Exposición en Olot, Girona, España

Icono+grafies. Imatges per llegir i textos per mirar

Dónde:
Sala Oberta 2 - Museo de la Garrotxa / Hospici, 8 / Olot, Girona, España
Cuándo:
16 feb de 2019 - 25 may de 2019
Inauguración:
16 feb de 2019
Comisariada por:
Organizada por:
Enlaces oficiales:
Web 
Descripción de la Exposición
Els objectes i les imatges adquireixen sentit quan l’ésser humà les “funcionalitza”, és a dir, quan els hi atorga un motiu de ser i els hi assigna un significat. A partir d’aquest preàmbul s’entén que les imatges “prenen vida” en la mesura en què l’individu es relaciona amb elles. Aquest projecte expositiu vol partir, precisament, d’una superació de la concepció de la imatge com a mer objecte de contemplació i d’anàlisi estrictament iconològic3. Perquè entendre la imatge com a objecte significa abordar-la des d’una perspectiva antropològica, en què l’ésser humà és definit com al productor d’imatges per excel·lència, tal i com senyalava Aby Warburg (1866-1929). La iconografia és l’estudi de les imatges a partir dels textos en què es fonamenten. La seva pervivència, tant en la producció artística contemporània com en la capacitat del públic per reconèixer-ne els codis, és el moll d’aquesta exposició al Museu dels Sants d’Olot. Partint del diàleg ... entre obres de diferents èpoques, però amb una especial atenció a l’art actual, la mostra és un intent de superació de la concepció de la imatge com a mer objecte de contemplació. Tot ressaltant la capacitat de les dones i els homes del present per copsar les narracions que suggereixen certes imatges, des dels santcrists fins a les emoticones, reflexionem sobre una imatge, l’artística, que, sigui cultual, mítica, llegendària, simbòlica, espectacular, comunicadora, popular o identitària, sempre és seductora. Imatges per llegir i textos per mirar, això és Icono+grafies: una invitació per descobrir tot un món de relacions, algunes sabudes o sospitades, d’altres insospitades o a l’espera de ser recordades. Laura Cornejo i Pere Parramon, comissaris de l’exposició

 

 

Entrada actualizada el el 17 jul de 2018

¿Te gustaría añadir o modificar algo de este perfil?

Infórmanos si has visto algún error en este contenido o eres este artista y quieres actualizarla. ARTEINFORMADO te agradece tu aportación a la comunidad del arte.

¿Quieres estar a la última de todas las exposiciones que te interesan?

Suscríbete al canal y recibe todas las novedades.

Recibir alertas de exposiciones

Servicio Promoción

¡Dale más visibilidad a tu evento!

  • Accede a la mayor y más atractiva comunidad del arte iberoamericano de forma rápida, eficaz y económica.
  • Obtendrás una posición destacada en todas las secciones de ARTEINFORMADO, priorizando a los usuarios de la ciudad/país del evento.
  • Multiplica las visitas a la perfil de tu exposición.
  • Te garantizamos un mínimo de 25.000 impresiones cada 15 días. Además, podrás hacer un seguimiento en tiempo real de todas tus visitas diarias.
Premio
05 abr de 2024 - 05 may de 2024

Madrid, España

Exposición
20 abr de 2024 - 31 may de 2024

Galería Pedro Cera - Madrid / Madrid, España

Formación
21 sep de 2023 - 04 jul de 2024

Museo Nacional Centro de Arte Reina Sofía (MNCARS) / Madrid, España

Exposición Online
¿Quieres estar a la última de todas las exposiciones que te interesan?

Suscríbete al canal y recibe todas las novedades.

Recibir alertas de exposiciones