Exposición en Barcelona, España

Forestier a Montjuïc. El jardí com a obra d'art

Dónde:
Castillo de Montjuïc / Carretera de Montjuïc, 66 / Barcelona, España
Cuándo:
31 mar de 2016 - 02 oct de 2016
Inauguración:
31 mar de 2016
Artistas participantes:
Descripción de la Exposición
A partir del dia 31 de març el Castell de Montjuïc presenta la primera exposició monogràfica sobre la figura de Jean-Claude Nicolas Forestier, un dels millors paisatgistes internacionals de la seva època. Coincidint amb el centenari de l'inici del projecte de l'artista a Montjuïc, aquesta mostra recorda la seva aportació a la ciutat de Barcelona, on la seva obra és present en diversos punts de la ciutat. Forestier va introduir a Barcelona una nova manera de concebre els jardins urbans, convertint-los en espais d'ús social. Aquesta renovació arriba amb l'enjardinament i condicionament de Montjuïc per a l'Exposició Internacional (1929). L'exposició inclou plànols inèdits, a més de fotos, textos i mapes que expliquen l'obra de Forestier i del seu deixeble, Rubió i Tudurí. La mostra es podrà veure a partir del 31 de març i fins al 2 d'octubre de 2016. L'exposició, a més d'alguns plànols inèdits, està formada per textos, fotos i mapes ... els treballs dels paisatgistes. JEAN-CLAUDE NICOLAS FORESTIER Francesc Cambó, comissari de la Junta Organitzadora de l'Exposició Internacional de 1929, va encarregar a Jean-Claude Nicolas Forestier l'enjardinament i l'adequació de gran part de la muntanya de Montjuïc. En el marc d'aquest ambiciós projecte, el paisatgista va dissenyar diversos espais: - El Parc de Laribal, que inclou els Jardins de la Font del Gat i el l Roserar de la Colla de l'Arròs. - Els Jardins de Miramar. - El Roserar Amargós (Jardins del Teatre Grec). Forestier concebia els jardins com a espais d'harmonia, obres d'art, on es combinen colors, formes i efectes sonors que conviden al repòs i a la contemplació. L'enginyer francès introdueix de nou la pèrgola, un element que havia quedat en desús, i utilitza l'aigua com a element sonor i estètic. La introducció de nombroses espècies vegetals a Catalunya arriba també de la mà de Forestier. Espècies com la tipuana, el Fraxinus pennsylvanica o l'Echium candicans van ampliar el catàleg de plantes ornamentals utilitzades fins al moment. RUBIÓ I TUDURÍ, DEIXEBLE DE FORESTIER Arquitecte, urbanista i paisatgista, Nicolau Maria Rubió i Tudurí va treballar com a ajudant de Forestier en l'enjardinament i l'adequació de la muntanya de Montjuïc. Rubió i Tudurí admirava Forestier tant per la seva obra executada a Barcelona com en d'altres ciutats com París, Buenos Aires o Rabat, on havia projectat i renovat parcs i jardins que segueixen sent, a dia d'avui, espais de referència internacional. Quan l'any 1923, Primo de Rivera destitueix Forestier, el jove arquitecte català pren el relleu del seu mestre.

 

 

Entrada actualizada el el 01 abr de 2016

¿Te gustaría añadir o modificar algo de este perfil?

Infórmanos si has visto algún error en este contenido o eres este artista y quieres actualizarla. ARTEINFORMADO te agradece tu aportación a la comunidad del arte.

¿Quieres estar a la última de todas las exposiciones que te interesan?

Suscríbete al canal y recibe todas las novedades.

Recibir alertas de exposiciones

Club AI

Si amas el arte…¡querrás formar parte de nuestro club!

  • Organiza tus alertas sobre los temas que más te interesan: exposiciones, premios y concursos, formación… ¡Elige dónde, cómo y cuándo!
  • Entérate de todo lo que sucede en nuestros boletines de noticias.
  • Te mostramos la información que más se ajuste a tus preferencias.
  • Sigue a tus artistas, profesionales, galerías o museos favoritos. ¡Recibirás una notificación cada vez que actualicen contenido!