AI e Indice AI de Notoriedad de artistas iberoamericanos).
  • Mantendremos actualizada tu ficha o la de tus artistas. Además, podrás contactar con los gestores de otras.
Promociones arteinformado
Exposición Online
07 abr de 2021 - 20 dic de 2021

Online

Exposición
22 sep de 2021 - 28 feb de 2022

Museo Nacional Centro de Arte Reina Sofía (MNCARS) / Madrid, España

Formación
27 sep de 2021 - 06 oct de 2021

Sala de Protocolo del Edificio Nouvel - Museo Reina Sofía / Madrid, España

¿Quieres estar a la última de todas las exposiciones que te interesan?

Suscríbete al canal y recibe todas las novedades.

Recibir alertas de exposiciones