Exposición en Girona, España

Guillem Rubió. Arrels 1972-74

Dónde:
Galería Richard Vanderaa [ESPACIO CERRADO] / Carrer Auriga, 3 bxs / Girona, España
Cuándo:
15 feb de 2020 - 28 mar de 2020
Inauguración:
15 feb de 2020 / 18:00
Horario:
Martes a sabado de 11:00 a 13:30 y 17:00 a 20:30 h.
Precio:
Entrada gratuita
Organizada por:
Artistas participantes:
Correo electrónico:
galeriarichardvanderaa@gmail.com
Descripción de la Exposición
El juny del 1974 es va celebrar a la desapareguda galeria Montnegre de Pineda de Mar (Maresme) una curiosa exposició sota el títol «De la buena leche, de la alegria, del amor», de tres amics Barcelonins: Pérez Sanchez (dibuixant de còmics), Arseni Llopart (fotògraf) i l’artista Guillem Rubió Torres. El conjunt d’obres que Guillem Rubíó (Barcelona, 1951) llavors va presentar a la galeria Montnegre forma el nucli de la primera exposició de la nova dècada que presenta la GALERIA RICHARD VANDERAA a partir del 15 de febrer del 2020 sota el títol Guillem Rubió. Arrels 1972-74. Impulsat pel crític Pierre Restany (Els Banys d’Arles i Paladà, 1930-2003), el Nouveau réalisme era un corrent amb paral·lelismes clars amb el Pop-Art, amb el qual va conviure, però molt més Europeu. De fet, molt més francès, reflectint ‘el costat fosc del capitalisme’ (el Pop mostrava el costat més brillant ... i lluminós). Rubió Torres, influenciat per ‘tot el que feia Muntadas’, però sobretot per les ‘acumulacions’ de l’artista francès Arman, màxim representant del Nouveau réalisme, construeix a principis dels setanta una sèrie d'acumulacions d’objectes mitjançant l’assemblatge i el collage, sotmeses a l'estètica de la deixalla, amb un cert maquinisme, semblant als processos industrials. La seva original i estèticament encertada interpretació del Nouveau réalisme a se situa amb aquest treball dins de la nova onada d’artistes a Catalunya que exploren nous camins als anys setanta, agafant el relleu dels conceptualistes influenciats pel Nouveau Réalisme que van marxar a l’exterior, Muntadas i Miralda a Nova York i Rabascall i Xifra a París. Fruit d’aquestes obres, i de certa manera una reacció a aquesta, són la sèrie de diapositives que es poden veure d’accions fotografiades de creació/destrucció d’objectes populars com el ‘desfer’ d’una llauna de sopa de tomata Campbell, a que ningú s’escaparà l’ullet a Warhol, però també la versió domèstica amb tomata Solis; pasta de dents Kemphor -marca popular d’època que també trobem a la sèrie de fotocòpies de Pere Noguera- i capses d’infinits productes populars com la d’Aspirina. La mostra es complementa amb obra experimental de l’inici de la trajectòria artística de Guillem Rubió, quan tenia tot just vint anys, amb quatre dibuixos abstractes del 1972 que respiren la concentració i la fermesa de la cal·ligrafia oriental i quatre fotografies conceptuals d’objectes en alt contrast.

 

 
Imágenes de la Exposición
RT-74a

Entrada actualizada el el 10 feb de 2020

¿Te gustaría añadir o modificar algo de este perfil?

Infórmanos si has visto algún error en este contenido o eres este artista y quieres actualizarla. O si lo prefieres, también puedes ponerte en contacto con su autor. ARTEINFORMADO te agradece tu aportación a la comunidad del arte.

¿Quieres estar a la última de todas las exposiciones que te interesan?

Suscríbete al canal y recibe todas las novedades.

Recibir alertas de exposiciones

Servicio Promoción

¡Dale más visibilidad a tu evento!

  • Accede a la mayor y más atractiva comunidad del arte iberoamericano de forma rápida, eficaz y económica.
  • Obtendrás una posición destacada en todas las secciones de ARTEINFORMADO, priorizando a los usuarios de la ciudad/país del evento.
  • Multiplica las visitas a la perfil de tu exposición.
  • Te garantizamos un mínimo de 25.000 impresiones cada 15 días. Además, podrás hacer un seguimiento en tiempo real de todas tus visitas diarias.
Premio
05 abr de 2024 - 05 may de 2024

Madrid, España

Exposición
26 abr de 2024 - 30 jun de 2024

Fundación Juan March / Madrid, España

Formación
21 sep de 2023 - 04 jul de 2024

Museo Nacional Centro de Arte Reina Sofía (MNCARS) / Madrid, España

Exposición Online
¿Quieres estar a la última de todas las exposiciones que te interesan?

Suscríbete al canal y recibe todas las novedades.

Recibir alertas de exposiciones