Exposición en Mataró, Barcelona, España

Francesc Subarroca. Obres de la Col·lecció Bassat

Dónde:
Nau Gaudí - Colección Bassat / Cooperativa, 47 / Mataró, Barcelona, España
Cuándo:
08 feb de 2019 - 30 jun de 2019
Inauguración:
08 feb de 2019 / 19:30
Artistas participantes:
Descripción de la Exposición
La Col·lecció Bassat descobreix la figura de l’artista Francesc Subarroca i presenta una exposició antològica del pintor a la Nau Gaudí. Subarroca, nascut el 1932 a Barcelona, ha dedicat tota la seva vida a la creació artística però no ha mostrat interès en vendre o exposar la seva obra, desconeguda pel públic, la crítica i el mercat de l’art L’exposició “Francesc Subarroca. Obres de la Col·lecció Bassat” recull 114 obres que descobreixen 70 anys de creació artística que van del realisme al cubisme, passant pel surrealisme i la nova realitat, amb un capítol únic inspirat al barri barceloní del Somorrostro És la primera vegada que la Nau Gaudí exposa l’obra d’un sol artista, a qui el crític d’art Francesc Miralles ha dedicat el llibre “L’Obsessió Creativa”, que és també el catàleg d’aquesta exposició que romandrà oberta fins al 30 de juny La nova temporada expositiva del Consorci Museu d’Art Contemporani de Mataró comença amb ... una exposició singular i única fins ara a la Nau Gaudí: la d’una mostra dedicada a un sol artista, i el seu descobriment al gran públic. “Francesc Subarroca. Obres de la Col·lecció Bassat” és el títol de l’exposició que reuneix 11 dibuixos, 2 escultures i 101 quadres del pintor Francesc Subarroca, qui ha dedicat la seva vida a pintar mantenint fora de l’ull públic pràcticament totes les seves obres, emmagatzemades als seus estudis dels carrers Laforja i Jaume I de Barcelona, tan atapeïts que segons el col·leccionista Lluís Bassat, no havia vist estudis semblants “ni a Montmartre”. Tampoc en Bassat havia fet un descobriment d’un artista similar abans. Subarroca es va creuar al seu camí gràcies a la insistència de la dona del pintor, Merche, qui li va proposar visitar l’estudi perquè sabia que li anava a presentar l’obra d’un autèntic artista que, per convicció pròpia, no l’havia volgut compartir abans. Segons en Bassat, quan va demanar a l’expert i crític d’art Francesc Miralles que avalués l’obra, aquest va dir “és molt millor que tot el que s’està exposant avui a Barcelona”. Potser per això, segons el col·leccionista “podríem haver escollit artistes ultra-consagrats, però hem preferit donar a conèixer al món un artista que ha pintat ininterrompudament des dels 15 anys fins a l’actualitat.

 

 
Imágenes de la Exposición
Francesc Subarroca. Estudi de l’artitsa c/Jaume I — Cortesía del Consorci Museu d’Art Contemporani de Mataró

Entrada actualizada el el 06 feb de 2019

¿Te gustaría añadir o modificar algo de este perfil?

Infórmanos si has visto algún error en este contenido o eres este artista y quieres actualizarla. O si lo prefieres, también puedes ponerte en contacto con su autor. ARTEINFORMADO te agradece tu aportación a la comunidad del arte.

¿Quieres estar a la última de todas las exposiciones que te interesan?

Suscríbete al canal y recibe todas las novedades.

Recibir alertas de exposiciones

Plan Avanzado

¡Posiciona tu galería o museo a través de nuestra plataforma!

  • Publica y promociona hasta 500 obras de tus artistas.
  • Contacta con tus clientes potenciales desde cada una de ellas ¡No cobramos comisiones!
  • Da mayor visibilidad a tus eventos o exposiciones ¡Te garantizamos un acceso destacado a todas ellas!
  • Accede al Algoritmo de ARTEINFORMADO y mantente informado sobre los artistas con mayor crecimiento en los últimos 5 años.
  • Conecta con la gente del sector como artistas o coleccionistas a través de sus perfiles.
Exposición
03 may de 2024 - 02 jun de 2024

Uribitarte40 / Bilbao, Vizcaya, España

Formación
21 sep de 2023 - 04 jul de 2024

Museo Nacional Centro de Arte Reina Sofía (MNCARS) / Madrid, España

Exposición Online
16 abr de 2024 - 19 may de 2024

Online

¿Quieres estar a la última de todas las exposiciones que te interesan?

Suscríbete al canal y recibe todas las novedades.

Recibir alertas de exposiciones